Atkarīgs no tā, cik nopietni ar to nodarbosies un kur atrodies. Esmu izplatījusi dažādu katalogu kosmētiku vidusskolā un augstskolas pirmajos kursos, jo krāsoties un kopt ādu gribējās, bet naudas nebija, tad nu man izplatīšana (apvienojot ar mācībām/studijām) bija veids kā tikt bez maksas pie kosmētikas, jo par nopelnīto vienkārši sūtīju sev. Sūtīju visu - šampūnus, dušas želejas, nagu vīlītes, lakas, sejas dekoratīvo, Ziemassvētku dāvanas draugiem un radiem, utt., utt. Biju kādu 4 katalogu izplatītāja, jo pašai gribējās kaut ko no tā, kaut ko no cita.
Dažas manas atziņas:
1) Daudz vairāk ar katalogiem var nopelnīt laukos - mazpilsētās un palielos ciemos. Īpaši tālu prom no Rīgas. Kāpēc? Tāpēc, ka tur ir labākajā gadījumā Drogas un "Čistaja ļiņija" stends vietējā Latā. Rīgā cilvēku ir daudz, bet arī veikalu ir daudz, izvēlies ko vēlies - top kosmētiku par trīscparīgām cenām Stokmanā vai vislētāko galu RCT; lielās Drogas, Douglasi, NYX un kas tik vēl. Laukos tādas izvēles nav un katalogs ir reāla iespēja tikt pie kaut kā normāla un citādāka nekā mazajās Drogās.
2) Nevaru iztēloties, kā Tu to apvienosi ar bēbi, jo, kad es izplatīju, klienti bija ļoti, ĻOTI prasīgi, gan Rīgā, gan mazpilsētā. Nereti bija jāskrien tikties uz otru pilsētas malu klientam ērtā laikā, jo viņam darbs, ģimene, skola, bla bla, un neesot laika/nav sava transporta, ar ko piebraukt pie manis, rezultātā esmu samaksājusi par preci, bet naudu nesaņemu, jo klientam jau 2 ned. nav laika izņemt, ja gribi naudu - triecies ar autobusu un AVON maisu kaut kur 5 km pie klienta. Daudz bija tādu, kas prasīja tikties viņiem ērtā vietā, lai saņemtu tikai... bezmaksas paraudziņu... (par kuru maksāju es), jo gribētu tās smaržas pa 20 latiem, bet nepirkts, ja nenotestēs paraudziņu. Tā skraidīšana bija vājprātīga.
3) Protams, var uzlikt augstāk minētajam mīksto un pateikt - ja tev vajag tavu krēmu, brauc pie manis uz dzīvokli, bet tu toč neko nenopelnīsi, jo tikpat labi tas cilvēks var piereģistrēties kā konsultants un pēc sava krēma ar konsultanta cenām braukt uz centra izplatīšanas punktu, nevis tavu dzīvokli. Otra lieta, ja tu nepiegādāsi, tev nemaksās. Man ap 70% klientu bija tādi, pie kuriem bija "jāpieskrien".
4) Un vēl, lai mēnesī pelnītu tomēr kaut kādu trīsciparīgu summu, nevis divciparīgu, tur jāiegulda laiks, jāveido sava struktūra, jāpiesaista jauni konsultanti, kas būs zem tevis, lai krājas bonusi, jātusē visu laiku tajos viņu birojos, semināros. Zinu cilvēkus, kas strādā par cieto algu, piemēram, AVON birojā vai Faberlic. Kā to apvienot ar bērnu - manuprāt, nekā.
5) Starp citu, iesaku uzmest aci tādam katalogam Es Saule, tur ir atšķirīgs piedāvājums nekā citur.
*
Pati šo lietu atmetu 3 iemeslu dēļ: 1) sāka trūkt laika, 2) pārstāju lietot pavisam lēto galu (pusgada laikā konstatēju, ka AVON sūtu tikai citiem, sev vairs nē), 3) zuda nepieciešamība to darīt finansiālu apsvērumu dēļ. Biju atradusi darbu un ienākumi darbā strauji auga.