Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ingvers

 
Reitings 313
Reģ: 11.04.2013
Sveikas.
Kā Jūs lietojat ingveru, un kapēc jūd viņu lietojat?
16.11.2017 20:37 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
svaigu sagriezu, tad citrins un parleju ar karstu udeni...ziema daudz dzeru.
16.11.2017 20:45 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Tējā laikam tikai.
16.11.2017 20:48 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Sagriežu ripiņās, pievienoju citrona šķēlītes, lielā stikla krūzē apleju ar karstu ūdeni un dzeru vairākas tasītes dienā. Parasti tieši vasarā, ne ziemā.
--
Pievienoju ēdieniem. Piemēram, marinēju vistas filejas gabaliņus marinādē, kura sastāv no sasmalcināta ķiploka, sinepēm, sāls, pipariem, olīveļļas, brūnā cukura, medus, ūdens,citrona sulas un uz rupjās rīves sarīvēta ingvera. Ingveru daudzkārt var izmantot kā alternatīvu mārrutkiem.
--
Pērku ingvera sukādes, parasti ziemā, rudenī.
--
Lietoju tāpēc, ka uzskatu to par veselīgu sakni, kas stiprina imunitāti. Bet, piemēram, gaļas ēdieniem un kādai zupai lieku klāt tāpēc, lai sabalansētu saldumu, sāļumu un pievienotu nedaudz pikantuma.
Vienreiz ēdu ingvera saldējumu, tas gan neuzrunāja.
16.11.2017 20:51 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Saspaidītu lieku pie ēdiena dažreiz, piem, mērcēm.
16.11.2017 21:10 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
* citron-ingver-medus karstajos dzērienos.
* buljonus vāru (vista + ingvers + zaļie loki)
* marinējot gaļu
* ķirbju biezzupās (l) - vārot dārzeņus, vāru arī ingvera gabalu, ko pēc tam izņemu. Dod foršu "siltumu" garšā :)
16.11.2017 23:00 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
buljonus vāru (vista + ingvers + zaļie loki)
* marinējot gaļu

Mmm..šis izklausās garšīgi, jāpamēģina.
P.S. Aizmirsu atbildēt uz jautājumu "kāpēc?" - patīk pavariēt garšu šad tad un, jā, laikam Cukurvāveres minētais "siltums" patīk.
16.11.2017 23:05 |
 
Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Tējās, biezzupās un dažreiz ar smalko rīvi ierīvēju gatavojot vistu.
16.11.2017 23:09 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Tāpat kā pārējās - tējā, biezzupās un marinējot gaļu. Pievienoju ingveru, jo ļoti garšo asi ēdieni, jo asāki, jo labāk.
16.11.2017 23:12 |
 
Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Lietoju ingveru, jo tas labi pazemina manu asins spiedienu.
16.11.2017 23:14 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
pārsvarā Āzijas ēdienos. :-)
17.11.2017 10:03 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Patīk ingvertēja ar medu :)
22.11.2017 00:58 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tikai tējā (ar citronu un medu) un tikai ziemā. Ne pārāk patīk ingvera garša...
22.11.2017 01:33 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ingveram vel liels bonuss jo tss loti labi paaugstina asinsspiedienu! Man der ideali
22.11.2017 02:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits