Nomāktība

Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Tā nu ir sagadījies, ka šogad jau pamatīgu laiku ir ievilkusies dziļa nomāktība, es teiktu-depresija manā dzīvē. Liekas, ka nekam nav jēgas, nekas neiepriecina, gribas nospraust kaut vienu miglainu mērķi, nesanāk. Uz darbu eju pilnīgi automātiski, rītos vēl ilgi cenšos atrast motivāciju vispār piecelties kājās. Un graujošākais ir trakā nostaļğija-visu laiku gremdējos pārdomās, cik bija labi kaut kad pagātnē, tā vairs nebūs, utt. Spogulī pat negribas skatīties uz to nomākto seju. Kā jūs sevi glābjat no tāda stāvokļa? Kā iemācīt sevi ieraudzīt kaut ko pozitīvu atkal?
30.11.2017 13:04 |

10 gadi
Reitings 212
Reģ: 14.05.2011
Iza, protams darbs tiek un tiks meklēts, tas pat nav apspriežams jautājums, tas ir tikai loģiski, bet tas nemaina faktu, ka pašlaik cenšoties atkal visu sagremot, kad tik tiko jau saules stari bija sākuši spīdēt, drusku tomēr esmu sagrauta iekšēji. Nav arī tā, ka es meklēju super darbus arī vienkārši darbi tika meklēti.Dzīvē paveicās uz mirkli un itkā piesakoties ļoti vienkāršam sludinājumam izrādijās ka tur slēpjas kas daudz nopietnāks. Žēl tik ka iespēja strādāt nebija daudz garāka, jo velme to darīt bija liela.
ķermenis un prāts vismaz daļēji ir sakārtots. Pie ķermeņa sakrātošanas gan vel vairāk gribētos strādāt sporta zālē, bet tas ir naudas jautājums tomēr. Dēļ darba arī sportu biju drusku nolikusi malā, fiziski tas neko neietekmēja, bet ziemā tagad var just, ka man gribās vairāk kustēties un visdrīzāk tas arī tiks uzreiz darīts, kā man fiziski būs tam laiks. Jānodarbina sevi, jo es negribu sēdēt bezdarbībā un gremdēties tādā škrobē, kāda uznākusi šodien. Nevar sēdēt klusumā ar savām domām ilgi.
Lielākais pārdzīvojums ir tajā, ka es biju tik tiko jau pieņēmusi domu ka man ir darbs kas man patīk un par kuru es beidzot pat uzdrīkstējos kādam sākt stāstīt. Uz pus sekundi ļāvos tai stabilitātes sajūtai, domai ka varēšu ar nopelnīto naudu ne tikai palīdzēt ģimenē, bet arī veicināt savu attīstību. Un tieši tajā momentā, kad es sāku to pieņemt, tas tika atņemt.
Un godīgi sakot, pat cenšoties uzturēt pozitīvu garu, tas ir tikainormāli ka cilvēki to nespējuzturēt 24/7. Visiem ir vieglākas un smagākas dienas. Man drīzāk jākļūst par darbaholiķi, jo tad nav laika domāt par problēmām, tad ir jāstrādā.
01.12.2017 02:09 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
redzams, cik ļoti nelabprāt vēlas ko mainīt, bet meklē entos argumentus kāpēc to nav pat vērts mēģināt.

Man ir bijis posms ar depresiju, ārstiem un zālēm, un es ļoti labi atceros, kā tas ir, kad tu NEREDZI izeju (pat ja apkārtējie redz). Tā nav nevēlēšanās kaut ko mainīt, tas ir dziļāk.
.
Man drīzāk jākļūst par darbaholiķi, jo tad nav laika domāt par problēmām, tad ir jāstrādā.

Nu man personīgi šitas palīdz :)
01.12.2017 07:18 |

Reitings 96
Reģ: 14.11.2017
Izklausas, ka Moon tevi loti nomac darba lietas, un ari citi faktori, kuri ir sakritusi reize. Tads ka nomacos periods dzive.
Man padlaik tads posms, kur karjera un privataja dzive viss ir apstajies, un neko pozitivu paslaik nevaru ieraudzit, bet parasti tas ir uz kadu laiku. Ir jatic, ka mainisies, un jamegina nepadoties.
Par darbu tevi pilniba saprotu, espati jau vairakus menesus nevaru atrast darbu. Vat izmeginat ari variantus, ka uztaisot labu cv pec musdienu standartiem, un ielikt cv. lv, cv.online.lv, linkedin. Tas ari var palidzet darba devejus, kuri mekle tadi darbinieku ar tadam spejam ka tev. Ja tev ir papildus valodas zinasanas, tad tas ir loti liels pluss, lai atrastu labaku darbu, varbut tu saproti kaut ko no marketinga, socialajiem medijiem, vai tev ir kads zimesanas vai cits talants, to visu vajag pieminet CV. Vari ievietot sludinajumu, ka mekle darbu, kaut vai taja ss. lv. Varbut paprasi kadam pazistamajam, kurs strada lielaka uznemuma, vai viniem ir brivas vakances.
01.12.2017 10:09 |

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Man ir tieši tāpat kā Tev, Džolija aka pasaciņa un man pat ir tik tālu, ka nevēlos pat lasīt, ko visas te raksta, lai kaut ko ieteiktu, jo nekas īsti nelīdz, es noklausos, it kā saprotu, ka jādomā pozitīvāk, jāmeklē hobiji utt. Bet vienkārši nav vēlmes. Ceru, ka Tev paliks labāk!
01.12.2017 13:18 |

Reitings 429
Reģ: 03.01.2017
pasaciņa Dzīve ir tik īsa, lai staigātu drūms un kristu depresijā. Ir tik daudz lietas pa kurām priecāties un nekrist depresijā. Tev ir, kas dzīvē jaimana atrodi hobijus kādus . Un palaid vaļa pagatni tu nedzivo pagatnē , bet gan šodienai un nākotnei , ja tu visu laiku gremdēsies pagātnē tad nevarēsi dzivot nākotnei. :-)
01.12.2017 16:00 |

Reitings 96
Reģ: 14.11.2017
KKourtney viss jau ir atkarigs kapec ir nomakts garastavoklis, jo ja piedava cilvekam aiziet pie friziera un nomainit garderobi, bet galvena problema ir tas, ka nevar ilgstosi atrast darbu, tad sis ieteikums padaris so cilveku tikai dusmigaku. Nav verts ieteikt kaut ko, ja nav zinams kapec. Piemeram, ja nomaktibas iemesls ir vientuliba, tad ir jaiet uz kadiem interesu pulciniem vai pasakumiem, kur apgrozas cilveki, ka ari var izmeginat to pasu internetu. Ir jau vel visadi iemesli, bet nevar jau ieteikt kaut ko, ja nav zinams, kapec ta ir.
01.12.2017 16:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits