Blondi mati ir liels darbs. Man ir tumši brūni mati ar silto toni. Mans blondais tonis ir silts un necenšos dabūt vēsu toni, jo man tas vienkārši nepiestāv, ja gribētu vēsi blondu, tad gan es noņemtos. Reizi 3-4 mēnešos friziere iebalina škipsnas, tādā veidā viss smuki saplūst ar ataugušajiem matiem un atkal varu ilgi neiet. Nav man blondas saknes, bet veidojas smuka pāreja pie saknēm, tādā veidā mati tiek mazāk bojāti balinot un neveidojas asa ataugušu matu līnija.
Šis te ir foršas tonējošās maskas, mati nepaliek sausi: http://frizetava.mozello.lv/kc-professional/
Variants B mājas apstākļiem un kad nekas nav pie rokas, ir Tonika vai Shwarzkopf (nemāku uzrakstīt pareizi :-D), bet tie sausina matus.
Lieku kokosriekstu eļļu, lai barotu. Svarīgi matus mitrināt, mitrināt un vēlreiz mitrināt, jāmeklē savi produkti, kas vislabāk derēs.
Nedrīkst izmantot eļļas, kuras ir ar toni, jo tās ietonē matus dzeltenus. Arī dzelžains ūdens iekrāso. Blondi mati Latvijā nav pateicīgs tonis, ja grib mitrinātus un ar vēsu toni, jo ūdens daudzās vietās slikts.