Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Labdarība

Reitings 441
Reģ: 11.05.2017
Kad vēl mācījos skolā, veidojām pārtikas pakas, tās iesaiņojām un pirms Ziemassvētkiem nogādājām šīs dāvanas, ko bijām sagatavojuši, noteiktiem pilsētas vientuļajiem un trūcīgajiem vecļaudīm.
* * *
Gribētos ko tādu atkārtot. Vai šādā veidā tas ir iespējams? Vēlos iepriecināt vecļaudis un sagatavotās dāvanas nogādāt trūcīgajiem pašas rokām, nevis tikai nodot, lai to izdara kāds cits.
* * *
Gribu vēl kādā veidā, piemēram uz svētkiem, palīdzēt citiem, kaut kā iepriecināt cilvēkus, kam tik ļoti dzīvē nav paveicies, taču es neesmu informēta, kur un kā tas ir iespējams. Labprāt apciemotu kādu bērnu namu vai pansionātu iemītniekus, sagādājot tiem nelielas dāvaniņas. Vai tas reāli ir īstenojams? Varbūt kāda var padalīties ar pieredzi?
17.11.2017 13:15 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Labprāt apciemotu kādu bērnu namu vai pansionātu iemītniekus, sagādājot tiem nelielas dāvaniņas. Vai tas reāli ir īstenojams?

Protams! Pirms tam sazinies ar iestādi, kura interesē, saskaņo laikus un brauc. :-) Var vēl mēģināt caur nsus.lv noskaidrot info, uz kuriem ieteiktu aizbraukt vai tml. vai palasīt, kādi viņiem šobrīd aktuālie projekti.
Es gan ieteiktu doties ne Ziemassvētkos. Mums bērnu namā tieši teica, ka Ziemassvētkos jau daudzi atceras utt., bet visu pārējo gadu - pilnīgs klusums.
17.11.2017 13:21 |

Reitings 2051
Zini, es nesaprotu šito kampaņveidīgo labdarību - Ziemassvētkos visi gāžas kā traki un pansionātiem un bērnu namiem, gādā dāvanas, bet pārējos 11 mēnešus pie kājas kas tur notiek. (t)
.
Sazinies ar kādu no FB atrodamajām nelielajām labdarības grupām/organizācijām (ieraksti meklēšanas laukā "palīdzēt" vai "palīdzēsim", izvēlies savam reģionam/mērķim atbilstošu grupu, piesakies grupā un ierosini savu iniciatīvu vai piedalies kādā jau notiekošā.
17.11.2017 13:22 |

Reitings 12651
Un vēl, ja par šo
Varbūt kāda var padalīties ar pieredzi?
- ja brauksi pati uz tām vietām, jārēķinās ar to, ka pēc bērnunama apmeklējuma, piemēram, var justies ļoti bēdīgi. Man nāk raudiens par visiem tiem mazulīšiem, kas tur ir.:'-(
17.11.2017 13:25 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Zini, es nesaprotu šito kampaņveidīgo labdarību - Ziemassvētkos visi gāžas kā traki un pansionātiem un bērnu namiem, gādā dāvanas, bet pārējos 11 mēnešus pie kājas kas tur notiek.

Mana teorija ir tāda, ka Ziemassvētkos aktīvāk darbojas visādas reklāmas un sarunas, par to, ka šis ir došanas laiks. Ja sarosās mediji, tad cilvēkam, kas citādi ir ierauts savā ikdienas rutīnā, ir grūtāk "nedzirdét" šo, plusā vēl, tas, ka daļai tomēr svētki patīk, noskaņojums līdz ar to pozitīvāks, kas atkal pastiprina "došanas" vēlmi un vēlmi palīdzēt citiem. Neliekas, ka lielākajai daļai citā laikā ir pie kājas, drīzāk neaizdomājās par to un/vai nepabaksta.
17.11.2017 13:32 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Biedrība "No sirds uz sirdi" ar to nodarbojas: http://www.nsus.lv/lielie-projekti/ziemassvetku-vecisa-darbnica.html
Viņiem ir dažādas akcijas visu cauru gadu ar dāvanu sagatavošanu, vēstuļu sūtīšanu, utt.
Par to, ka redz atceras tikai Ziemassvētkos - nu jūs jau savus radiniekus arī katru dienu neapberat ar briljantiem, aifoniem, ekskluzīviem saldumiem un planšetēm, arī dāvināt dāvanas uz svētkiem.
17.11.2017 13:47 |

Reitings 21
Reģ: 01.11.2017
Šos abus:
Palīdzēsim viens otram.
un
Haimens
var piesekot un visu gadu atbalstīt!
17.11.2017 13:56 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Vēlos iepriecināt vecļaudis un sagatavotās dāvanas nogādāt trūcīgajiem pašas rokām, nevis tikai nodot, lai to izdara kāds cits.

Ir viena liela problēma - ja katrs dāvanas nogādās pašrocīgi, tad kāds saņems 7 dāvanas, bet kāds paliks tukšā. Ja tiešām ir vēlme palīdzēt, tad nav obligāti jābāž tur sava seja iekšā.. Nezinu arī kā justos pansionāta/bērnunama iemītnieki, ja katru dienu staigāti entie "labdari" apciemot svešus cilvēkus. Es laikam justos kā zoodārzā, kur smukākajam pērtiķim krātiņā iemet banānu.
17.11.2017 14:02 |

Reitings 230
Reģ: 26.09.2017
Laba doma, es arī būtu par.
Un par tiem pērtiķiem un krātiņiem. Nu, ne jau katrs iemītnieks tā uztver. Citi vienkārši grib parunāt ar citiem cilvēkiem, priecātos par ko tādu. Tie kas negrib, lai tad arī negrib un nepieņem viesus.
Ir daudzi,kuriem ir nepieciešamas elementāras lietas.
17.11.2017 17:15 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Nu varbūt vinja grib pati nodot, jo grib būt pārliecināta, ka tiks nodots? Vai būs tā ka ar saziedoto naudu meitenēm, kuru māte gāja bojā avārijā, saziedoja 60tk un gimene ne centa nesanjēma...
Protams, labi ir ziedot un apciemot arī pārējos 11 mēnešos, bet jebkurā gadījumā, labāk pirms svētkiem nekā nekad!
17.11.2017 20:17 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits