Labi, es diezgan tā primitīvi uzrakstīju, jo tēma par ārzemēm tiek malta tik uz riņķi un katram ir savs viedoklis, cik ir labi vai slikti.
Te būs tikai mans subjektīvais viedoklis, ja kāds kaut kur saskata sevi, lūdzu neņemt ļaunā.
Jā ārzemes nav medusmaize, un ja Tu esi sēdējis ar pliku pakaļu Latvijā, tad visticamāk ar pliku pakaļu sēdēsi ārpus. Ja cilvēkam nav lielu mērķu un viņu apmierina tas pats primitīvākais, strādāt vienkāršu darbu, tad viņš to darīs jebkur. Un jā, var tikai ar smīnu noskatīties, kad ir, kas dzīvo kopmītņu variantā,sakrāj naudu,atbrauc uz Lv uzšiko un, tad brauc atpakaļ kā siļķe bundžā dzīvot un pārējie domā, jā vot ārzemēs tur ir dzīve, redz kā var sapelnīt naudu un labi dzīvot.Bet kāda ir realitāte? Nu neesmu dzirdējusi, ka kādu tas apmierinātu.Un bezmērķīgi eksistēt, to tu vari darīt arī savā valstī.
Lai brauktu prom ir jābūt saviem mērķiem, tad var izsistiess-ārzemes tam paver plašākas iespējas.
Karjera, darbs jā tas ir forši,tā dzīve iekārtota, lai mēs sekotu monētām un papīrīšiem, bet vai tavs tev līdz galam liks justies laimīgam?
Es gribu, lai mani bērni aug tur, kur esmu augusi es, es gribu, lai aug kopā ar saviem brālēniem, māsīcām, lai pavada vasaru ar omītēm un opīšiem, lai izbauda bērnību skrienot pa laukiem, nevis sēžot iespiestam savā istabā vai klaiņojot pa ielām(šeit bērniem nav pat tāda pagalma, kur bumbu uzspēlēt). Es ļoti ceru, ka izdosies tas ko esmu ieplānojusi un atgriežoties ,palīdzētu celt Lv ekonomiku, bet līdz tam vel tāls ceļš ejams.
Vēl viena lieta, ko esmu ievērojusi ir tā lielā negativitāte Latvietim pret Latvieti, nu nedot Dievs, ka viņam ies labāk nekā man, ārzemēs dzīvojot viņš to nepieļaus. Ir bijusi pieredze strādāt vienu pakāpi zemāk par latvieti, nu nekad vairs. Vēl visas tās sarunas tikai par materiālām lietām, ka beigās labāk kontaktējies ar cittautieti, nevis satikto latvieti. Liekas, kā aizbrauc uz ārzemēm tā kaut kas nokļiņī un cilvēks izmainās.
Man īstenībā skumji, ka mēs visi esam izmētāti pa visām pasaules malām, un ir tādi, kas grib braukt atpaķaļ, bet viņi gaida, kad Lv pēķšņi būs zāle zaļāka, vai arī ir tie patrioti, kas sēž Lv, sūdzās, bet lietas labā arī neko nedara. Neko nedarot, arī nekas nenotiks.