Man sākumā parādās ņirboņa acīs, tādas kā zvaigznītes, tad gaisma kļūst neciešami spēcīga, acis plēš laukā. Tad apmēram pēc 10 minūtēm ir klāt galvassāpes, kas pulsē deniņos, griež un plēš smadzenes. Gandrīz katru reizi ir vemšana, ko izraisa spēcīgās sāpes, nevaru atvērt acis un acīs melni pleķi, skaņas pastiprinās 10kārtīgi, traucē pat pašas elpošana. Tumsa, gulta un ūdens. Esmu pat rāpojusi pa zemi un kliegusi aiz sāpēm. Pie ārstiem esmu bijusi, nekas nav atrasts, ģ.ā. izsaka pieņēmumu, ka tas ir kaut kas neiroloģisks. Visbiežāk migrēna uznāk pēc skatīšanās spilgtā mākslīgajā apgaismojumā, vienu brīdi bīstamas man bija Maximas u.c. veikalu piena vitrīnas, kur lampas daudz. Vēl tās zilās tualetes un mirgojoša gaisma. Atceros vienreiz tumsā pie stūres braucu un pretī brauca operatīvais transports ar bākugunīm, tad bija traki, jo netiku mājās (stājos ceļa malā un ar pēdējiem spēkiem zvanīju, lai brauc mani savākt).
Jocīgi, bet man pret migrēnu ļoti labi iedarbojas Dolmen - 2 tabletes reizē, tad pāris stundas pagulēt un viss pārgājis. Tāpēc ārste neko spēcīgāku man neizraksta. Kādreiz migrēnas bija ļoti biežas, reizi nedēļā točna. Tagad labi, ja pāris reizes gadā. Biežāk vienkārši sāp galva.