IceCream, tas laikam ir ļoti no cilvēka atkarīgs, bet es nevaru iedomāties, kā suns var visu laiku staigāt iekšā - ārā, kaut vai privātmājā. Tā jau liekas baigi forši, skaista, saulaina jūlija diena, +25 grādi, durvis vaļā, suns saulītē ārā guļ. Bet reāli?
Pirmkārt, pie mūsu klimata lielu daļu laika ir lietus un dubļi vai sniegs, es suni visu laiku nelaistu ārā, jo katru reizi jāslauka ķepas, vai arī jāpiecieš totāli piebradāta, dubļaina māja. Man gan arī suns ir tāds - kā ierauga peļķi tā nesas iekšā. Ja kāds ļauj, tad arī izvārtās peļķēs. Otrkārt, aukstie rudeņi, ziemas un pavasari. Nē nu ir cilvēki, kuriem patīk vēsums, bet es neturētu vaļā durvis visu laiku, es taču pati nosaltu ragā. Bet ik pēc pusstundas virināt durvis sunim - es neesmu nekāds šveicars, turklāt tas ir nepareizi no suņa audzināšanas viedokļa, suns nav kaķis, sunim saimnieks ir tas, kas nosaka, kad iet ārā un kad neiet. Treškārt, arī siltā un sausā laikā saimnieks lielu daļu laika pavada darbā un neviens taču neatstāj mājas durvis vaļā, ja neviena nav iekšā.
*
Man liekas, ka mīts par privātmājām un suņiem kā nesalīdzināmi ērtāku variantu par dzīvokli rodas tāpēc, ka parasti privātmājās dzīvo lielākas ģimenes, skolas vecuma bērni, pensionāri utt., un visu laiku kāds ir mājās. Bet, ja privātmājā dzīvo algotu darbu strādājošs pāris, tāpat tas laiks, kad suns neierobežoti var skriet pa pagalmu, ir baigi mazs.