Rīgas centrāltirgus

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Sveiki!
Tātad, ja dodaties tur iepirkties, tad ko parasti vai visbiežāk pērkat? Kas jums tur vislabāk patīk no tā, ko piedāvā? Vai ejat cenu dēļ un iegādājaties vairāk ikdienas (pienu, dārzeņus, augļus utt.) preces vai kādus īpašākus produktus, kas nopērkami tikai tur vai atrodas vistuvāk (kāda garšviela, jūras veltes, žāvētas lietas, saldumi, zāles, tējas, kafijas utt.)? Kāda pārtika - varbūt ne tikai - jums tur liekas ''ķēriens'' un iesakāt citiem pagaršot, izmēģināt?
Ceru, ka padalīsieties ar saviem ieradumiem, atradumiem un citām foršām, labām lietām. :)
08.11.2017 22:26 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Agrāk dzīvoju Rīgā un tad biežāk iepirkos RTC. Tagad uz RTC braucu pamatā tikai pirms lielām viesībām, kad jāsapērk daudz gaļa (šašlikam), dārzeņi, augļi, ogas.
Patīk arī tas garšvielu stends, kas ir dārzeņu paviljonā. Reizēm nopērku arī riekstus, sēklas, žāvētus augļus.
11.11.2017 14:33 |

10 gadi
Reitings 4835
man īpaši nepatīk tā tirgus atmosfēra, tie bari un bomži kas tur klīst,pēeee
vel man diskomfortu rada aukstums, patīk man iepirkties komforta apstākļos-siltos veikalos:-D a tirgū sanāk drebināšanās un caurvēji..
cenas arī nav zemākas kā veikalos, ja es būtu liela zivju mīle tad aizspiestu degunu un mēģinātu iepirkties zivju paviljonā, bet man pietiek ar lasi ko var dabūt jebkurā lielveikalā..
vasarā dažreiz garāmskrienot nopērku zemenes un vairāk neko.
11.11.2017 15:10 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
nesen pec ilgiem laikiem biju tur, soka atkal laukums remontets, solini, aterna s viss a smuk un tirigi..
11.11.2017 15:11 |

Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Rīdziniece
Es skatījos, parādīju kādas vajag. Pārdevēja jau ietina un aiztaisīja ciet ar to papīru.
Es, domāju, ka tās ir tās pašas manis noskatītās rozes, bet beigās vecas izrādījās. Pārziedējušas un pēc smaržas smirdēja jau.
Un, mans draugam bija tieši tāpat. Viņa bija jādāvina, kaut gan pats skatījās jaunas.
Tātad secinājums ir viens tur tās puķes sevišķi daudz nepērk. Un, tādi vecu puķu tirgotāji nobankrotēs!!!
11.11.2017 15:31 |

Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Rīdziniece
Tas bija dienas laikā.
Nakts tirgū neesmu bijusi.
11.11.2017 15:33 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nakts tirgū neesmu bijusi.
ziedus tur tikai janem, ja roes vai tml. bet dazu puku tirgtaju zinu kam tur pieder kosksks jau kops 92 gada un viss cikinieka.;-)
11.11.2017 15:34 |

Reitings 135
Reģ: 29.08.2015
Gaļu tikai tur iegadājos. Ir starpība, ka Rimi, Maximā nopērkamā uz pannas paliek 2x mazāka utt. Cenā arī ir vērā ņemama starpība - piemēram, vistas fileja: tirgū 3.50-3.60 eur/g, veikalos pāri pa 5 eur, ja akcija, tad ne lētak par 3.99.
Zaļumus - salātus. Ziedi arī lētāki.
11.11.2017 16:11 |

Reitings 8847
Ir jau gan cenā atšķirība.
11.11.2017 21:28 |

Reitings 84
Reģ: 26.07.2016
Arī dažreiz sanāk apmeklēt centrāltirgu. Vel nav sanācis izpētīt pilnīgi visu, bet ir bijušas tik daudz "iebrezšanās" ar augļiem, kurus pirku iekštelpās,ka tagad tos pērku tikai ārā. Lai gan tur arī tik briesmīgi tie pārdedvēji/pārpircēji,ka bieži no augļiem/dārzeņiem neko nenopērku.
Ja vien neskaita burkānus, kartupeļus un ābolus. Dārzeņu paviljona stūrī vienmēr ir izcilas kvalitātes latviešu dārzeņi par saprātīgām cenām :)
No citiem paviljoniem liekas dievīgs lauku krējums un kūpinājumi.Baigi žēl, ka mazies izvēle ir pilnīgi nekāda :/
11.11.2017 21:57 |

Reitings 8847
Iekštelpās gan dārgāk, parasti jau skatos, kas par pārdevēju - ir ļoti foršas tantes, kuras bieži vien baigi grib aprunāties, ja nav citu pircēju vai apkārt citu pārdevēju. :D
12.11.2017 14:18 |

Reitings 8847
vel man diskomfortu rada aukstums, patīk man iepirkties komforta apstākļos-siltos veikalos

