Kamdēļ ne? Darbs ir maiņās - atkarībā no darbinieku skaita (un darba devēja vajadzības pēc darbiniekiem) pilnīgi iespējams, ka izdotos sarunāt piemērotu grafiku. Meklējot ideālo darba sludinājumu, var palaist garām daudz labas iespējas. Respektīvi, nevajag baidīties piedāvāties darba devējam arī tad, ja 100% neatbilsti sludinājumam - darba devēji mēdz pieprasīt visādus brīnumus, bet reālais darba tirgus ir tāds, kāds ir, labu darbinieku trūkst visur un darba devēji mēdz piedāvāt dažādus variantus, ja kandidāts izrāda iniciatīvu un šķiet gana apģērīgs un darbam piemērots. Mans paziņa šādā veidā pilnībā nomainīja nozari, aizsūtot CV un labu motivācijas vēstuli par spīti tam, ka sludinājumā norādītajām prasībām īsti neatbilda, intervijas laikā darba devējam viņš tā iepatikās, ka viņam piedāvāja gan piemērotāku darba laiku, gan lielāku algu pārbaudes laikā, nekā bija norādīts sludinājumā. Man pašai ir bijis tā, ka aizeju uz interviju, saku, ka man der citāds darba laiks, no sākuma man atbildēja, ka tas nederēs, bet pēc nedēļas zvanīja un aicināja atpakaļ, sakot, ka pielāgosies manam studiju grafikam, jo labāku kandidātu tā arī nevarēja atrast.