Izvēles priekšā

Reitings 86
Reģ: 22.06.2017
Ko jūs izvēlētos?
1. Dzīvot pie vecākiem, studēt profesiju (IT e-komerciju) , ar laiku atrast darbu un censties dzīvot atsevišķi.
2. Braukt uz ārzemēm pie tēva māsas, dzīvot ir kur , darbs arī būtu uzreiz. Strādāt trīs reizes nedēļā pa 12h un , ja vēlas var paņemt sestdienu,svētdienu kā virstundas, kur maksā 2x. Jādzīvo kopā ar 5 cilvēkiem, pašai sava istaba. Sākumā strādāt rūpnīcā, kur jāparbauda vai mašīnas detaļas (Range Rover , Porsche ) nav brāķi līdz iedzīvotos un atrastu iespējams labāku darbu.
Vecāki ir par to , lai iegūstu augstāko izglītību un tad varu kaut vai pēc tam braukt uz ārzemēm,ja tad vēl vēlētos. Nebrauktu dēļ naudas trūkuma dēļ, vienkārši jūtos vientuļi un mani te nekas netur , daudz draugu man nav un lielākā daļa ārzemēs. Attiecību arī man nav.
26.08.2017 13:33 |

Reitings 760
Reģ: 26.07.2017
Pirmais ir reāli pāris draugi, kuri tā pabeidza augstskolu un jau praksē viņus savāca.
Tad tu centies apgalvot, ka plika augstskolas izglītība = labs speciālists?

Kur to pārējo vari dabūt, no words, tā jau ir autores situācija!
Tevis teiktais:
a ja nu paveicas un tur strādās sapņu princis, kurš būs miljardiera mazdēls.
27.08.2017 19:56 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Breivik, manis teiktais par autores variantiem, vienkārši ironizējot. Strādājot paliek arvien labāks speciālists, praksē jau daudz ko apguva konkrētie cilvēki, kurus domāju - zināšanas labas bija, tāpēc pamanīja, tālāk centība, tāpēc paturēja un savāca, lai citiem netiek.
27.08.2017 20:03 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
xanax, zini, nelej sviestu, cik var par to

Cik var par to? Es neesmu no tiem, kurš gaudo ka viss ir slikti, es dažreiz izsaku savu pozīciju, kura ir pretrunā ar diskusiju dalībnieku viedokļiem. Man arī interesē, cik var runāt par to ka Latvijā viss ir super-duper-mega kruti, jo tā nebūt nav, lai to sāktu darīt man būtu jāsāk šņaukt "sniedziņu".
cik var par to, ka te LV ar sarkano diplomu nebūsi nekas, garantijas nav

A Tev ir kāda garantija? Tu vari precīzi pateikt kas notiks pēc gada vai pieciem vai pat desmit? Es par to stipri šaubos. Kas Tu esi kaut kāda Cosmo "Vanga" vai zīlniece.
bet nu cilvēks, kurš šo ir ieguvis, tomēr daudz ko saprot, ir gudrs, mērķtiecīgs, tādus cilvēkus vajag, vismaz man zināmos izgrābj uzreiz, vēl grib parakstīt līgumu uz noteiktu gadu skaitu, lai cits nepaņem.

Ak re kur tas "āķis". Tev ir daži pazīstami cilvēki, kuriem ir paveicies trāpīties labā praksē, viņus uzaicināja strādāt un tāpēc Tu spried ka visiem pārējiem arī tāpat var paveikties. Bravo Tavām analītiskajām spējām.
Tā kā nevajag nolikt LV, kur vien var, jo runā absurdu negativitāti