šis nav domāts, kā arguments par labu tirgum, bet atgādināja, kā man drēbes nepatīk pirkt ziemā, jo vai nu nenormāli karsti vai jānes visas jakas, šalles utt., besī. :D
12.11.2017 14:26 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Es pērku praktiski tikai ziedus (tiešām daudz lētāk nekā veikalos, pat pa dienu) un vasarā ogas. Es gibētu pirkt daudz ko vairāk, man ļoti patika Cukurvāveres ieraksts, es noteikti blogu lasītu, jo daudz ko nemaz tā neiedomājos, ka varētu nopirkt :-)
BET - mani atbaida tik izplatītā šmaukšanās. Ja sverot piekrāps klāt 20 centus vairāk nekā sanāktu pēc svara un cenas par kg, tad nu OK, pieciestu, tas neizšķir manu lēmumu to preci pirkt (vispār gan man briesmīgi nepatīk ne krāpšanās, ne kaulēšanās, labāk iepērkos mierīgi un palieku labā garstāvoklī). Bet, ja iesmērē kaut ko vecu, tas ne tikai rada naudas zaudējumu, bet arī paliec todien bez vajadzīgā produkta, ko, piemēram, vajadzēja cienastam. Ziediem mēģinu sekot līdzi katrai pārdevējas roku kustībai, tur nav problēmas bijušas, bet, piemēram, dzērvenēm/brūklenēm esmu vairākas reizes pieredzējusi, ka, grābjot it kā redzamās, no tā paša trauka apakšējā slāņa vāc klāt arī bojātas. Pārškirot sīkās ogas pēc tam ilgu laiku prasa, praktiski bezjēdzīgs pirkums sanāk.
Tieši tāpēc man arī bail pirkt gaļu. Nav nekādu savu tantiņu, kur ģimene iet jau 20 gadus utt. :-D Kā es varu būt droša, ka gaļa nebūs pastāvējusi? Katru maisiņu pārdevējas klātbūtnē vērt vaļā un ostīt? Rimi tāda iespēja ļoti zema, turklāt, ja nu tomēr gadās veca, var nest atpakaļ un atgūt naudu.
12.11.2017 14:47 |

10 gadi
Reitings 4611
Man ir gribējies arī iet iepirkt augļus un dārzeņus, bet mani bišķi mulsina, kur lai visu liek, jo, ja veikalā ir ratiņi, tad, ja es pērku vairākus veidus pa kg - nu tur ābolus, burkānus, kartupeļus, vīnogas, piemēram, tad pēc tam vēl iet gaļas meklēt, kā lai to visu stiepj? Kur mašīnu labi tuvāk pieparkot? Jo tā kā man CT neatrodas ikdienas maršruta gaitā, tad jābrauc speciāli un dēļ viena gaļas gabaliņa vai viena ābolu kilograma neatmaksājas.
Un tas nakts tirgus - kādi viņam ir darba laiki?
12.11.2017 15:13 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
IceCream, es tādos gadījumos parasti domāju, ka riktīgi ērti būtu tās somas uz ritenīšiem kā tirgus tantēm :-D Bet nu nez vai jebkad saņemšos tikt pāri tam, ka man kauns ar tādu iet, pārāk saistās ar tām tantēm sabiedriskajā, kas katru dienu uz tirgu brauc. Žēl, ka mums sabiedrībā tāds iespaids ieskaņojies, būtu tik ērti! :-D
12.11.2017 16:00 |

10 gadi
Reitings 4611
Mio, es esmu dzīvojusi kadu laiku Dienvideiropā, tur visi ar tādām somām iet uz veikaliem, arī šikās francūzietes. Tas mums tikai pazorna skaitās. Kur nez tādu LV varētu nopirkt?
12.11.2017 20:11 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Mio, es esmu dzīvojusi kadu laiku Dienvideiropā, tur visi ar tādām somām iet uz veikaliem, Kur nez tādu LV varētu nopirkt?

Tirgū :-D
12.11.2017 22:00 |

Reitings 8847
Nopērc vispirms somu un tad pārējos produktus. :D Varētu jau arī mugursomu vienkārši.
15.11.2017 23:32 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Atceros, kā kādreiz stiepu vistas fileju kilogramus no Centrāltirgus. Jā, arī ķiploku garšvielas, tādas kā vajadzēja, reiz atradu tikai Centrāltirgū. Patreiz ir tā, ka nesenā pagātnē esmu divas reizes iepirkusies Pļavnieku tirgū un jā, jutos apšmaukta (precīzi nezinu, jo pirkumus nepārsvēru, arī sīpoli izrādījās iepuvuši). Tieši šāda vilšanās mani attur izpētīt Centrāltirgu, bet tagad šo te rakstot, domāju, ka varētu kādu brīvdienu veltīt Centrāltirgus izpētei un pēc sajūtām salīdzināt,ir vai nav ekonomiskāk kā veikalā. Vēl, jā zinu, ka gardumu tur daudz un es tiešām raustos no tā, ka varētu nopirkt ne svaigu izlejamo pienu piemēram..
Meitene, kas te rosināja, ka varētu izveidot blogu par tirgus labumiem - uz priekšu! Es palasīšu.
19.11.2017 12:59 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Es tikai sāku iepazīt Centrāltirgus burvību :D Pērku tur dārzeņus, svaigās zivis un vistu.
Pirmais novērojums: dārzeņi viennozīmīgi lētāki, bet jāvelta vairāk laika atrast īstos (nesapuvušus un ilgi nestāvējušus, un par vienu un to pašu preci vairākās vietās var prasīt dažādu cenu)
Otrais novērojums: vistas gaļa sastāv no vistas, nevis ūdens, salīdzinājumā ar Maximā pirkto, piemēram. Cena gan neteikšu, ka ļoti atšķirtos, uz atlaidēm veikalos var dabūt lētāk.
Trešais novērojums: reāli vajag to riteņsomu, par kuru es sūdzos visu laiku, ka pensionāri visus transportus ar tām aizņem :D Aizgāju, likās, ka kas tad tur, aiznesīšu jau.. Labi, ka man bija mugursoma!
19.11.2017 13:04 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Nu jā, "stiepties" un turpināt meklējumus nav visai ērti. Pat, ja stiepšana uzticēta vīrietim. Es ticu, ka kaut kur varētu būt stilīgas riteņsomas, no otras puses - sākumā jāizmēģina paša Centrāltirgus burvība ar regularitāti, pirms izlemt par jauna krāma nepieciešamību.
19.11.2017 13:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits