Dzīvoju Anglijas rietumos.
Plusi - pirmkārt jau, angliska vide, bez daudz iebraucējiem, dzīvoju dārgā, Vecrīgas stila pilsētā un paldies Dievam, iebraucēji nevar ar savu minimālo algu te atłauties dzīvot. Uzskaitu to pie plusiem, jo šādā veidā es jūtos kā tiešäm Anglijā, nevis kā "mazajā Polijā". Tas man ir łāvis łoti labi apgūt valodu un kultūru. Man patīk angłu uzspēlētā laipnība. Daba šeit ir łoti skaista, ir tikai jāzin, kur aizbraukt, piemēram, Devon, Cornwall, Wales, Dorset, mans nākamais galamērkjis ir Isle of Wight. Patīk cełu sakārtotība, gājējiem un riteñbraucējiem. Pati pārvietojos ar riteni, tāpēc man tas ir łoti aktuāli. Iebraucēji tiek pieñemti łoti labi un ar interesi, es darbā esmu vienīgā no Eiropas un nejūtos atstumta, gluži pretēji. Patīk, ka viss ir pārdomāts priekš invalīdiem, gan ietves, gan sabiedriskais transports, vispār attieksme kopumā. Patīk tas, ka nekad neviens uz tevi neskatīsies nosodoši, ja 3dienas rītā pasūtīsi scrambled eggs on toast ar pudeli vīna. :D oh, un sarkastiskā angłu humora izjūta, dievinu to. Un neaizmirsīsim atlaides veikalos un next day free delivery, ko vēl var vēlēties! :D Man vienkārši patīk dzīvot mierīgu dzīvi, finansiāli labi nodrošinātu, un tādu te sañemu. Par pabalstu situāciju neko nevaru komentēt, jo nekad neesmu tajā iedziłinājusies, nav bijusi vajadzība līdz šim.
Mīnusi - łoti augsta īre. Tuvu Londonas centra cenām, brrr. Medicīna, viens vienīgs haoss. Ja bankas kontā nav tūkstošu lieku un var iet privāti ārstēties, tad nav problēmu, bet, ejot caur NHS es neko vairāk par diazepam neesmu sañēmusi. GP nekad neuzskata par vajadzīgu pañemt asins analīzes jeb nosūtīt uz kādiem pārbaudījumiem. Man pilnīgi asinis sāk vārīties no vārdiem "take some paracetamol", tāda sajūta, ka visiem te ir ieborēts, ka paracetamols ārstē visu. Tāpēc bieži, esot Latvijā, izeju visādas pārbaudes, kā teikt - just to make sure. Kā arī zobu higiēnistu apmeklēju tikai Latvijā, darbs zem stundas, €45, zobi ideāli. Šeit es gāju 2x, katru reizi maksājot £75, pie tam privāti un iznākums ne uz pusi tik labs kā Latvijā. Arī laika apstākłi šeit nav tie labākie, protams, ir siltāks kā Baltijas valstīs, bet łoti bieži pelēks un diezgan depresīvs.
Ganjau ir vēl kaut kas, bet šobrīd nenāk prātā.