Rakstu izlasīju, teikšu, ka nelikās nekas tāds oriģināls pateikts. Manā gadījumā piedot otram ir viegli, bieži pat nespēju sadusmoties vai izjust aizvainojumu, lai maz būtu jāpiedod. Dzīvoju pēc principa, ka katram ir savi motīvi un izvēles rīkoties pēc noteiktiem apsvērumiem,kurus man kritizēt vai apvainoties par tiem nav vajadzības. Tādā ziņā jūtos brīva, bet piedot sev...tā jau ir cita opera. Rast harmoniju ar sevi, būt mierā ne tikai ar savu dzīvi, notikumiem, bet arī ar savām izvēlēm un sevi kā būtni...tā, liekas būs visa mūža mana cīņa.
.
Par noteiktiem atskaites punktiem,kuros justies brīvai, varu uzskatīt visas sliktās lietas, notikumus, kuri manā dzīvē bijuši. Tie dod vēlmi cīnīties un "sakārtot vidi" ap sevi, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.
.
Personīgā pieredzē tas risinās kā pilnīga emocionāla sabrukšana, tāda-sēdi uz zemes un vairs pat nav asaru, kuras izraudāt, jo nav vairs spēka tam. Tajā momentā, kad zaudē visu uz kā dzīve ir balstījusies, ir pilnīga brīvības sajūta. Tādā reizē es iemācījos piedot pārējiem, jo turēt aizvainojumu, pārmetumus sevī nozīmētu pilnīgu sevis salauzšanu. Vēlāk jau seko kaut kāda racionāla vai mazāk racionāla rīcība, lai savestu savu dzīvi kārtībā. Te man ieslēdzas darbaholisms. Es tiešā ziņā varu darboties līdz spēku izsīkumam. Šajā daļā man personīgi ir jāsajūt kaut kāda veida panākumi, sasniegumi, mērku piepildīšana, lai pati savās acīs justos vērtīga un stipra. ( cik naivi )
Un visbeidzot, jau esmu "laukā no bedres" un nostājusies uz savām kājām, tādejādi ir miers un harmonija.
.
Tas aprakstot tieši secību kādā es tieku pāri kaut kam un kas ir mani, tā teikt paliekošie punkti.
Visgrūtāk ir ar piedošanu sev. Vai būt mierā ar sevi nozīmē piedot sev visu? Šobrīd, noteikti, varu apgalvot, ka ir lietas kuras nepiedošu sev nekad, ir lietas un rīcības, kuras piedošu ar laiku..
.
Cerams, ka sarakstīju visu kaut nedaudz uztverami :D dažreiz ir grūti izteikt sajūtas.