Saplēstās Mežģīnes

Reitings 72
Reģ: 19.04.2017
Šeit taču noteikti ir kāda, kas jau ir izlasīju vai tikai vēl lasa grāmatu "Saplēstās Mežģīnes."
Jūsu viedoklis par grāmatu? Ir tik laba, kā viņu pasniedz? :-)
Un varbūt kāda, kas jau ir izlasījusi ir ar mieru pārdot, lai nestāv plauktā?
20.10.2017 09:58 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Aijacha
Tātad tu jau apzināti plāno izdot sūdu?
02.02.2018 20:49 |

Reitings 134
Reģ: 11.10.2010
Nē, vienkārši skatos, kā visi vērtē, kādu žanru es kā konkrētās profesijas pārstāve drīkstu rakstīt.. un vispār, ko es ar savu dzīvi drīkstu darīt. Tāda jau ir tā mazā Latvija.. :) gandrīz kā dzīvot mazā ciemā, kur katra iedzīvotāja dzīve tiek apspriesta un nākotne izlemta.
02.02.2018 21:03 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Vienu gan es sapratu, palasot šo diskusiju. Kad beidzot izdomāšu izdod savu grāmatu, tad noteikti lietošu segvārdu, citādi, manuprāt, tikšu apēsta bez sāls.

Ja “palaid” kaut ko sabiedrībā, tad jārēķinās, ka visticamāk vajadzēs dzirdēt kritiku - tā var būt gan argumentēta un korekti izteikta, gan vienkāršu agresīvu personisku uzbrukumu veidā. Man pēdējais variants arī nesimpatizē, bet to, ka tāda arī būs, ar to ir jārēķinās (mierinājums - šāda tipa kritiķi parasti paši tiek nokritizēti, tā ka “dots devējam atdodas”). Bet pirmā veida kritika, manuprāt, ir pat pozitīva lieta, jo bieži veicina izaugsmi.
Otrkārt, mēs, sabiedrība, kritizējam visus un visu - kāpēc, lai romāns būtu izņēmums? To sakot, es arī neatbalstu agesīvā, rupjā veidā izteiktu kritiku (pat, ja “pa ķeksi” izteikta) un varu saprast, kāpēc cilvēki izvēlas pseidonīmus :-).
02.02.2018 21:05 |

Reitings 3665
Atvainojos par savu verveljumu - šodien tàds noskaņojums (s).
02.02.2018 21:06 |

Reitings 134
Un es nemaz nekad netaisījos izdot reālu grāmatu, jo rakstu savam priekam (domāju, ka tādā veidā tikšu vaļā no stāsta, kas rosās manā galvā, bet... godīgi sakot, tā tas nenotiek :D ).. vienkārši draugi mudina to izdot zolīdos vāciņos. :)
02.02.2018 21:08 |

Reitings 134
Jā, protams, saturīga, pamatota kritika ir lieliska! Ja to uztver pareizi, tā dod ceļu uz izaugsmi, bet... kad tiek sākts apspriest personīgo dzīvi.. tā vairs gluži nav kritika, bet gan līšana citu dzīvēs. :)
02.02.2018 21:10 |

Reitings 3665
Aijacha, kāpēc gan neizdot? Vismaz pamēģināt izdot?
02.02.2018 21:11 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Aijacha-loti labi sapratu,ko veeleejies pateikt.
Man liidziigi bija ar gleznosanu -sieviete pasuutija darbu un preciizi pateica ,ko veelaas redzeet.Vinai loti patiik mani darbi,bet tomeer tur un tur un tur veeleejaas citus tonus!Es teicu-man loti zeel,bet jums es nespeeju uzgleznot neko.Es vienkaarsi nespeeju un viss ,nespeeju paklauties kaada iegribai.Ja es rakstiitu ,rakstiitu tiesi taa ,kaa es veelos to pateikt,ne taa kaa sabiedriiba veelaas redzeet.
02.02.2018 21:13 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
.. vienkārši draugi mudina to izdot zolīdos vāciņos.
bet to drosi varu darit, par savu naudu protams un pat nelikt pardosanaa. Velak ja vaja sameklesu kontaktus. Var ari kaut 5 vai 15, vai 2 eksemplaros;-)
02.02.2018 21:15 |

Reitings 3665
tā vairs gluži nav kritika, bet gan līšana citu dzīvēs.

Iespējams, bet to var sastapt dzīvē arī neko nedarot, līdz ar to - ‘viens pīpis’, kā teica viens mans radinieks :-D.
Turklāt, man jau liekas, ka bieži tie īpaši negatīvie un agresīvie komentāri tiek izteikti pat ne dēļ tā, ka komentāra radītājam īpaši rûp vai pat interesē viņa “upuris”, bet drīzāk viņam gribas ‘izlādēties’ (nesaku, ka tas ir atbalstāmi).
02.02.2018 21:16 |

Reitings 3665
Mana doma, ka neadekvātas kritikas iespējamībai nevajadzētu būt iemeslam, lai kaut ko nedarītu. Vismaz būtu žēl, ja tas kādu nobiedētu.
02.02.2018 21:18 |

Reitings 23705
https://drukatava.lv/bookshop/ka-pasam-izdot-savu-gramatu/
Varētu šķist, ka visi šie faktori kopā veido samērā iespaidīgu summu, taču tā nebūt nav, jo mēs piedāvājam dažādas iespējas, kā grāmatu iespiešanu padarīt pēc iespējas izdevīgāku, lētāku un pieejamu ikvienam.
ta ka atceramies ir 21 gadsimts un jebko var izdot jebkurs! Nav vairs PSRS kad bija jacina slai tevi publice.
02.02.2018 21:26 |

Reitings 23705

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es gan domāju, ka tādus darbus, kas nav kā šai tēmā minētais uzpūstais burbulis (jo tieši tas burbulis jau kaitina), bet gan normālus darbus tā nemaz neķidā. Vai nu tos vispār nepamana (jo konkurence tomēr ir), vai nu, ja darbs ir labs, attiecīgi novērtē, kāds pakritizē, bet tas arī viss. Nav jau tā, ka kādu noliek nolikšanas pēc.
02.02.2018 21:33 |

Reitings 463
Reģ: 25.10.2012
Ja viņa strādātu Rimi kasē vai manikīra salonā būtu mazāk "pazemojoši"? Nu izmēģināja cilvēks roku rakstniecībā, sanāca vai nesanāca, bet naudu nopelnīja. Un nopelnīt naudu arī ir laba prasme.

Ja viņa strādātu Rimi vai manikīra salonā, tad protams, ka tas nebūtu tik pazemojoši! Tad es pat neko sliktu neteiktu. Tad varētu saprast, ka cilvēam trūkst paškritikas, alkst pēc popularitātes u.t.t
Bet Šajā gadījumā ir citādi. Te vajadzēja apdomāt savu rīcību. Neviens gudrs sevi cienošs ārsts nerakstīs tādas glupības un nepublicēs. Ja publicēs tad saturīgas grāmatas.
Tas ir tas pats, kas sevi cienošs aktieris nekad nepiedalīsies dumjos seriālos....
02.02.2018 22:41 |

Reitings 77
Reģ: 23.01.2018
Piekrītu Nerea. Piemēram, par Ikstenas "Mātes piens", kura, tikko pēc tās iznākšanas, tika apspriesta daudzos interneta portālos, lasīju tiešām labas atsauksmes un kritika, ja arī bija, no lasītāju puses tika izteikta, lietojot pieklājīgu valodu, pamatojumus. Šis šedevrs jau no paša sākuma izceļās ar to, ka tā virzienā tiek veltīti ne tie labākie vārdi. Arī pašas autores uzvedība (komentāru dzēšana, lietotāju bloķēšana) šķiet nesimpātiska, nepatīkama. Lūk, tā ir atšķirība starp labu un sliktu literatūru. Ja grāmata pašā pamatā ir neizdevusies, nav jābrīnās, ka no lasītājiem tiek saņemti ne tie labākie vārdi.
Bet, ja par pašu grāmatu, tad neko nevarēšu komentēt, jo tādas nelasu. Iemesls vienkāršs - man šķiet ārkārtīgi smieklīga tā uzburtā pasaka, kuru nepārtraukti cenšas atražot jaunie (un ne tik jaunie) rakstnieki. Stāsts banālais - jauna, parasta meiča, kurā līdz ārprātam samīlas biznesmenis vai naftas magnāts. Un tā nu šis viens šablons tiek pārkopēts no vienas grāmatas otrā, vai nu tā būtu Greja triloģija vai nu šīs autores jaunā grāmata ar kuras apraksta izlasīšanu pietika, lai saprastu kas ir kas. Atgādina tādu skaistu pasaku filmu, aptuveni kā "Maid in Manhattan", kurā parastā istabenē līdz ausīm iemīlējās superzvaigzne. Būsim reāli - cik bieži tā notiek dzīvē? Saprotu, ka lasītāji nereti grib atslēgties no ikdienas un izbaudīt šo skaisto pasaku, taču man šis viens scenārijs šķiet tik pliekans un jau simtiem reižu lasīts iepriekš, ka jau pašā sākumā ir skaidrs ar ko tas viss beigsies - kāzas, baltas kleitas un happy end. Gluži kā meksikāņu ziepju operās. Pietrūkst kaut kas no dzīves, kaut kas, kurā darbojas cilvēks-parastais, nevis magnāti Džonatani, biznesmeņi Džeisoni vai miljardieri Brendoni, kuri, visi kā viens, līdz ausīm iemīlās istabenēs, apkopējās un oficiantēs. Un, ja vēl izmantotā valoda ir pliekana, tad nemaz nebrīnos, ka lasītājiem rodas vēlme izteikt ne to glaimojošāko kritiku.
02.02.2018 22:57 |

Reitings 77
Reģ: 23.01.2018
Tas ir tas pats, kas sevi cienošs aktieris nekad nepiedalīsies dumjos seriālos....

+++
Par ļoti daudziem aktieriem, kuri piedalās tādos latviešu mākslas darbos kā "Ugunsgrēks" un "Svešā seja", vērtējums nokrities.
02.02.2018 23:00 |

Reitings 3665
Nav jau tā, ka kādu noliek nolikšanas pēc.

Nu, man tāds iespaids rodas, ja cilvēks principā tikai rupji nogānās ( nerunāju par kritiku kā tādu) - mans subjektīvais viedoklis.
Par tiem sevis cienošajiem aktieriem - katram savs uzskats, bet nevaru neiestarpināt (mazliet ne par tēmu), ka Uldis Dumpis, manā uztverē ir fantastisks aktieris, un piedalīšanās Ugunsgrēkā (kas liekas bija pilnīgi tipiska ziepju opera, un ne tā sliktākā, bet, nu, ak vai, ak vai - tiešām ne jau ģenialitātes kalngals (t)) to absolūti nemaina.
02.02.2018 23:44 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Manaas aciis aktieriem cena noteikti nekritiisies!Labs aktieris var nospeeleet jebkuru lomu!Priecaajos par jaunajiem ,talantiigajiem aktieriem.Vecajiem arii nav ne vainas.:-)
03.02.2018 01:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits