Migrēna

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Ja esat ar to sastapušās, kā jums tā izpaužas? Un ko darāt, kādas zāles lietojat?
02.10.2017 15:52 |

Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Es sākumā gāju pie ārsta, jo domāju, ka jāmirst nost. Tādas galvassāpes tak nevar būt tāpat vien, noteikti smadzeņu vēzis vai kas tamlīdzīgs. Bet nekā, tikai pilnīgi neracionāla migrēna...
02.10.2017 19:59 |

Reitings 294
Reģ: 25.09.2016
Vecamebele,nu nav jau tā,ka tramadolu izraksta tikai vēžiniekiem , tam pašam spondilozem un sāpju sindromam lielākoties izraksta tramadolu ,jo diklofenaks ir pārāk vājš. Tāpēc es minēju,ka citiem palīdz viens citiem cits. Manam kolēģim tikai tramadols palīdz ,tāpēc es ieminējos ,ka var arī to . Nevar zināt ,cik smaga tā migrēna ir Dujai , bet nu tāpēc labāk aiziet pie neirologa uz konsultāciju .
02.10.2017 20:04 |

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Man ar tā ir bieža parādība.. ar gadiem arvien biežāk..
Izpaužas- sākumā neko neredzu,-parādās tādi kā raibi plankumi acu priekšā.. Kad bilde atkal parādās, tad sāk sāpēt galva, bet nu tā šausmīgi, atceros, kad biju mazaka, bļāvu no tā cik drausmīgi sāpēja.. Protams, tai laikā nesapratu, ka no bļaušanas sāp vēl trakak. Un pāriet tikai tad, kad pavemju kādas vairākas reizes.
Kā cīnos- katru reizi jādomā kas jauns,- zāles nelīdz, vienu reizi palīdz kafija, vienreiz auksts, slapjš dvielis uz pieres, citreiz ledus gb uz sprandas. Ja saprotu, ka nekas nelīdz, eju izraisīt pati vemšanu, lai ātrāk process ir galā, lai varu pagulēt un mosties kā normāls cilvēks.
Bet jāizmēgina Selīnas ieteiktās tabletes.
02.10.2017 20:45 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Cik daudzas jaunas meitenes te ar šo mokās :-O
02.10.2017 20:51 |

Reitings 92
Reģ: 12.07.2015
Ar Migrēnu dzīvoju kopš bērnu dārza laikiem , tie ir 20 gadi. Tagad ir 25.Es viņu no sirds ienīstu. Man ir migrēna ar auru , esmu bijusi pārbaudīt galvu ,kakla un galvas asinsvadus, rezonanse, neirologi. Biju pie dziednieces arī. Zāles man nepalīdz, vienmēr vemju, ķermenis tirpst, miglojas acis, galvu spiež- nežēlīgi sāp deniņos labajā pusē, reti kad kreisajā- tad man parasti liekas ka šoreiz tiešām nomiršu, jo cik var sāpēt un ciest. Zāles ir izmēģinātas visādas, daudz un dažādas, tagad mēģināšu Dolmen pulveri , kas jāizšķīdina uz glāzi ūdens. Parasti migrēna sākas lielveikalos- kur ir gaismas , ātri apžilbst acis, kur nav gaisa.Migrēnas slimniekiem arī smaržas nav vēlamas ikdienā. Vienmēr ja iepūšu smaržas - tad izeju āra no tās telpas. Arī neēdu tos produktus kas it kā izraisa migrēnu. Mēģinu sadzīvot , jo viņa man ir ļoti bieži . Neko nevaru izdarīt :-/:-/
02.10.2017 20:59 |

Reitings 8847
Tiešām daudzām kas līdzīgs, traki. Laikam jau pie ģā vispirms jāiet apjautāties, ko lai tālāk dara un kā noskaidrot, cik liela vaina un kāda tā ir.
Bet tas nekad pavisam nepārejot/nepāriešot, (ja tiešām migrēna) tā ir?
02.10.2017 21:16 |

Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Jā, tā ir. Tev var nebūt lēkmju gadiem un vienā dienā atkal tās ir atpakaļ. Tu vari iemācīties atpazīt tuvojošos simptomus un tos mazināt, ja izdodas.
02.10.2017 21:26 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Saka, ka diagnozi migrēna nosaka tikai tad, ja viss cits ir izslēgts. Nu, var jau būt, ka ar ārstu var sarunāt, lai nedzen uz visām pārbaudēm, bet izraksta zāles migrēnai. Man arī ir migrēnas lēkmes, bet pie ārsta neesmu gājusi prasīt speciālās zāles. Vienreiz gan izmēģināju attiecīgās tabletes - kolēģe iedeva. Jāsaka, palīdzēja labi, pieņemu, ka tas ir labāk nekā katru reizi izdzert sauju ibumetīna... Man lēkme parasti ir 24-48 h, sāp truli vienā galvas pusē, traucē gaisma, skaņa, smaržas. Viss apkārt liekas palēnināts. Ja pamanu pazīmes, ka tuvojas, varu novērst, bet tikai tad, ja galva vēl nav sākusi sāpēt... Jebkurā gadījumā migrēnas zāles ir dažādas, bet, ja pareizi saprotu, tās nav gluži pretsāpju tabletes, bet han iedarbojas uz asinsvadiem.
02.10.2017 21:30 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Starp citu, migrēnas lietās specializējas sāpju ārsts jeb algologs. :)
02.10.2017 21:32 |

Reitings 92
Reģ: 12.07.2015
Biju arī VC4 izmēģināt Migrēnas aparātu- Cefaly ! 300€ apmēram maksā. Bija man tests - 20min 15€ ! Viņš šķetina to trīszaru nervu. Man tik ļoti nepatika -izturēju knapi 10min no 20min. Māsiņa teica ka citi šo aparātu izmēģina un ir mierīgi, dažs labs aizmieg, bet es tirinos uz tās kušetes guļam. Liekas ka pa galvu staigā ar cirvi - pretīga sajūta. Māsiņa no sākuma teica: sajūta ka masē- skudriņas skraida. Fuj otrreiz uz galvas neliktu, bet katram individuāli!
02.10.2017 21:40 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es gandrīz tēju izšpļāvu, kad lasīju par to, ka ārsti pret migrēnu izraksta Tramadolu... dāsni :D
Pirmā izvēle mēdz būt aspirīns kombinācijā ar kofeīnu.. paracetamols vai naproksēns.
Ja nelīdz tie medikamenti, tad ir vērts provēt triptānveidīgos.
Ir arī zāles, kuras var dot profilaktiski.. bet nu tas tādos trakākos gadījumos.
02.10.2017 22:17 |

Reitings 294
Reģ: 25.09.2016
Cormeum,pats sev raksta ,par viņa pacientiem nezinu , tikai par viņu pašu varu pateikt ,ka viņam vienīgais ,kas palīdz :-D
02.10.2017 22:59 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Lūk ir reizēm priekšrocības būt ārstam.. pats sev narkatu izraksta :D
02.10.2017 23:13 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Bērnībā ar to saskāros ļoti bieži, šobrīd...tfu, tfu... ļoti reti. Izpaužās: Durošas, trulas sāpes galvas vienā pusē, kas mēdz pie kādas kustības pastiprināties, slikta dūša (vēmusi esmu tikai no tā kādas 2 reizes mūžā), grūti redzēt, acis atvērt - riebums pret gaismu un skaņu. Kad ir ļoti spēcīgas sāpes, mēdz būt sajūta, ka galva uzsprāgs. Bērnībā mamma pat mēdza izsaukt ātro palīdzību, kas nogādāja mani slimnīcā. Diemžēl, nevienas dotās zāles man ne reizi nepalīdzēja. Kad uznāk lēkmes, palīdz aukstas kompreses, kas pat nedaudz saldē acs rajonu, miers un gultas režīms. Ja laicīgi iedzeru aspirīnu, arī tas.
Savu migrēnu biežumu esmu krasi samazinājusi, regulāri ieturot maltītes, samazinot sāls daudzumu un iemācoties strādāt ar savām emocijām. Ja kādreiz bija periods, kad man bija migrēnas vairākas reizes mēnesī, tad pēdējā gada laikā varbūt ir bijušas 1 vai 2 reizes.
02.10.2017 23:13 |

Reitings 1270
Vēl aizmirsu pieminēt, ka cenšos iet gulēt laicīgi un gulēt 8 h denā. Ja palieku nomodā pārāk vēlu, lai cik ilgi es arī gulētu, galvassāpes ir garantētas. Neiroloģe man bija teikusi, ka cilvēkam vislabāk iet gulēt 10 un celties 6, jo tas saistīts ar saules norietēšnas un aušanas laiku. Šādi guļoti, arī jūtos vislabāk.
02.10.2017 23:18 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Strapcitu, man neiroloğe teica arī ka ideāli ap 22 iet gulēt, bet obligāti jāaizmieg pirms 12 , tas esot ļoti svarīgi
02.10.2017 23:28 |

Reitings 1270
NightSky, man tieši tie 12 arī ir svarīgākais rādītājs. Ja aizmiegu pēc pusnakts un nākošajā dienā ir brīvs, ir garantēta "brain fog", kas, personīgi man, uz vakarpusi var pāraugt migrēnā.
02.10.2017 23:37 |

Reitings 8847
Pa pusstundu tagad gan nepaspēšu aizmigt.
Vai varat nodefinēt, no kā jums tās rodas, kāpēc tā ir? Kā ar emocijām, ēdienreizēm, gulēšanas režīmu to sākāt kontrolēt (tās, kurām tas ko dod)?
02.10.2017 23:39 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Man palīdz tikai Solpadeine. Bet uz viņām viegli ''uzsēsties''. Parasti pēkšņi tā sap galva , ka liekas nomiršu :(:-D
03.10.2017 01:01 |

Reitings 1270
Par emocijām: es esmu iemācījusies visu nepaturēt sevī, bet runāt. Saka jau, ka no tā, ka visu paturi sevī, ne viena vien kaite var rasties.
Par ēdienu: Ja es izlaižu kādu ēdienreizi, arī var sākt sāpēt galva un pāraugt migrēnā...domāju, ka tas ir saistīs ar to, ka organisms sāk stresot vai arī tas saistīs ar cukura līmeņa izmaiņām. Cenšos apēst kaut vai kādu cepumu, ja nav iespēja paēst.
Vēl, ko iepriekš aizmirsu pieminēt, DZER PIETIEKOŠI DAUDZ ŪDENS!!! Tas ir ļoti, ļoti svarīgi. Dehidrācijas dēļ arī var rasties migrēnas. Ne velti citreiz no rītiem, kad ļoti slāpst, tam pievienojas galvassāpēs.
Par veselīgo ēšanu: Esmu samazinājusi sāls daudzumu, jo sāls organismā piesaista ūdeni, kas arī var radīt nelielu dehidrāciju. Arī cukura patēriņu (saldumi, gāzētie ēdieni, kečupi u.t.t.), jo tas var radīt straujas cukura līmeņa izmaiņas, kas arī ir slikti priekš migrēnas. Un visbeidzot - esmu samazinājusi treknu ēdienu daudzumu. Ja es apēdu treknu ēdienu vairāk kā varbū vajadzētu, man var sākt rasties vēdera problēmas, kas var novest pie sliktas dūšas un sliktā dūša pie migrēnas.
Mūsu ķermenis ir gudrs. Ja tam nedaudz palīdz, tas pats spēj izārstēties no mazajām kaitēm. Ja tas tevi soda ar migrēnu, tātad tas nozīmē, ka viņam kaut kas nepatīk. Tev ir jāatrod, kas tieši un tad tu spēsi viņas kontrolēt. Ja turpināsi dzert pretsāpju medikamentus, tu turpināsi ar tām mocīties visu laiku.
03.10.2017 10:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits