Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Izvēles priekšā

Reitings 86
Reģ: 22.06.2017
Ko jūs izvēlētos?
1. Dzīvot pie vecākiem, studēt profesiju (IT e-komerciju) , ar laiku atrast darbu un censties dzīvot atsevišķi.
2. Braukt uz ārzemēm pie tēva māsas, dzīvot ir kur , darbs arī būtu uzreiz. Strādāt trīs reizes nedēļā pa 12h un , ja vēlas var paņemt sestdienu,svētdienu kā virstundas, kur maksā 2x. Jādzīvo kopā ar 5 cilvēkiem, pašai sava istaba. Sākumā strādāt rūpnīcā, kur jāparbauda vai mašīnas detaļas (Range Rover , Porsche ) nav brāķi līdz iedzīvotos un atrastu iespējams labāku darbu.
Vecāki ir par to , lai iegūstu augstāko izglītību un tad varu kaut vai pēc tam braukt uz ārzemēm,ja tad vēl vēlētos. Nebrauktu dēļ naudas trūkuma dēļ, vienkārši jūtos vientuļi un mani te nekas netur , daudz draugu man nav un lielākā daļa ārzemēs. Attiecību arī man nav.
26.08.2017 13:33 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Es izvēlētos otru variantu šobrīd. Augstākā man ir, Un arī vēlos aizbraukt no Latvijas, jo te nekas netur.
26.08.2017 13:38 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Pirmo, jo būtu normāla izglītība, ne rukāt rūpnīcā.
26.08.2017 13:39 |

Reitings 441
Reģ: 11.05.2017
Šķiet, ka es izvēlētos pirmo variantu. Otrais man šķiet tāds ļoti sarežģīts.
Labi pārdomā pirms izlem, jo ārzemes ir liels solis, atpakaļceļa tik drīz debūs.
Es arī esmu bijusi šādas izvēles priekšā, izvēlējos studēt un piestrādāt! Redz, nemaz nepagāja daži mēneši un esmu jau stabili uz savām kājām.
26.08.2017 13:39 |

Reitings 477
Reģ: 03.09.2016
Viennozīmīgi studēt! Ārzemes bez augstākas izglītības labu darbu dabūt ir ļoti grūti, Tu riskē tā arī tajā rūpnīca palikt uz nenosakāmu laiku! Izmācies! Nekad neesmu sapratusi šito raušanos strādāt melnos darbos ārzemes, it sevišķi jauniešu vidū, kuriem ir visas iespējas mācīties un strādāt labu darbu!:-/
26.08.2017 13:43 |

Reitings 441
Reģ: 11.05.2017
Runājot par ārzemēm un augstāko izglītību, kā tur īsti ir? Viņa vispār kaut ko dod, ja es, piemēram, studēju pedagoģiju?
Labi, ar IT noteikti ir cits stāsts, bet man šķiet, ka mana augstākā izglītība ārzemēs nevienam nav vajadzīga. :-D
26.08.2017 13:48 |

Reitings 417
Reģ: 30.03.2017
Es ņemtu otro. Tikai tāpēc, ka mācīties nekad nav paticis. Ir doma, bet nu..meeh, ir labi kā ir, negribu būt piekalta mācībām. Vidusskolu pabeidzu labi tāpat.
.
Mjā, ir perspektīvas arī bez augstākās dažādās jomās, ar augstāko var iznākt arī ka sēž maximas kasē. man ir dažādi piemēri ko pasacīt, kuri ar augstāko nedara neko kamēr ar pamatizglītību pelna lielu piķi tepat LV
26.08.2017 13:50 |

Reitings 8847
Ja ārzemēs vēl būtu sarunāts normāls darbs, bet te jau nav un stabilitātes ar nekādas.
Par izglītību, nu atkarīgs no cilvēka, bet domāju, ka statistiski tomēr lielāka daļa ir ar to un vēl vairāk, kam labs, pelnošs darbs.
26.08.2017 13:55 |

Reitings 1074
Reģ: 22.07.2014
Es izvēlētos studēt un, ja var apvienot, tad uz pusslodzi strādāt kaut kur, lai savi līdzekļi arī nedaudz ir.
26.08.2017 14:02 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Viennozīmīgi 1. variants! Ja ļoti vilks uz ārzemēm..vēlāk varēsi tur strādāt jau savā jomā :-)
26.08.2017 14:27 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Ja man šobrīd būtu tāda izvēle, divreiz nedomājot brauktu uz ārzemēm.
Tā kā man tādas izvēles nav, mācos līdz vemšanai priekšmetus, kuri man riebjas. :D
26.08.2017 14:30 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Izvēlētos 1.variantu, jo man svarīga stabilitāte.
Man jautājums, ko Tu darīsi pēc 10 gadiem? Joprojām bez izglītības pārbaudīsi Porsche detaļas un dzīvosi ar 5 svešiem cilvēkiem? Tas ir lieliski, ja izdosies atrast partneri un nodibināt ģimeni, turklāt saprotu, ka partneris jāmeklē turīgāks, lai nav jādzīvo ar 5 citiem cilvēkiem, bet, ja neatradīsi?
Ka nesanāk kā te vienā nesenā cosmo diskusijā - sievietei 30+, izglītības nav, pieredze tikai izklaides industrijā, grib sākt darīt kaut ko nopietnāku un pēkšņi saprot, ka, lai attīstītu sevi kādā nopietnā jomā, jāsāk no pašas apakšas par pašu apakšējo algu. Neesot redz agrāk par to aizdomājusis. Neticu! Neticu, ka var neaizdomāties. Vienkārši visu laiku cerēja, ka atjās princis baltā zirgā un atrisinās visas problēmas. 30+ atjēdzās, ka nu jau ir par vēlu sēdēt un gaidīt.
26.08.2017 14:58 |

Reitings 175
Reģ: 21.05.2017
Es viennozīmīgi izvēlētos izglītību nevis melno darbu ārzemēs, bet, lai sniegtu jēdzīgu atbildi tev, vajadzētu zināt papildinfo, piemēram, cik tev gadu, studiju joma vispār patīk, kādas attiecības ar vecākiem, vispārējais finansiālais un sociālais stāvoklis Latvijā, utt.
26.08.2017 14:59 |

Reitings 471
Reģ: 28.03.2013
Kāpēc ir tāds uzskats, ja brauc strādāt uz ārzemēm, tad tikai melnos darbus, kur iestrēgsti uz vairākiem gadiem. Pat ja sāc strādāt "melno" darbu nekur nav teikts, ka nevari atrast labāku. Vēl pie tam jaunai meiteni vispār nav problēmu. Un pārbaudīt detaļas nav tas pats, kas burkānus lasīt.
Skaties, protams, pati, jo ja stipri velk,tad brauc, ja nē paliec pie vecākiem. Mācīties var paspēt jebkurā laikā. Ārzemēs arī ar vidējo var tikt, piemēram,labā firmā par ğenerālmenedžeri. Izej kursus, ko bieži vien pats darbs piedāvā un viss. Vēl ļoti smuks bonuss ir ceļošana, ko ar sapelnīto naudiņu varēsi mierīgi atļauties.
Pēc tam vari braukt uz Lv jau ar smuku pieredzes bagāžu.
26.08.2017 15:10 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Piekrītu visām, kuras ir par 1. variantu. Manā uztverē lasīt burkānus vai šķirot automašīnas detaļas ir tieši tas pats, jo gribi vai nē, bet tas ir melnais darbs. 1 no 10 000 paveicas aizbraucot uz ārzemēm un tiek kaut kur par maiņas vadītāju vai sazin kādu menedžeri, bet uz to paļauties noteikti nevajadzētu. Bieži vien pagaidu variants tomēr ieilgst un nav vairs nekāds pagaidu, cilvēks tieši tā ar paliek, neko nemainot un neaugot...
26.08.2017 15:16 |

Reitings 477
Reģ: 03.09.2016
Everythingisfine, cik daudzus iebraucējus Tu pazīsti, kas no melna darba tiek strādāt par ģenerālmenedžeri? Vēl pie tam ar Latvijas vidusskolas diplomu nevis vietējo? :-O
26.08.2017 15:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
vienkārši jūtos vientuļi un mani te nekas netur , daudz draugu man nav un lielākā daļa ārzemēs. Attiecību arī man nav.

Ne velti cilvēki runā, ka studiju gadi ir vieni no labākajiem.. būs forši! Būs jauni paziņas, draugi.. un arī izglītība :)
26.08.2017 16:00 |

Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Ieteiktu iet studēt. Arī ārzemēs būs vieglāk atrast normālu darbu ar diplomu. Vislabāk jau studiju laukā aizbrauc kādā apmaiņas programmā gaisu izošņāt, apskatīties vai Tev tur tiešām patīk.. Studiju laikā iepazīsies ar jauniem cilvēkiem, būs interesanti... pēc tam vēl paspēsi aizbraukt.
26.08.2017 16:28 |

Reitings 8847
Tā kā man tādas izvēles nav, mācos līdz vemšanai priekšmetus, kuri man riebjas.

Neiepriecināšu, visur taču būs priekšmeti, kas riebjas, ja mācies. :)
Burkānu lasīšana ir tas pats, kas detaļu pārlasīšana. Un cik ilgi, nu labi, sāks strādāt par apkopēju, oficianti, ja būs valoda, un tālāk? Cik ilgi uz kājām un savu veselības stāvokli vilkt? Tur arī liela daļa paliek, jo ir jāiefiltrējas riktīgi, lai tiktu uz ko augstāku, neatdod labas vietas strādniekiem iebraucējiem, laimes gadījumiem apakšā ir sakari bijuši, ko es zinu. Bieži vien arī pietiek ar to naudu, ko saņem melnajos darbos, lai netērētos kursos, valodu apmācībās, augstskolās tur utt. un dzīvotu istabā vai dzīvoklītī. Atgriezīsies LV varbūt un ko tad pēc, piemēram, 10 gadiem iesāks ar vidējo izglītību, nekādu dižo potenciālu neredzu, jo citi daudz jaunāki būs aizlekuši jau priekšā.
26.08.2017 16:28 |

Reitings 8847
Es uzskatu, uz ārzemēm var arī pēc 3 gadiem, pēc izglītības braukt, ja jau tik ļoti velk, kaut uz tām pašām detaļām. Arī apmaiņā var aizbraukt, valsti papētīt. Sanāk aizkavēties, vēl kaut kas dzīvē neparedzēts, atgriezies vai kau paliec tur, bet vismaz kaut kāds pamatiņš ir. Ja paiet laiks, attopies 30 gados, protams, var sākt mācīties, var visu ko vēl, bet piespiest sevi būs grūtāk un bez jomas, kurā ar savu diplomu sākt līst iekšā, būs grūtāk, jo virziena nebūs un attiecīgi pozīcija līdzīga, kā desmit gadus jaunākam cilvēkam.
26.08.2017 16:33 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Man ir viens radinieks, kurš izvēlējās otro variantu, tagad atbraucis no ārzemēm, jo nesanāca ar darbu, drīz brauks atkal. Tic, ka, strādājot ārzemēs melno darbu (to es neizdomāju pati, pats viņš stāsta par darbu rūpnīcās utt), viņš piecu gadu laikā nopelnīs tik daudz, lai nopirktu māju Latvijā un dzīvotu zaļi.
Manuprāt, sviests.
Braukt uz ārzemēm ir forši, bet atšķirība ir tajā, ko tu tur darīsi. Brauc uz Dāniju, kur bezmaksas izglītība, studē, mācies valodu (bez valodas grūti atrast darbu), atrodi darbu savā jomā vai tamlīdzīgi. Sāc mācīties Latvijā, bet, lai padarītu dzīvi jautrāku, brauc Erasmus vai strādā izklaides jomā Grieķijā vasaras laikā, vakances bieži ir. Negribi mācīties, piesakies brīvprātīgo darbam ārzemēs, au pair vai tamlīdzīgi līdz sapratīsi, ko gribi no dzīves - tas tomēr patīkamāk nekā rukāt rūpniecībā. Šādi ir jēdzīgi, bet tas, ar kuru ķermeņa daļu domā cilvēki, kuri brauc strādāt melno darbu ārzemēs, man nav skaidrs. Manuprāt, savus labākos dzīves gadus noroc, strādājot tajās fabrikās. Varbūt sanāks nopelnīt vairāk nekā Latvijā, bet nejau mājai + dzīvošanas apstākļi ir tikpat nepatīkami, cik tie būtu Latvijā kojās, piemēram, ja jādzīvo kopā ar 5 cilvēkiem un noteikti jādzīvo taupīgi, lai kaut ko iekrātu.
Neskatoties uz manu negatīvo viedokli, tomēr reizēm gadās arī pozitīvi stāsti. Zinu meiteni, kura aizbrauca uz UK, jo negribēja neko studēt, domāja kaut kur strādāt, viņai vispār īsti plāna nebija un valodas zināšanas vājas. Viņa atbrauca, iepazinās turpat lidostā ar puisi un tagad dzīvo puiša valstī, precējušies. Bet tas ir tas pats, ko te viena meitene pateica - ka cer uz prinčiem, bet prinči ne vienmēr atjāj.
26.08.2017 16:43 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!