Sagriežu ripiņās, pievienoju citrona šķēlītes, lielā stikla krūzē apleju ar karstu ūdeni un dzeru vairākas tasītes dienā. Parasti tieši vasarā, ne ziemā.
--
Pievienoju ēdieniem. Piemēram, marinēju vistas filejas gabaliņus marinādē, kura sastāv no sasmalcināta ķiploka, sinepēm, sāls, pipariem, olīveļļas, brūnā cukura, medus, ūdens,citrona sulas un uz rupjās rīves sarīvēta ingvera. Ingveru daudzkārt var izmantot kā alternatīvu mārrutkiem.
--
Pērku ingvera sukādes, parasti ziemā, rudenī.
--
Lietoju tāpēc, ka uzskatu to par veselīgu sakni, kas stiprina imunitāti. Bet, piemēram, gaļas ēdieniem un kādai zupai lieku klāt tāpēc, lai sabalansētu saldumu, sāļumu un pievienotu nedaudz pikantuma.
Vienreiz ēdu ingvera saldējumu, tas gan neuzrunāja.