Black Friday

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Varbūt nemanīju, bet šķiet nav tāda tēma.
Ko iegādājāties vai plānojat iegādāties Black Friday izpārdošanā? (l)
24.11.2017 16:41 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Nu es arī sliecos piekrist, ka šāda veida izpārdošanas ir viens liels mārketinga triks un vēlāk tās pašas preces var nopirkt krietni vien lētāk.
25.11.2017 21:37 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Šī un ne viena vien cita diskusija ļoti uzskatāmi parāda, ka pasaulē, kurā sadzīvo cilvēks ar cilvēku, nepietiek ar loģiku un vidēji ciešamām dedukcijas spējām. Ir jāprot uzklausīt, jāprot komunicēt. elzaelza, lai gan dažkārt rūc gluži atzīstamā virzienā, ar savu aroganci, nepamatoto* pārākuma izjūtu un neizmeklēto vārdu krājumu ir visai atbaidošs foruma personāžs, kaut ļoti bieži pasaka daudz vairāk taisnības par tām, kuras man šeit ir relatīvi (jo šī tomēr ir virtuāla, nevis reāla saziņas platforma) mīļas.
...
*Nez vai tik konkrētu `ak, cik jūs lētticīgas un neizglītotas!` pozīciju ir visas tiesības ieņemt cilvēkam, kurš ne vienmēr atpazīst palīgteikumu.
25.11.2017 21:41 |

Reitings 20
Reģ: 22.11.2017
Sveikas meitenes, Black Friday ietvaros varu pastāstīt par interesantu latviešu mājas lapu, kur var atrast ļoti daudz neparastu produktu. Es personīgi caur šejieni iegādājos kaķu džemperi. :-D Lieliska vieta, lai atrastu interesantas dāvanas mīļajiem.
Ja vēlies atrast iedvesmu vai vienkārši apskatīt neparastus produktus, ienāc http://WWW.1EIRO.COM.
25.11.2017 21:43 |

Reitings 704
Šausmas, kāda pēršanās :D nu, kāda starpība, kā citas naudu tērē. Es arī iepirkos asosā, dorothy perkins pāris lietas, taču tās jau kādu laiku stāvējušas wishlistā, tāpēc redzēju, kas ir lētāk, kas nav. Bet kur es te lasīju, ka vot, pēc laika varēs iegādāties uz atlaidēm lētāk utt.. nu, protams, sezona kaut kad beigsies, varēs iegādāties lētāk. Bet vai es esmu aita tāpēc, ka iegādājos tagad un nevis pēc mēneša, un ar 20% atlaidi, jo gribu, piem, mēteli vilkt tuvākajā laikā, nevis pēc jaunā gada?! :D nu, ok, ja citām no tā labāk.
25.11.2017 21:47 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
hanna! paldies par raksturojumu , bet mani allaž pārsteidz arī tāds personāžs kā Tu , kurš vienmēr uz visu noskatās no augšas , dodot savu pārāko vērtējumu , iejūtoties tiesneša lomā :) Nav ne pirmā , ne pēdējā tēma , kur arī Tu parādi savu dabu :) Nezinu gan , vai ar šādu rakstura iezīmi var lepoties , ja pat Tu arī atpazīsti palīgteikumu .
Salīdzinājumā ar mani , Tu esi tieši tāds pats arrogantais personāžs , ar atšķirību , ka pasniedz to desertu saldu jo saldu , lai nomaskētu savu dabu . 8-)
25.11.2017 21:53 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Hanna, manuprāt trāpījusi desmitniekā ;-)
25.11.2017 22:28 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Hanna, manuprāt trāpījusi desmitniekā
abas busi godigas trapija desmitnieka ari elza;-)
25.11.2017 23:16 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
nezinu, nezinu.. elzai ļoti bieži nepiekrītu un bieži vien viņas stūrgalvīgais skatījums nu taaaaaa krīt uz nerva, bet.. hanna, nu kas tu par cilvēku nu. itkā inteliģenta, itkā patīkami tevi lasīt, bet te pēkšņi pati izdari kaut kādus augstprātīgus secinājumus par cilvēku paligteikumu dēļ. tik daudz taču saproti, ka ne visu mīlestība pret gramatiku ir tik dziļa un patiesa kā tev? forši, ka tu to visu brīvi pārvaldi , bet tādi komentati ir vēl daudzkārt nepatīkamāki par elzas (pamatoto vai nepamatoto- ne mums par to spriest) pārākuma sajūtu. to var salīdzināt ar to diskusiju par to, kas ir besīgāks- vegāni kuri visu laiku sludina savu pārliecību, vai indīgi vegānu heiteri. bet moš tev vienkārši slikta diena pagadījusies.
p.s. par manu lielo burtu nelietošanu arī tev acis asiņo? :-D(l)
25.11.2017 23:18 |

Reitings 23705
bet te pēkšņi pati izdari kaut kādus augstprātīgus secinājumus par cilvēku
Diemzel hanna ta vienmer dara, un
25.11.2017 23:23 |

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Gan jau pati hanna atnāks un atbildēs, bet tā atšķirība, kas, manuprāt, šķir viņu no elzas, ir humora izjūtas esamība. Tas, ka šī īpašība atļauj vai liedz hannas un viņai līdzīgo komentārus lasīt ar izpratni vai bez tās, noskaidrojās jau nesenajā diskusijā, ko maija kārtējo reizi izveidoja par ģenitālijām. Tāpēc arī tā ir - hanna kaut ko uzraksta, un parādās bars sašutušo. Jo domā, ka viņa to rakstījusi nopietni. Mani, teiksim, uzjautrina Mariee pārsteiguma pilnais "Kas tu par cilvēku?" :D Par rīdzinieces alkohola delīrija sacerējumiem pat nerunājot. :D
25.11.2017 23:33 |

Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
elzaelza atbilde par hannu pat sasmīdināja ar trāpīgumu, negaidīti. :D
Mariee, :D
25.11.2017 23:42 |

Reitings 525
čība tu tāda. tajā "kas tu par cilvēku?" nebija ne kripatas pārsteigums. tikai draudzīgs smiekliņš :-D un nespried par manu humora izjūtu, acīmredzot te viņa ļoti grūti nolasās, ja cilvēkus nestalko vai nepazīst jau gadiem.
25.11.2017 23:44 |

Reitings 142
Reģ: 01.06.2014
Kā bijusī Mohito pārdevēja varu droši apgalvot, ka elzaelza aprakstītā situācija nav iespējama. Kā piemēru arī ņemšu Mohito, Reserved, Cropp, House un Sinsay. Īsāk sakot - visus šos viena poļu tīkla veikalus.
Pirmkārt, veikalā mēs paši uz vietas neizdomājam cenas. Tā tiek aprēķināta proporcionāli ražošanas izmaksām. Piemēram, ražojot kreklu, izmaksa bija X eiro. Tas X eiro ir pareizināts ar uzcenojumu Y, kurš visām precēm šajā tīklā ir vienāds. Ir divas dienas nedēļā, kad agri no rīta mums atnāk kastes ar jauno kolekciju un dokumentiem, kāda cena tiem ir un cik daudz mums to ir. Attiecīgi preces jau ir datubāzē, kuras tur tiek ievadītas poļu ofisā. Skenējot preci pie kases, uzreiz parādās tās cenas no datubāzes un tieši par šo cenu, kuru poļu onkuļi un tantes izrēķina ar diezgan vienkāršam matemātikas zināšanām, pircējs to nopērk. Šī cena ir visos Mohito veikalos. Polijā, Krievijā, Latvijā, Anglijā un citās valstīs ir vienāda. Atšķiras tikai valūta.
Otrkārt, lai gan tīkls ir viens un tas pats, tomēr Mohito atrodas gan dažādos iepirkšanās centros, gan valstīs, un akcijas arī dažādās valstīs un tirdzniecības centros ir atšķirīgas. Piemēram, gan Origo, gan Galerija Centrs Mohito veikalos stāv jaunas kolekcijas krekls ar cenu 9.99 eiro, bet Origo pēkšņi izdomāja, ka nākošnedēļ būs klientu diena un aicina visus veikalus izdomāt kādu foršu akciju klientiem. Origo apsargs atnes lapu ar šo tirdzniecības centra vadības aicinājumu mūsu veikalam. Pārdevēji šo lapu nodod veikala vadītājam un veikala vadītājs piezvana ofisam un nodod šo informāciju Mohito tīkla vadībai. Un vadība lemj, vai vēlās piešķirt atlaidi jaunajai kolekcijai un kāda tā atlaide būs. Piemēram, ofiss izlemj, ka Origo Mohito vienu dienu visai jaunajai kolekcijai būs atlaide 20%. Attiecīgi, tikai Origo veikalā vienu dienu pircējs var nopirkt kreklu pa 8 eiro un visos citos Mohito veikalos (gan citos tirdzniecības centros, gan citās valstīs) tas krekls maksā 9.99. Un arī Origo veikalā līdz sezonas izpārdošanai tas krekls maksās 9.99, izņemot to vienu dienu.
Treškārt, ja veikali Black Friday laikā liktu 70% atlaidi jaunajai kolekcijai, tad, nesaprotu, kāda jēga būtu šim veikalam eksistēt. Tāpēc jau tā arī ir jaunā kolekcija, lai to tirgotu līdz janvārim. Veikals var Black Friday laikā uzlikt visam šo milzīgo atlaidi, bet veikal peļņa būs minimāla un veikals līdz jaunai pavasara kolekcijai stavēs tukšs. Ja pircējs vēlās tik lielas atlaides, tad ir laipni aicināts sagaidīt janvāra sezonas izpārdošanu un nopirkt vēlamo preci krietni lētāk, bet ar risku, ka prece nu būs izpirkta. Galu galā tas, ka janvārī viss būs uz pusi letāks nevienam nav noslēpums, un pircējiem ir iespēja tās sagaidīt. Taču tā vairs nebūs jauna kolekcija, un ir tikai normāli, ka jauna kolekcija šobrīd ir dārgāka.
Ceturtkārt, tā bilde, ko ielika Miss Take, visdrīzāk bija kļūda. Ļoti reti, bet mēdz atnākt preces, uz kuru iepakojuma cena nav rakstīta pareizi. Dokumentos un uz iepakojuma cena ir viena, bet kasē uzradās cita. Tā parasti ir cenas ievadīšanas kļūda, bet diemžēl tā ir galvenā ofisa kļūda un cenas datubāzē mainīt pārdevēji un vietējie H&M vai Mohito veikali nevar. Vienīgais, ko mēs varam tādā situācijā darīt ir pārcenot preci uz to cenu, kas ir datubāzē. Tādas situācijas ir ārkārtīgi retas.
Piektkārt, paskaidrošu jau pieminēto situāciju ar Reserved cenām, kur pa virsu uzlīmēta jauna, zemāka cena. Piemēram, otrdienā mums atnāk jaunas kleitas, kuras maksā 24.99 eiro. Atgādināšu, ka cena ir vienāda visās valstīs un visos TC. Tā kā galvenā valsts šim uzņēmumam ir Polija, tad viss tieka pielāgots Polijas tirgum un poļu vēlmēm. Tās kleitas var karāties veikalā divas nedēļas, bet Polijā viņas neizpērk (pat, ja Latvijā šīs kleitas ir izpirktas un palika tikai pāris eksemplāri), tāpēc balstoties uz to, poļu vadība izdomā, ka tās kleitas jānoceno un aizsūta rīkojumu, ka visos veikalos visās vietās šai kleitai jāmaksā 21.99. Mēs Mohito pārdevēji Latvijā saņemam šo pavēli un nomainam cenu, uzlīmējot pa virsu vecajai cenai jauno lētāko cenu. Tā neskaitās akcija, bet cena ir vienkārši mainījusies.
Un beidzot sestais punkts. Likumdošana aizliedz mainīt cenas pa labi, pa kreisi un slēpt vecās cenas. Tik lielos veikalu tīklos kā Mohito, Zara, H&M, Mango utt. tas tiek ļoti stingri kontrolēts. Un situācijā at vācu zeķbiksēm gan jau draudzene būs pārskatījusies un ļoti līdzīgas (bet ar dažādiem svītrkodiem) zeķbikses uzskatījusi par vienu un to pašu preci.
Ļoti ceru, ka ieviesu kaut kādu skaidrību, jo acis sāp lasīt tādas aplamības.
25.11.2017 23:48 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Pēc šīs skaistās diskusijas var noprast, ka vispār neko nedrīkt pirkt un apkārt jāstaigā kailiem. :D
25.11.2017 23:51 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Lainee tu ļoti labi aprakstīji situāciju "no iekšas" , kuru arī zinu , bet tu nesaprati galveno pamatdomu , ka tās cenas , kuras pie jums atnāk ,jau ir tādas , lai BF dienā tās varētu it kā nokristies . Un tas ir bez standarta uzcenojuma % , tur pa virsu vienalga nāk tie nelaimīgie 20% uzcenojumam klāt . Uzcenojums uzcenojumam virsū :) Lūk ko gribu pateikt par to "it kā godīgo" čītošanas veidu . Un tu to ārējo procesu nemaz nezini kā veidojas cenu politika mārketingā . Arī es tik smalki nezinu , tikai zinu pašu faktu un lielos vilcienos , ka tā vienkāŗši ir . Bet tur viss ir aprēķināts , lai tas "negodīgums" tiktu nomaskēts ar "godīgumu" tur , kur netiek bezkaunīgi pārlīmētas cenas . Un situācijās , kur čītojas atklāti , nevajag arī tik ļoti runāt citu vārdā , ka apzināti netiek pārlīmētas cenuzīmes , ja patiesībā tiek ,un ir jābūt ārkārtīgi naivam , lai domātu , ka tieši , tieši BF dienā konstatēta tā kļūda :)
26.11.2017 00:02 |

Reitings 525
ja par tēmu- man ir vairākas iemīļotas preces kuras pērku atkārtoti un to cenu zinu. uk, latvijā, vācijā, polijā tās vienmēr ir maksājušas vienādi. pati šodien nopirku mk somu ar to nicināto 20% atlaidi un esmu apmierināta. var jau būt ka esmu neglābjami naiva, bet laikam tad man tā ir vieglāk dzīvot :-D
26.11.2017 00:06 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Latvijā normālas atlaides nekad nav bijušas, man liekas te cilvēki nemaz nezin kā tas ir ka kaut ko var dabūt ar 80 % atlaidi

Latgalītes tirgū ir sanācis šo to dabūt ar 80%, laikam bija zagts ...
Ak dievs cik naivas avis

elzaelza Tu gan māki uzdirst bābām virsū. :-D
26.11.2017 00:12 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Es esmu strādājusi zināmos apģērbu un apavu veikalos šeit LV, un mums bija regulāri, jāmaina cenu zīmes, it īpaši uz atlaidēm, jāpārlīmē vecā cena kā lielāka un atlaides cena tāda pati reāli kā bija jau bez atlaides vai nu dažus eiro mazāka. Nothing special.
26.11.2017 00:17 |

Reitings 5709
Lainee, paldies, ka veltiji laiku tik apjomigam skaidrojumam, bija interesanti lasit un noderigi to zinat.
26.11.2017 00:23 |

Reitings 23705
tante čība
ir un paliek veca lauku čība:-P:-P:-P
26.11.2017 00:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits