Urīnceļu infekcija? Cistīts?

Reitings 73
Reģ: 19.03.2014
Sveikas, dāmas!
Piemeklējusi problēma, ar ko mokos jau otro dienu. Biežā staigāšana uz tualeti un nepatīkamās sajūtas. Cik lasīju internetā, pie vainas varētu būt urīnceļu infekcija. Saprotu, ka vislabāk tomēr doties pie ārsta. Taču tā kā nesen esmu pārvākusies uz citu pilsētu, mans ģimenes ārsts un ginekologs palicis 3h brauciena attālumā.
Pie kāda ārsta vērsties šajā gadījumā? Pie speciālistiem taču pieraksts nedēļām uz priekšu.
Paldies dievam, ka šodien darbā brīvdiena, sēžu mājās, dzeru tējas, ēdu dzērvenes un tik staigāju uz tualeti. Varbūt kādai ir pieredze šādā situācijā un varētu dalīties?
Jauku dienu!
03.11.2017 14:42 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Wallee, taisnība, garantijas nav. Var uzplaiksnīt gan vājas imunitātes dēļ, gan tikt ievazāta, gan vnk. pamainoties mikroflorai (piemēram, sekss bez prezervatīva ar jaunu partneri).
Problēma pazuda uz kādiem 2 gadiem, šo pavasari bija neliels iekaisuma uzplaiksnījums, bet to izārsēja Urinat Akut kurss.
03.11.2017 23:31 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Man 4 gadus bija miers kopš pēdējās reizes. Šoreiz es zinu, ka uzplaiksnīja vājās imunitātes dēļ (un par ilgu kedās un ādas jakā nostaigāju), kura kopš pārvākšanās ir krietni pasliktinājusies.
03.11.2017 23:37 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Es jau nesaku, ka visām tagad ureaplazma, katrai savs. Bet ir vērts apsvērt arī šādu iemeslu. Wallee, galvenais, ka tiki uz pekām, turpmāk saudzē sevi vairāk ;)
03.11.2017 23:41 |

Reitings 4041
Protams, nekas neiespējams tas nav.
Tagad man atkal ir mācība, saudzēju sevi trīskārt.
03.11.2017 23:51 |

Reitings 56
Reģ: 24.06.2016
Man urīnceļu infekcijas pirmo reizi sāka parādīties uzreiz pēc pirmā seksa. Izārstēju un uzreiz atkal parādījās pēc seksa un tā visu laiku. Šī iemesla dēļ vairs ar to nenodarbojos, jo uti sāpes ir tiešām ļoti briesmiga sajūta. Ureaplazma, hlamīdijas netika atklātas.
04.11.2017 00:07 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Man cistits bija katru gadu un medza but vairakas reizes. Kaut ka cietos lidz vienu reizi bija pavisam smagi. Pec antibiotiku kursa, kas jau bija pirms 1,5-2 gadiem, joprojam nav atgriezies. Ir bijis, ka uz vienu vakaru paradas simptomi, bet tad ar siltam tejam nozud. Ja kaut kad atsaktos smagak, noteikti ietu pec antibiotikam, man skiet, ka vienkarsi to visu pamatigi ir jaiznide. Turklat man tur (slimnica) uzreiz ielaida pretsapju zales un izrakstija stipras recepsu pretsapju zales un vel citas zales papildus antibiotikam, ta ka jau nakamaja diena pateicoties visam zalu arsenalam jutos ka cilveks.
04.11.2017 00:23 |

Reitings 73
Šodien jau esmu šokā par visu, kas vispār notiek. Pa nakti pamodos, jo ļoti sāpēja nieres, nevarēju ne pagulēt, ne pasēdēt, ne paiet. Draugs aizveda uz slimnīcu... Un tur es vispār biju uz pauzes. Kā dežūrējošais ārsts caur administrācijas lodziņu uzkliedza, kā gan es varu zināt, ka tās ir nieres kas sāp, lai braucu mājās un dzeru ibumetinu. Iedeva dežūrējošā ģimenes ārsta numuru un pieņemšanas laiku sestdienā. Ar asarām acīs braucu mājās mocīties. Kā pulkstens bija 9:00, braucu pie dežūrējošās ģimenes ārstes. Izrakstīja man 5-NOK, sakot, ka visticamāk cistīts, bet neko citu nevarot pateikt, jo nav ne analīžu, nekā, kas principā slimnīcā bija jāveic. Tagad jāskatās, vai tuvākās dienās paliks labāk. Bet dusma un pārdzīvojumi šodien jau gana. (t)
04.11.2017 10:55 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Pirmajā reizē braucu uz gaiļezeru, piecas stundas nogaidīju, kamēr uz mani paralēli bļāva. Sāpēja līdz asarām. Galarezultāta bija cistīts.
04.11.2017 11:54 |

Reitings 1335
Es biju Ventspils slimnica, kad ierados un saku stastit ar so vardu "cistits", man ari nelaipni atbildeja, kadel es domajot, ka cistits utt., bet man bija vienalga, jo galvenais, ka palidzeja, laikam viniem vienkarsi nepatik, ja pacients atnak ar pasuzliktu diagnozi, ko patiesiba saprotu no vinu puses, bet no otras puses, ja sap, tad nav isti velmes domat, ka skaistak lai izstasta savu sapju stastu. :D
Jocigi, ka tev netaisija urinanalizes. Man taisija urina analizes un asins analizes, bija gatavas 15 min laika, viss kopa piedzivojums aiznema kadu stundu. Pienemu, ka Riga tiesam varetu but viss daudz ilgak.
Tu vari aiziet pie gimenes arsta, lai iedod nosutijumu Gaila laborotijai un tur uztaisit urina & asins analizes. Ta ari esmu darijusi..
04.11.2017 12:02 |

Reitings 1335
Ja godigi, es tava vieta nebutu ta vnk aizgajusi prom, savu pretsapju poti es slimnica ari pati uzjautaju, lai sapes uzreiz mazinas un nav jagaida, kamer tieku lidz aptiekai pec zalem utt. - nezinu,vai bez jautasanas man butu pasi piedavajusi, galu gala vini nezina, cik tiesi man sap.
04.11.2017 12:05 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Es gaiļezerā sēdēju tajā asap rindā. :-D
Kamēr gaidīju analīžu rezultātus utt., bija aizliegts iziet ārā pa durvīm, kaut uzpīpēt. Ja izej, tad uzredzēšanos. :-D
04.11.2017 12:06 |

Reitings 313
Reģ: 05.01.2013
Es ar urīnceļu problēmām cīnos jau kādus 6 gadus. Ir gājis visādi, bet vienu lietu es skaidri sapratu- vienmēr obligāti pirms seksa ir jāaiziet pačurāt. Es domaju, ka tā bija mana pusaudža kļūda. Tagad pēdējos mēnešus lietoju homeopātiskas tabletes "Canephron" un jāsaka, ka ļoti palīdz. Bet man ārste teica, ka viņas ir jālieto vismaz 2mēn, lai justu uzlabojumus.
Ā un jā! Pārbaudies uz hlamīdijām, jau jau neesi to izdarijusi.
04.11.2017 12:42 |

Reitings 5
Reģ: 29.09.2017
Man arī šis ir pa laikam piemeklē,
vecāmamma lika uzvārīt kumelīšu tēju un pasēdēt tvaikos, vienmēr pāriet uzreiz.
04.11.2017 15:19 |

