Onkoloģija ģimenē

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Īsumā par situāciju:
Pirms gada māsa (zem 40)krūtī atklāja sāpīgu bumbuli.Viņa no laukiem, tādēļ noorganizēju viņai vizīti pie ginekologa manā pilsētā.Ginekologs apskatīja ar USG aparātiņu un paziņoja,ka liela iespēja,ka tas ir audzējs, 20%,ka kaut kas cits.Māsa ļoti pārdzīvoja,bet devās pie onkologa,kuru ieteica ginekoloģe.Ārsts pateica,ka visticamāk audzējs,viņai veica biopsiju un analīzes uz iedzimtību.Māsai ļoti nepatīk,ka ar viņu neauklējas,bet viss notiek kā konveijerī, 2stundas gaidījām pieņemšanu,jo viss notika ar lielu kavēšanos,patstāvīgi bija par sevi jāatgādina.Mūsu mamma bija līdzi un vārījās dusmās,ka viņai uz darbu jābrauc.Viņa ir ļoti pret ārstiem, mudināja māsu braukt prom un sazvanīties ar kaut kādu dziednieku, kurš apgalvoja,ka nejūta neko sliktu un lai neļauj neko darīt ar sevi.Ka tur ir strutas tikai.
Pēc laika viņa aizbrauca pēc rezultātiem,man bija jāstrādā,nevarēju būt klāt.Ārsts pateicis,ka nav to rezultātu,bet gan jau ir vēzis un jāsāk ar ķīmijterapiju.Pēc tam teicis,ka pie ģ.ā.jānodod tikai pilna asins aina.
Laiks gāja, ik pa laikam apjautājos,kā ir ar veselību.Viņa subjektīvi apgalvoja,ka bumbulis laikam mazāks.Paralēli stundām runāja ar dziednieku, uz krūts lika melnos mālus,dzēra apvārdotos ūdeņus un tādā garā.It kā jutās stabili,labi.
Pirms dažām nedēļām viņa saslima ar augstu temperatūru,krūts palika zila,cieta, limfi visi sapampa, sāka pūžņot, viņa pieņēma,ka salimusi ar rozi,devās pie sievietes,kas apvārdo rozi, 8 x aizgāja, palika vēl sliktāk.Nomainīja tantiņu citu,pēc 2.reizes pateica,ka nevar palīdzēt,ka nav tā roze...Šoreiz viņa devās pie cita onkologa citā iestādē,arī viņš viņai nepatika,jo uzreiz,ieraugot,pateicis,ka krūts vēzis,lai dodas uz biopsiju.Nesen bija konsīlijs, kur slēdzienā pateica,ka agresīvs audzējs,4.stadija,bet labi padodas ķīmijterapijai.Aknās ir metastāze un plaušās šķidrums.Nozīmēja datumu uz mēneša beigām.Diemžēl viņa nonāca slimnīcā,jo nevarēja pat vairs pačurāt, ja es nebūtu mammai pateikusi,lai izsauc ātros,kas tur vēl būtu,nezinu.
Rezultātā,esmu nobloķējusi mammas nr.,jo viņa uzskata,ka es vēlos,lai māsa nobeigtos,jo uzskata,ka tas nav vēzis,tas tā neizpaužoties,rentgena tantiņa arī teikusi,ka roze,nevis CA.Pateica:nebūs nekāda ķīmija?Tu saprati?
Viņa bija māsai teikusi:kas tie būšot par Ziemassvētkiem-atbrauks brālis no ārzemēm,bet ru bez matiem!
Tagad es domāju,ka nevēlos bendēt sev dzīvi,jo knapi turos uz robežas,man ir jādomā par savu ģimeni, mani neklausīja ne gadu atpakaļ,ne tagad, kad saku,ka var nākties gatavoties ļaunākajam, Un neticu,ka 2 slimnīcas uzstāda maldinošu diagnozi...Pateicu mammai, ka nevēlos vairs kontaktēties, ja es tā sliktā.
Vai jums kādai ir līdzīga pieredze?Kā lai nedomāju par to visu?Kā man rīkoties?
11.11.2017 12:50 |

10 gadi
Reitings 1396
Vīrs mans strādā no rīta līdz vakaram,gribēju teikt.
11.11.2017 15:40 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
VEZIM , METASTAZEM AKNU TRANSPLANTACIJA VISS KPPA 7 GADU DZIVE IR LOTI DAUDZ....

joprojām tev nepielec , ka veicot savlaicīgi operāciju , nebūtu viss aizgājis tiktāl ar metastāzēm . Viņam sākotnēji bija vēža vieglā forma , kuru varēja viegli izārstēt .
Kā redzu tev joprojām nepielec galvenā doma , vari tālāk ar putām kopēt savu dzelteno informāciju un zviegt par kaut kādu stulbumu . (t)
11.11.2017 15:42 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
2003 GADA NOGALE ATKLAJA, 2004 GADA IRMA OPERACIJA..
2011 GADA MIRA, 2009 GADA NEVEIKSMIGA AKNU TRANSPANTACIJA
TIESAM NEKADI NEPIELEC?
11.11.2017 15:45 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Pag, autore, ja vina jau ir paliativaja nodala, vairs nav runa par vinas nevelesanos arsteties. Tur vairs nevar izarstet, diemzel. Ir tikai ikdienas sapju atvieglosana. Beidz sev darit pari.
11.11.2017 15:46 |

Reitings 30
Reģ: 27.06.2017
BetijaB. No sākuma teksta sapratu, ka māsa labprāt ārstētos, bet māte diemžēl jauc galvu. Ir smagi. Turies!
11.11.2017 15:50 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Kāpēc viņas vīrs neuzspiež uz ārstēšanos?
11.11.2017 15:55 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Pagaiduiet, man ir sajuta, ka te kautkas tiek jaukts. Ja masa, pec vinas rakstita, ir regionalaja slimnica tikai lai atvieglotu ikdienu no sapem tad noprotu, ka vina ir paliativaja nodala. Un ja vina ir tur tad nekadas arstesanas vairs neveic, gribi vai negribi. Un metastazes aknas, metastazes ka tadas, tad ir laika jautajums.
11.11.2017 15:59 |

Reitings 135
Reģ: 29.08.2015
Nu.. Zināms cilvēks no veža aizgāja nepilnu 6 mēnešu laikā, un nebija vispār nekādas nojausmas, ka viņam tas ir, ļoti strauji progresēja.
Domāju, ka no māsas vari jau morāli domās atvadīties. Māte vēlāk varēs vainot sevi - pie Zsv galda būs nevis māsa bez matiem, bet viņas vienkārši nebūs... Pa lielam sēdēs viena turpmak Zsv. Ne Tu brauksi, ne vienmēr brālis būs utt.
Vispār valstij attieksme ir graujoša, cilvēki pussprāguši tiek tik pie ārstiem, jo redz rindas utt. Bet ta jau cita tēma.
11.11.2017 16:07 |

10 gadi
Reitings 1396
Es nezinu,kādā viņa nodaļā ir,tiešām nezinu,jo man daudz ko nesaka. It kā turēs līdz pirmdienai, bet kas to zina,kā būs.Es viņai jautāju vai mājās tiks vispār galā.Viņa mani mierināja,ka nav vairs tik traki.
Vīrs viņas domā tāpat kā mana mamma, noliedz to diagnozi,jo viss liecinot par rozi.Māsa līdz galam nevar pati pieņemt,ka ir vēzis,bet mamma dod viņai cerības, ka tā nav.Un lîdz ar to ķīmiju nevajagot.
11.11.2017 16:10 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Beibe marta, autore uzrakstīja, ka viņas māsa pašlaik guļ slimnīcā un gaida, kad varēs uzsākt ķīmisko terapiju, respektīvi, ja viņa /mamma izlems, ka jāārstējas.
Ķīmiskās terapijas arī neuzsāk vienā dienā, vispirms tam ir jāsagatavo cilvēks.
Par to, ka, ja metastāzes ir, uzreiz ir viss, nepiekrītu, to ārstē. Bet katrs gadījums citādāks, žēl, ka tik nopietnā tēmā sākas kaut kādi sviesti.
11.11.2017 16:11 |

10 gadi
Reitings 1396
Burnout
Ir tā,kā saki, es jau visu to gara acīm iztēlojos,jo mamma uzskata,ka pietiek aiziet uz kapiem un lūgt Dievu.Ka mūsu ģimenē jau nekas tāds nevar būt.
Pārmeta,ka savu bērnu vedu pie zobārsta, viņi vēl vairāk visu sabojājot,kā tad senos laikos visiem izkrita un miers..
Par rindām un bardaku medicīnas jomā pilnībā piekrītu, ir diezgan liels konveijers, neviens ar tevi velti nekrāmēsies un nelūgsies, lai pie viņiem ārstējies.Pasaule ir skarba un pašam par sevi ir jācīnās rīcībspējīgā vecumā.
11.11.2017 16:16 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Viss, ko varu pateikt - izsaku līdzjūtību.... Neticu, ka pat tūlīt uzsākta ķīmijterapija te vairs ļaus nodzīvot ilgu un laimīgu mūžu.
Par transportu runājot - taksis? Palīdzības lūgšana soc. tīklos? No kuras pilsētas jāved? Godīgi, ja Tava māsa piekritīs braukt uz normālu slimīcu un normāli ārstēties, es tiešām izbrīvēšu dienu un viņu aizvedīšu.
Un ko nozīmē - roze? Kas izdomāja, ka tā ir roze? Roze arī ir diagnosticējama slimība, tā ir atsevišķa diagnoze. http://www.neslimo.lv/pme/?name=roze
Tu pati neesi sertificēts ārsts? Ja Tu esi ārsts, Tu jau vari viņu paņemt sev ārstēšanā, lai kļūst par Tavu pacientu. Bet nu gan jau Tu to būtu izdarījusi tādā gadījumā.
11.11.2017 16:17 |

Reitings 135
Reģ: 29.08.2015
Aizmirsu gan piebilst, ka izsaku līdzjūtību par māsu, un sargi savu ģimeni no šīs ietekmes. Nakošā epopeja būs, kad mātei veselība uz vecumu pasliktināsies, bet viņa neies pie ārstiem.
Ja jau brāļa deļ, negrib neēstētisku skatu pie galda, tad laikam mīļākais bērns. Ja mīļākais bērns, viņš, iespējams, var kaut kā ietekmēt situāciju. Vai šo kanālu esi mēģinājusi? Caur brāli mēgināt likt saprast. Ticu, ka, ja bralis ntos gadus dzīvo Lielbritanijā, ir jau arī atsvešinājies, un no šim peripētijām grib turēties tālāk, jo gan jau ir savas rūpes utt..Bet nu skumji..
11.11.2017 16:25 |

Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Kas tas par dziednieku???
Par viņu vajadzētu sūdzību uzrakstīt Dziednieku padomei??? Šitā strādāt. Pa telefonu noteikt diagnozi??? Es, ceru, ka to cilvēku ķers Dieva sods!!!
11.11.2017 16:43 |

10 gadi
Reitings 1396
Es esmu tikai medmāsa poliklīnikā...
Diemžēl finanses īsti nav ne man,ne viņai, viņa strādāja par apkopēju,labu laiku ir uz slimības lapas, vīrs šad tad piehaltūrē, ļoti daudz mamma viņus izvelk, lai vispār var izdzīvot, bet zinu,ka viņai tas līdz kaklam.Ja viņa nolems ārstēties tomēr, es lūgšu vīram,lai neiet uz darbu un aizved viņu, pēdējās reizes uz izmeklējumiem tieši tā arī darīja.Bet, vai rīkosies?Zinu,ka viņa tuvai kolēģei atklāja situāciju, viņa esot solījusi finansiāli palīdzēt un gan jau arī darba vieta,ja zinātu, kaut ko organizētu.Bet mamma neko nevienam neteiks(viņas kopā strādā), jo domā,ko citi padomās.
Kad mammai bija sūdzības pa sieviešu līniju, skriešus pie ārsta aizskrēja.
Brālis ir mīļākais bērns,jo ir labi iekārtojies UK, labi dzīvo, mamma regulāri visu gadu krāj naudu,lai aizbrauktu ciemos.Māsa brālim teica,viņš atsūtīja 40€ ar tekstu,lai veseļojas.Šaubos,ka viņš ko vairāk darīs, brīnīšos,ja tā būs.
Burnout-man ir tāda sajūta,ka tu mani pazītu,viss ir,kā saki.
11.11.2017 16:48 |

10 gadi
Reitings 1396
Melnakakene-nav ne jausmas,zinu tikai,ka viņi pat par laikapstākļiem pļāpājuši.Mamma lasa žurnālu zintnieks,tur arî atrod visādus.Viss ledusskapis nolīmēts ar buramvārdiem un skaitāmpantiem.
11.11.2017 16:50 |

Reitings 5884
Apžēliņ. (t) Vīratēvs arī ar plaušu vēzi aizgāja pusgada laikā, jo neārstējās, bet gan braukāja pa dziedniekiem. Es ticu pārdabiskām lietām līdz kaut kādai robežai, bet nu šis viss ir kaut kāds totāls marazms. (t)
11.11.2017 16:57 |

Reitings 284
BetijaB
Nu, konkrētā tumsonība!!!
Bet, es pati esmu ar Reiki depresiju izārstējusi un turklāt no Zintnieka dziednieka.
11.11.2017 17:07 |

Reitings 5884
A nez, lauztu kāju arī ārstēs ar buramvārdiem un noburtu ūdeni? Tikai idioti taču liek ģipsi, tas tak ir tik neērti.
11.11.2017 17:13 |

Reitings 284
Daenerys1
Man pirms vairākiem gadiem bija ģipsis kājai. Potīte bija salauzta 3 vietās. Mani paašrstēja dziednieks ar visu ģipsi. Un jau pirmajā dienā gāju.
Tur ģipsi vajag ogligāti, lai lai ar buramvārdiem sāktu strādāt.
11.11.2017 17:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits