Par emocijām: es esmu iemācījusies visu nepaturēt sevī, bet runāt. Saka jau, ka no tā, ka visu paturi sevī, ne viena vien kaite var rasties.
Par ēdienu: Ja es izlaižu kādu ēdienreizi, arī var sākt sāpēt galva un pāraugt migrēnā...domāju, ka tas ir saistīs ar to, ka organisms sāk stresot vai arī tas saistīs ar cukura līmeņa izmaiņām. Cenšos apēst kaut vai kādu cepumu, ja nav iespēja paēst.
Vēl, ko iepriekš aizmirsu pieminēt, DZER PIETIEKOŠI DAUDZ ŪDENS!!! Tas ir ļoti, ļoti svarīgi. Dehidrācijas dēļ arī var rasties migrēnas. Ne velti citreiz no rītiem, kad ļoti slāpst, tam pievienojas galvassāpēs.
Par veselīgo ēšanu: Esmu samazinājusi sāls daudzumu, jo sāls organismā piesaista ūdeni, kas arī var radīt nelielu dehidrāciju. Arī cukura patēriņu (saldumi, gāzētie ēdieni, kečupi u.t.t.), jo tas var radīt straujas cukura līmeņa izmaiņas, kas arī ir slikti priekš migrēnas. Un visbeidzot - esmu samazinājusi treknu ēdienu daudzumu. Ja es apēdu treknu ēdienu vairāk kā varbū vajadzētu, man var sākt rasties vēdera problēmas, kas var novest pie sliktas dūšas un sliktā dūša pie migrēnas.
Mūsu ķermenis ir gudrs. Ja tam nedaudz palīdz, tas pats spēj izārstēties no mazajām kaitēm. Ja tas tevi soda ar migrēnu, tātad tas nozīmē, ka viņam kaut kas nepatīk. Tev ir jāatrod, kas tieši un tad tu spēsi viņas kontrolēt. Ja turpināsi dzert pretsāpju medikamentus, tu turpināsi ar tām mocīties visu laiku.