Dzīvoju Latvijā un tuvākajā laikā pārcelties neplānoju, esmu šeit ieguvusi izglītību un salīdzinoši labu darbu, nekad neesmu strādājusi apkalpojošajā sfērā vai melnos darbus, savā gadījumā redzu arī karjeras izaugsmes iespējas, manam vīram ir ļoti līdzīgi. Par ienākumiem runājot, man tie šķiet OK, protams, vienmēr var vairāk un labāk, bet es neesmu gatava vēl vairāk strādāt, lai pelnītu vairāk. Argumenti nepārcelties - mana Latvijas izglītība ne UK, ne Vācijā, ne kur citur nekotējas. Melnos darbus es ārzemēs neesmu gatava strādāt, jo Latvijā pelnu vairāk. Savukārt sākt visu no nulles - mācīties sagatavošanas kursos, stāties ārzemju augstskolā, studēt 4+ gadus, dzīvot īrētās istabās, kaut kā pērties - nu nē, paldies! Negribu. Man jau pietika ar Rīgu, iedzīvoties Rīgā bija grūti, jo pārcēlos no mazpilsētas pašā krīzes plaukumā. Patriote neesmu, bet atzīšos, ka man te ir ērti.
*
Vienīgais iemesls, kura dēļ es kādreiz apsvēršu pārcelšanos, ir klimats. Nesaprotu to jūsmošanu par Latvijas dabu. Vienīgais, kas mani te neapmierina, ir nevis iespēju trūkums vai drūmie cilvēki vai postpadomju mantojums, bet gan vēsais un drēgnais klimats, jo es nonstopā slimoju ar saaukstēšanās slimībām, man pat vasarā ir hroniskās iesnas, jau 3 ārsti tā arī man pateica: pārcelties uz citu valsti! Tā ka jā, ja radīsies iespēja, kādreiz pārcelšos uz siltāku un sausāku valsti.