Kā tas iespējams, ka jaunam cilvēkam (ap 18) sirds dažreiz tā sažņaudzas (? Nemāku paskaidrot), ka nevar paelpot? Sāp ne no kā, ap sirds rajonu, piemēram, ejot pa ielu, guļot gulta utt. Dažreiz tā sažņaudzas, ka liekas, ka tūlīt beigas klāt
Skatoties, cik bieži tādas lēkmes uznāk. Katram jau tas "sarkanais signāls", ka kaut kas ar mani nav kārtībā un būtu jāgriežas pie ārsta, pienāk citos laikos. Tikai Dieva dēł negūglē, beigās būs sirds vēzis :D
Tas varētu būt nekas un tas varētu būt kāds iedzimts defekts. Ar steigu pie ārsta! Un, ja ğimenes ārsts saka, ka to var ignorēt, pieprasi tomēr nosūtījumu pie kāda speciālista. Personiskas pieredzes nav, bet stāsti par bērniem un pusaudžiem ar sirds problēmām (bieži vien bīstamām, bet viegli labojamām) nav nemaz tāds super truper retums. Veiksmi!
Nu piemeeram,es uzzinaaju ka esmu hipertonikis un ka man veel ir sirds artimija 17 gados.Man tas viss ir iedzimts,jo gan no teeta puses,gan mammas visi slimo ar paaugstinaatu spiedienu.Taa,ka var arii 18 gados buut kaut kas ar sirdi.Aizej paarbaudies pie aarsta un zinaasi,kas tev ir.;-)
Dabon no ģimenes ārsta nosūtījumu uz EKG, EhoKG un kardiologa. Sataisi izmeklējumus un ej pie kardiologa. Un tad jau kardiologs nolems vai nepieciešami vēl kādi izmeklējumi!
Man 18 gados arī bija ar sirdi problēmas, atceros kā man diennakti vajadzēja ar aparātiņu piespraustu pie krūtīm staigāt un jā diagnoze sirds aritmija. Vienigais ko ārsti palīdzēja bija atbrīvošana no sporta stundas :-D