Sveikas! :-) Nezinu, vai šāda diskusija ir bijusi, ja ir, tad atvainojos. :-) Kādiem apaviem dodat priekšroku? Zempapēžu vai augstpapēžu? Es nespēju savu garderobi iztēloties bez augstiem papēžiem. Esmu sapratusi, ka iekāpjot apavos ar augstu papēdi, es jūtos daudz labāk. Kļūstu smaidīgāka, gaita arī uzreiz mainās. Gluži kā transformējos par citu cilvēku. :-D Paradoksāli un banāli, bet tā ir. :-D
Ikdienā darbā arī velku augstpapēžu kurpes un nevaru iedomāties ikdienu ofisā bez tiem, izņemot vasaru kad biežak uzvelku ko zemāku, jo karstā laikā ērtāk šķiet bez papēžiem. Bet tā, ja neietu ar kājām uz darbu laikam tikai tādos 10+ cm papēžos staigātu (l)
Kad biju jauna... :-D man arī pārsvarā visi apavi bija uz papēžiem. Tagad, kad bērni, suns un kopumā dzīve atšķiras - papēžapavi lepni glabājas tālākā skapja stūrī. Vairs nešķiet ērti.
Papēži paliek svētkiem un oficiāliem pasākumiem. Tajos jūtos labi un ērti, bet ikdienā labāk ir bez papēžiem vai zemiem papēžiem. Pirmkārt, man darba specifika tāda, ka daudz laika pavadu arī ārā, kur var būt bedres, šķirbas, peļķes utt. Otrkārt, arī draugs ir viena auguma ar mani. Viņam varbūt arī po, bet es jūtos stulbi, ja blakus viņam kā lielā dilde izskatos.
Dievinu papēžus, arī jūtos daaaudz pārliecinātāka un skaistāka (l)(l)(l) Taču arī sanāk ikdienā staigāt ar mazu papēdi vai vipār bez, jo jāstaigā daudz pa dienu :-(
Ļoti patīk augstpapēžu apavi, tajos jūtos daudz skaistāka un pašpārliecināta, tikai darbā ir tik daudz jānoskrienās, ka skaistās kurpes paliek nozīmīgākiem gadījumiem un iziešanai. Neprotu braukt ar manuālo kārbu un spiciem papēžiem(l)
Esmu no cilvēkiem, kam ļoti ātri sāk sāpēt mugura no augstpapēžu kurpēm, tāpēc ļoti retu velku, pamatā tiešam noputējušas stāv, daudz ērtāk jūtos zemu papēžu apavos, ka varu uzvilkt kājās un skriet
Kad es iekāpju augstpapēžu apavos, jūtu sāpes un diskomfortu, un saspringumu. Bet 20 gados tresīju visur uz augstiem papēžiem - pa kalniem un lejām, ziemā augstpapēžu zābakos. Tagad vislabāk jūtos Birkenstock iešļūcenēs.
Ja varētu, ikdienā staigātu tikai kedās. Augstpapēžu apavi piepluso manam vizuālajam tēlam vairāk gadu, kā arī rada respektablāku tēlu, kam manā darbā ir būtiska loma.
Patīk augstpapēžu apavi, labprāt tikai tādos vien staigātu, bet tā kā man ir problēmas ar kāju, tas vienmēr izvēršas par sāpīgu pasākumu. Tāpēc augstpapēžu apavi man ir iziešanai un ofisam, kur jāstaigā maz. Sēžu tāpat bez kurpēm, vienmēr. :)
Papēži paliek svētkiem un oficiāliem pasākumiem. Tajos jūtos labi un ērti, bet ikdienā labāk ir bez papēžiem vai zemiem papēžiem.
Šis ir par mani! Man ļoti patīk augstpapēžu apavi, taču, diemžēl, kājas ļoti ātri nogurst, kā arī manai ātrajai gaitai un straujajai ikdienai, neder, tāpēc apavi ar augstiem papēžiem man ir kājās tikai īpašos gadījumos. Ikdienā velku sporta apavus, jo ar tādiem vienmēr ir ērti un pati laikam esmu sasniegusi to dzīves posmu, kad ērtība ir pati galvenā. :D