Esmu izgājusi cauri, manuprāt, gandrīz visiem loku veidošanas veidiem bez karstuma izmantošanas. Maniem biezajiem un garajiem matiem lielākā daļa šādu loku neturējās ilgi vai arī nepatika pašas lokas. Pa mazām šķipsnām tīt uz salmiņiem vai spraust ar sprādzītēm man liekas elle, jo tas aizņem gandrīz stundu un es neesmu pacietīga. Mitros matos nekad neko netinu, jo zinu, ka ja būs mitri un tad kaut kā sapīti, kaut pēc 24 stundu gaidīšanas viņi tāpāt vēl būs mitri un nebūs nekādu loku.
Mana mīļākā metode šobrīd ir izžāvēt pilnīgi sausus matus, tad saņemt augstā zirgastē, sapīt matus pa 8 šķipsnām uz šiem

bet tā lai mati nepārklājas, vienkārši tīt no viena gala līdz otram apkārt, tad noloka galus un es turu matos vismaz 2 stundas. Tad obligāti izķemmēju, patīk , ir smukas lokas matu galos un matiem ir labs apjoms
Aptuveni tādas lokas varētu būt, bet gan jau tas ir atkarīgs no matu tekstūras un biezuma

Agrāk arī taisīju tā, ka sadalīju matus 4 - 5 daļās, tad katru daļu savirpināju un satinu tādos čupčikos un saspraudu ar sprādzītēm. Pēc aptuveni 2 stundām mati (izķemmēti) bija kupli un ar lielām lokām.
Man vispār ļoti mazas vai neķemmētas lokas nepatīk, bet nu ja kādai patīk, tad, manuprāt, youtube ir simtiem dažādu tehniku atrodamas, vajag iziet visām cauri un atrast to, kas izskatās vislabāk jūsu matiem.