Oij savulaik meklējot darbu tik daudz intervijām izgāju cauri, kur bija norādīts "konkurētspējīgs" atalgojums, bet īstenībā kapeikas vien (ņemot vērā atbildību un pienākumus) bija piedāvātas.. tādēļ arī nebrīnījos, ka tie sludinājumi vēl ilgi pēc tam stāvēja. Par tādu algu jau neviens nestrādās. Vienā no tiem sludinājumiem pamanīju, ka ar laiku vārds "konkurētspējīgs" nomainījās uz "stabils" atalgojums un bija arī norādīta summa :-D Laikam pārāk daudzi bija atteikušies... Un tie bija salīdzinoši atpazīstami uzņēmumi - bankas, apsaimniekošanas, lielāko mazumtirdzniecības veikalu biroji. Vairākās vietās, piemēram, Rimi birojā līdz izteica piedāvājumu bija jāiziet 3 kārtas (intervija ar personālatlases spec., testi, tad vēl jāpilda kaut kāds excel mājasdarbs, tad uz vietas vadītājas klātbūtnē jāizpilda tas pats darbiņš, lai pierādītu, ka es to veicu :-D, protams es ar visu tiku galā, jo pati to darīju)... un par algas jautājumu man neatbildēja, tikai pajautāja vēlamo un pateica, ka tuvu tam būs. Kad izteica piedāvājumu (tas jau bija 3 kārtā, ja skaitīt arī cv iesūtīšanu sanāk 4) atalgojums bija zemāks, nekā es vēlējos.. un man nekautrējās teikt, ka jāstrādā būs daudz virs h un ka neviens no tiem cilvēkiem, kas bija tajā amatā iepriekš strādājuši, nav spējuši tikt galā 8h, strādāja ap 10-12h.. un nāca pat uz biroju sestdienās.. un ziniet, es atteicos.. jo nu wtf :-D
bija vēl viens atpazīstams apdrošināšanas uzņēmums (šim gan nesaukšu nosaukumu), kur vadītājs nekautrējās pajautāt, dzirdot manu vēlamo atalgojumu, cik svarīgi man ir nomaksātie nodokļi :-D