Reitings 73
petunijayyy
Biju Liepājas slimnīcā, par kuru līdz šim vēl nevienu pozitīvu atsauksmi arī neesmu dzirdējusi. Ja jau ienākot nodaļā apsargs pajautā, ko šeit pazaudējām, bija skaidrs,ka nekāda lieliskā attieksme nav gaidāma. Jautājot ārstei, vai tomēr uzņemšanā ārsta uzdevums nav veikt izmeklējumus normāli, nevis uzdodot 3 jautājumus caur lodziņu, un, vai iespējams vismaz saņemt pretsāpju līdzekļus. Man atbildēja, lai netērēju laiku ne sev, ne ārstei un braucu mājās. Iedeva man lapiņu ar ģimenes ārsta kontaktiem un aizgāja. Labi vismaz, ka ibumetins šajā gadījumā kaut cik glāba no sāpēm.
Pie reizes jautājums tām, kas ar šo kaiti cīnījušās - ārstēšanas laikā taču ir iespēja dabūt slimības lapu, vai ne? Jo kaite taču diez gan nepatīkama un man vēl darbs tāds, ka nevaru skriet uz wc katru reizi, kad sagribas.
04.11.2017 15:59 |

Reitings 4041
Pirmajā reizē, kad man bija iesaistītas arī nieres, man slimības lapu atvēra uroloģe, uz divām nedēļām. Es gan visas reizes braucu uz uzņemšanu nevis pie kaut kādiem ārstiem. Vienu reizi ieteica aiziet pie urologa (gāju bez nosūtījuma), pārējās reizēs nieres nebija iesaistītas, tāpēc iztiku tikai ar uzņemšanu, kur gan nācās nosēdēt savas 3-4 stundas, toties tiku pie visām recepšu zālēm.
Neesmu vēl ne reizi saskārusies ar sliktu attieksmi un nekad vēl neesmu dzīta prom.
04.11.2017 16:27 |

Reitings 4041
Ibimetins nieru sāpēm palīdzēs, bet neārstēs. Paprasi ārstam Nimesil lai izraksta, tas noņem sāpes un ārstē iekaisumu. Tagad man viņš ir vienmēr mājās. Labs pretsāpju lîdzeklis vēl ir Dolmen (nekairina kuņģi un var lietot biežāk kā Ibumetin). Bet Tev noteikti ir vajadzīgas antibiotikas. Es ar ibumetīnu visu ielaidu vēl dziļāk.
04.11.2017 16:31 |

Reitings 1010
Reģ: 07.02.2010
Nepareizi izdarīji, ka brauci mājas no uzņemšanas. Man arī stradiņos nebija tā labākā attieksme, kad pateicu, ka apsaldējusies visticamāk. Teica, lai braucu mājas un ēdu dzērvenes. Uz ko es strikti atbildēju, ka man lidz ģībonim nav tālu, vajag ārstu un analīzes. Tāda gadījumā, viņi mājas Tevi nevar sūtīt. Biju augustā un pirms 2 nedēļām ar šo kaiti. Pēdējā bija traki, laida sistēmu, urins bija sarkanā krāsā. Neeeenormālas sāpes, nevienai nenovēlu (t) Furamags ir par švaku, ja ir sāpes ir neciešamas. Man nelīdzēja :-/ Laba ir tā pasta, ko meitenes jau minēja, mana ģimenes ārste arī ieteica. Turpinu dzert arī milteņu tēju, urinal akut profilaksei. Un pieraksties pie urologa. Man daudzi ieteica pierakstīties tieši pie Dr. Pilsētnieces, esot ļoti laba. Man aiznākam nedēļ pieraksts, tad vairāk varēšu ko pastāstīt :-)
05.11.2017 10:58 |

Reitings 1335
Es slimības lapu esmu ņēmusi ar vēl mazākiem iemesliem, tā kā, protams, ar cistītu dos, ja nedos - pieprasi. Es ieteiktu griezties atpakaļ vai pie vēl kāda cita ārsta.
*
Man tāpat kā Pandory arī urīns bija sarkanā krāsā, koši, pasēdēt vispār nevarēju. Diez vai līdz tam gribi ielaist..
*
Veseļojies!
05.11.2017 11:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits