Rīdziniece, lūdzu, parādi man, kur es esmu teikusi, ka jebkad mūžā esmu dzīvojusi Rīgā? Es to pieminēju tikai tāpēc, ka dzīvoju Amsterdamā. Un, ja tu izlasīji iepriekšējos komentārus diskusijai, no kuras izrāvi manu citātu, tad tu zini, ka tā bija atbilde uz izteikumu, ka ārzemēs cilvēki kaut ko var atļauties tikai tāpēc, ka dzīvo istabās un ieekonomē vairāk kā to darītu, dzīvojot Latvijā.
Meitenes, jūs visu izraujam no konteksta un redzat to, ko gribat redzēt. Es nevēlos ieskaidrot, ka ārzemēs no minimālās algas ir daudz grūtāk izdzīvot kā Latvijā. Es vēlos tikai parādīt, ka ārzemēs nav zelta podi varavīksnes galā. Latviešiem ir niķis uzskatīt, ka citur zāle ir zaļāka, bet lielai daļai aizbraucēju - izlikties, ka tur aiz robežas tiešām ir zelta dzīve. Lielai daļai aizbraucēju tā pat kā Latvijā ir jāseko līdzi savām finansēm, īpaši ja izvēlies dzīvot dzīvoklī ne istaba. Un nav tā, ka visur visu pakaļ met pa grašiem. Pie mums Black Friday tā pat visur pārsvarā atlaides bija 15%, 20% un daudzos veikalos nebija nekādu īpašo piedāvājumu. Ko jūs varat gribēt daudz no Latvijā esošajiem tirgotājiem, ja viņi nespēj ietirgot pietiekami daudz, lai liktu zemākas cenas un maksātu lielākas algas, ja liela daļa latviešu visu pasūta no ārzemēm, bet pārtiku brauc iepirkt Lietuvā un Igaunijā?!