To, ko nevar atrisināt dermatologs, novērtējot tieši tavu ādas stāvokli, diez vai varēs atrisināt meitenes internetā bez medicīniskās izglītības :)
Katram cilvēkam āda atšķiras. Kas der vienam, neder citam. Varu pastāstīt savu pieredzi, bet nevaru garantēt, ka tev kaut kas no tā palīdzēs.
Man ir līdzīgs vecums (26) un līdzīgs ādas tips. Nelietoju ne tonikus, ne skrubjus, būtībā neko, kas nav ļoti maigs. Lai arī āda man ilgu laiku bija problemātiska un ļoti taukaina, jo vairāk es centos to eļļas kārtiņu ņemt nost no ādas, jo vairāk mana āda centās to kompensēt un kļuva vēl taukaināka. Kas savukārt aizsprosto poras un rada pumpas. Pārgāju tikai uz maigu želejveida attīrošo līdzekli (vai kosmētikas noņemšanu ar pieniņu un pēc tam attīrošo līdzekli) un sejas krēmu, ik pa laikam kādu mitrinošu masku. Tāda pieeja man strādāja labāk. Āda joprojām taukojās, bet nebija tik jutīga, mazāk apsārtumu un pumpu.
Bet kas man tiešām palīdzēja - uztura maiņa. Man bija hormonālas problēmas un domāju, ka ādas stāvoklis to lielā mērā atspoguļoja. Es izslēdzu no ēdienkartes cukuru un būtībā gandrīz visus ogļhidrātus (graudaugu produktus, kartupeļus), sakārtojās hormoni un āda līdz ar to arī āda, vairs tik daudz netaukojas un attiecīgi pumpas arī tikpat kā nemetas. Mans secinājums bija tāds, ka kopšanas produkti ietekmē labi ja 20% no ādas kopējā stāvokļa. Ņemot vērā to, cik dažādas var būt problēmas un to izpausmes, katram tomēr ir savs ceļš ejams uz skaistu ādu (un dažkārt tas nav ne viegls, ne ātrs - es cīnījos kādus padsmit gadus).