Esmu izteicis savu viedokli par konkrētiem valstī notiekošajiem procesiem, nevis par visu valsti, ja to Tu neesi sapratusi, tad pārlasi vēlreiz to, ko esmu rakstījis.
---
Piemērs iz dzīves. Man arī ir paziņas, kuri ir absolvējuši augstskolas, 4 no viņiem mācījās ļoti labi, bija labas atzīmes un skaitījās perspektīvi. Tagad visi 4 strādā ārvalstīs un tur dara ne to krutāko darbu. Viena no viņiem 4 bija meitene. Visiem stāstīja ka vot viņa absolvēs augstskolu, ka viņai ir lielas ambīcijas, mērķtiecīgums un viņa strādās un veidos labu karjeru Latvijā, viņai visi teica ka vajag būt reālistei, ka Latvija nav viss tik šiki un gludi kā Eiropā, bet viņa neklausīja. Pagāja 6 mēneši no brīža, kad viņa absolvēja augstskolu, kad viņa sāka krāvāt čemodānus un ar asti kajstarpē dotos strādāt Īrijā un strādāt tur nekvalificētus darbus. Pirms aizbraukšanas es viņai jautāju kur tad ir viņas lielie plāni, ambīcijas, ko viņa visu laiku proklamēja uz katra stūra, bet atbildi tā arī nesaņemu. Tāpēc ir jāskatās uz situāciju valstī kopumā, nevis uz atsevišķiem cilvēkiem, kuriem ir paveicies.
27.08.2017 21:26 |

Reitings 8847
Cik var par to? Es neesmu no tiem, kurš gaudo ka viss ir slikti, es dažreiz izsaku savu pozīciju, kura ir pretrunā ar diskusiju dalībnieku viedokļiem. Man arī interesē, cik var runāt par to ka Latvijā viss ir super-duper-mega kruti, jo tā nebūt nav, lai to sāktu darīt man būtu jāsāk šņaukt "sniedziņu".

Es rakstīju super duper mega kruti ir visur?
A Tev ir kāda garantija? Tu vari precīzi pateikt kas notiks pēc gada vai pieciem vai pat desmit? Es par to stipri šaubos. Kas Tu esi kaut kāda Cosmo "Vanga" vai zīlniece.

Labiem darbiniekiem ir diezgan samērīgas garantijas, nebūs vienā darbā, būs citā. Tas tā īsumā, skan pārspīlēti, bet domai jau būtu jābūt skaidrai, ja vēl nav, tad neko, jo šobrīd garāk paskaidrot to nevēlos.
Ak re kur tas "āķis". Tev ir daži pazīstami cilvēki, kuriem ir paveicies trāpīties labā praksē, viņus uzaicināja strādāt un tāpēc Tu spried ka visiem pārējiem arī tāpat var paveikties. Bravo Tavām analītiskajām spējām.

Pēc taviem 4 cilvēkiem bija jāspriež tikai? Citi cilvēki neeksistē? Man ir gana piemēru, lai atšķirtu dažādus gadījumus un situācijas. Ir arī cilvēki, kas brūķē muti, ir cilvēki, kuri, ja netiek, kur gribas, laiž uzreiz prom, jo iedomājas no sevis nez ko, ir cilvēki, kuriem atzīmes nerāda reālo spēju kapacitāti un ''skaitīšanos'' par perspektīvu darbinieku un tā tālāk.
27.08.2017 21:33 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Grūti spriest par iespējamiem vai neiespējamiem panākumiem.. cilvēki, situācijas un veiksme nostrādā individuāli.
Es izglītību ieguvu LV, savā jomā darbojos ārzemēs. Protams, neviens ar atplestām rokām negaidīja :D Manuprāt, visur ir izsisties grūti.. Pieļauju, ka ārzemēs ir sarežģītāk, jo nāk klāt citi stresa faktori, apgrūtinājumi.
Jārēķinās ar to, ka vientuļi, jo īpaši vientuļi var sajusties arī ārzemēs. Dzīvot kopā ar 5 citiem cilvēkiem arī ir sava veida izaicinājums.
Ticu, ka ļoti daudz ir raksturā.. ja grib, tad var.. tikai jāapbruņojas ar pacietību un apņēmību :)
27.08.2017 21:35 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Es rakstīju super duper mega kruti ir visur?

Tā konkrēti nerakstīji, bet bieži Tev ir aizdomīgi pozitīvi, pat pārlieku pozitīvi komentāri diskusijās, pat tur, kur nav nekāda prieka.
Labiem darbiniekiem ir diezgan samērīgas garantijas, nebūs vienā darbā, būs citā. Tas tā īsumā, skan pārspīlēti, bet domai jau būtu jābūt skaidrai, ja vēl nav, tad neko, jo šobrīd garāk paskaidrot to nevēlos.

Tavu domu sapratu korekti, zinu ka ja cilvēkam ir vismaz dažu gadu pieredze un viņš ir labs speciālists, viņam viss ir salīdzinoši labi un stabili. Bet ir viens bet, ka jau iepriekš minēja, cilvēks, kurš ir nesen absolvējis kādu augstskolu, par baigo spečuku nekur netiek uzskatīts. Un lai par tādu kļūtu ir jāiziet praksi, jāpastrādā zemākos amatos lai par tādu kļūtu. Un tieši šis te ir problēma, mūsu darba devējiem tiešām ir vajadzīgi speciālisti, bet zemāka ranga darbiniekus vajag ne tik daudz un arī jēdzīgu praksi ne vienmēr izdodas atrast, jo ir izteikts labu prakses vietu trūkums.
Pēc taviem 4 cilvēkiem bija jāspriež tikai? Citi cilvēki neeksistē?

Nē, pēc mana piemēra nekas nav jāspriež. Tu pati sāki stāstīt par savām paziņām/draugiem un viņu veiksmes stāstiem un biji centusies pateikt ka visiem arī tā var paveikties, bet tie kuriem nav paveicies ir sliņķi un nemākuļi. Nevajag skatīties ne uz manām, ne uz Tavam paziņām, bet uz valsti. Mums ir liela imigrācija un daudz jaunu cilvēku, kuri ir bezdarbnieki un tie ir daudz svarīgāki radītāji par draugiem un paziņām.
27.08.2017 22:08 |

Reitings 477
Reģ: 03.09.2016
A kāpēc jūs domājat, ka ārzemes viss viegli nāk? Westpoint, Tu doma, ka tas rūpnīcas strādnieks tur pelna lielo piķi un dzīvo cepuri kuldams? Algas visas valstis ir proporcionālas. Domaju, ka tāds vairāk par dzīvokli, ko dalīt ar vēl pāris cilvēkiem nevar atļauties. Latvijā nav viegli, piekritu, bet apzināti izvēlēties darbu rūpnīca es tiešām nesaprotu.
28.08.2017 21:43 |

Reitings 8847
xanax, runa bija par to, ka cilvēki ar sarkano diplomu nav vajadzīgi, nu ja esi zābaks un nopircis atzīmes, tad jau laikam gan. Tāpēc es oponēju. Un viņiem nav vienkārši paveicies, neļaušu, ka tā par viņiem spriež, viņi vienkārši mācījās un izrādīja interesi, bija apveltīti ar intelektu un nespļaudījās par visu, kur jāpiepūlas.
28.08.2017 21:55 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
padodas matemātika un fizika.
Mammmai ir uztvere tāda, ka ir jaiegūst izglītība dēļ tā, ja tajos 30 gados attapšos, ka gribu Latvijā un bez izglītības neviens negaidīs.

(IT e-komerciju)
Saprastu vēl, ja ar ķīmiķi, elektriķi tiektos studēt... tad jau labāk izbaudi ārzemes, tavas studijas nekur nepazudīs ;-)
29.08.2017 02:32 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Drīzāk izvēlētos 1.variantu, kaut gan, atkarīgs no vecuma, ja jau kādi 22+, tad laikam tomēr studijas nesāktu. Studētu arī tikai budžetā, jo uzskatu, ka maksas izglītība nav tā vērta pie darba un algas Latvijā.
Draugus (normālus draugus) gan daudz lielāka iespēja iegūt studējot, nevis rūpnīcā
29.08.2017 07:40 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Manuprāt, lai brauktu uz ārzemēm, strādātu melno darbu ir jābūt noteiktam mērķim, piemēram gribu sakrāt NĪ, sava biznesa idejas realizēšanai utm. Bet tāpat braukt, ne pa ko, tā nauda iztērēsies tāpat kā Latvijā strādājot pa pieticīgāku, un gadi aizies, tā nebūs labākā pieredze.
Ja iespēja un vecāku atbalsts, tad iet un studēt.
29.08.2017 08:49 |

10 gadi
Reitings 631
Reģ: 29.01.2009
Izvēlētos 2. variantu. Studēt/braukt atpakaļ uz LV varēs vienmēr, taču ārzemēs, manuprāt, ir vairāk perspektīva stabilākai tālākai dzīvei. Sākumā pastrādāsi kaut tajā pašā rūpnīcā, paskatīsies, sapratīsi, ko vēlies. Nav jāiespringst uz savu vecumu vai jāskatās uz apkārt diemžēl joprojām biežo postpadomju domāšanu (skola-augstskola-darbs, viss secīgi bez pārtraukumiem). AIzbrauc, paver redzesloku, apgūsi valodu, iegūsi kontaktus (atkarīgs no paša), varbūt izlemsi iestāties kādā turienes augstskolā (ar LV diplomu dabūt darbu ārzemēs, kā te jau minēja... ļoti maza iespējamība).
Īpaši, ja jau ir dzīvesvieta, nodrošinājums un nebrauc uz melno, vispār super :) Veiksmi Tev!
03.09.2017 11:46 |

Reitings 255
Reģ: 18.02.2016
Vispār, esmu ievērojusi, ka Latvijā dzīve pēc 30 "beidzas". Te katram pie muguras ir pielikts taimeris, un ja noteiktajā laikā neizskriesi stafeti, būsi defektīvs sabiedrības loceklis. Un tā nu visi skrien pa kaklu, pa galvu, lai tikai paspētu un būtu vērtīgi sabiedrības acīs (ar izglītību, precēti, ar bērniem, no sabiedriskā viedokļa ar labu darbu), kamēr lēnām iekšēji kļūst dziļi vientuļi un nelaimīgi, zaudējot paši savu vērtību savās acīs. Ja kāds grib to taimeri nopurināt, tad sākas "presēšana".
Meitene, sūti d... visus, izņemot sevi. Tikai Tu pati zini, ko Tev šobrīd vajag. Nepaļaujies ne spiedienam, ka ar vecākiem dzīvo lūzeri (vajag taču vismaz vecim uz kakla dzīvot, to drīkst), ne arī uzskatiem, ka ārzemēs Tev noteikti neies (tur ir tikai sēnes un burkāni). Bailes sabotē Tavu veiksmi, tāpēc ar galvu apdomā, ko Tev vajag, cik reāli ir to sasniegt konkrētajā gadījumā, un rīkojies! Iespējams, pamanīsi vēl kādu variantu.
03.09.2017 12:07 |

Reitings 156
Reģ: 08.11.2016
Pie manas situācijas es izvēltos otro variantu..
Aizbraucu no valsts, jo es nevarēju paciest tās sāpes no pēdējām attiecībām, šķita ka tikai meitenes bēdājas, kad šķīrās, bet tagad šķiet, ka manās bijušajās attiecībās ir otrādi, šķiet, ka vienalga par mani nedomā etc.. Bet es te ar sirds smagumu gruzos, bēdājos vienkārši ahhh... un tas jau ir vairāku mēnešu garumā..
03.09.2017 12:14 |

10 gadi
Reitings 5533
Reģ: 23.11.2014
Es izvēlētos mācības, pietam Tu esi noskatījusi daudzsološu topošo profesiju. Ārzemes nekur nepazudīs, bet tā būtu kā vieglākā ceļa iešana. Es ieteiktu izmācīties, IT ir tāda profesija, ko vari strādāt arī no mājām, kas zina, sēdēsi Spānijā jras malā un varēsi strādāt (nākotnē) :) Taču cik ilgi tādā rūpnīcā melno darbu darīsi?
Pietam studiju laiks ir kaut kas foršs, iepazīsi jaunus cilvēkus, dodies ballēties. It īpaši, ja nauda nav problēma.
Lai veicas ar pareizo izvēli! :)
03.09.2017 13:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits