Sākumā jāsaplāno, vēlāk aizies kā "ieradums". ;) Tās miltu mērces, kartupeļi kvantumos, maize un visādas kūkas un bulkas ar raugu un daudz cukura un baltajiem miltiem nu nav veselīgas, ko mēs, latvieši, diezgan populāri šķinam iekšā. :D Ir alternatīvas. Parastās rupjmaizes vietā vari izvēlēties "Liepkalnu" bezrauga piem. Ļooti sātīga un garšīga. Dārgāka gan, jā, bet mainot ēšanas paradumus jārēķinās ar to, ka sanāks dārgāk ēst. Ikdienā varētu ieteikt pamēģināt kartupeļu mizošanas vietā uzvārīt piem. pupiņas (tās garās vai zaļās vai dzeltenās), ja riktīgi laiku taupot - ir jau saldētie dārzeņi, kur ir brokoļi, burkāni,pupiņas utml., bet, protams, daudz vērtīgāk, ja tie ir svaigi gatavoti - vari tvaicēt, vari vārīt, dažkārt arī var sātīgāk sagatavot - apcepot uz pannas, sieru pārrīvējot (bet ne ikdienā tā). Vairāk izmanto garšvielas un painteresējies par alternatīvām mērcēm no ārzemju portāliem, lai nav tās miltu mērces vai kečups/majonēze. Vairāk lieto salātus. Latvieši bieži par tiem aizmirst. Gaļa - liellops, tītars, ideāli ja no privātajiem ražotājiem, bet citādi veikalā no svaigajiem stendiem, zivis (neesmu gan par mūsdienās veikalos pieejamajiem lašiem pārliecināta, cik tie labi, bet domāju, ka mazās zivtiņas - droši, ja garšo).Brokastīs piem. olas/putras/maizīte ar avokado, tomātiem, salāti jebkādi, bezpiedevu jogurts ar musli utml. Saldumam lieto vairāk medu, ja negaršo medus, tad var stēviju. Našķiem - rieksti, sēklas, žāvēti augļi... Nu tā kaut kā! Dažas dienas pamēģinātu, tad jau aizietu, jāmeklē tikai receptes, varianti un par to naudiņu, jāsaprot, ka būs vairāk jātērē!;-)