Man ir viens radinieks, kurš izvēlējās otro variantu, tagad atbraucis no ārzemēm, jo nesanāca ar darbu, drīz brauks atkal. Tic, ka, strādājot ārzemēs melno darbu (to es neizdomāju pati, pats viņš stāsta par darbu rūpnīcās utt), viņš piecu gadu laikā nopelnīs tik daudz, lai nopirktu māju Latvijā un dzīvotu zaļi.
Manuprāt, sviests.
Braukt uz ārzemēm ir forši, bet atšķirība ir tajā, ko tu tur darīsi. Brauc uz Dāniju, kur bezmaksas izglītība, studē, mācies valodu (bez valodas grūti atrast darbu), atrodi darbu savā jomā vai tamlīdzīgi. Sāc mācīties Latvijā, bet, lai padarītu dzīvi jautrāku, brauc Erasmus vai strādā izklaides jomā Grieķijā vasaras laikā, vakances bieži ir. Negribi mācīties, piesakies brīvprātīgo darbam ārzemēs, au pair vai tamlīdzīgi līdz sapratīsi, ko gribi no dzīves - tas tomēr patīkamāk nekā rukāt rūpniecībā. Šādi ir jēdzīgi, bet tas, ar kuru ķermeņa daļu domā cilvēki, kuri brauc strādāt melno darbu ārzemēs, man nav skaidrs. Manuprāt, savus labākos dzīves gadus noroc, strādājot tajās fabrikās. Varbūt sanāks nopelnīt vairāk nekā Latvijā, bet nejau mājai + dzīvošanas apstākļi ir tikpat nepatīkami, cik tie būtu Latvijā kojās, piemēram, ja jādzīvo kopā ar 5 cilvēkiem un noteikti jādzīvo taupīgi, lai kaut ko iekrātu.
Neskatoties uz manu negatīvo viedokli, tomēr reizēm gadās arī pozitīvi stāsti. Zinu meiteni, kura aizbrauca uz UK, jo negribēja neko studēt, domāja kaut kur strādāt, viņai vispār īsti plāna nebija un valodas zināšanas vājas. Viņa atbrauca, iepazinās turpat lidostā ar puisi un tagad dzīvo puiša valstī, precējušies. Bet tas ir tas pats, ko te viena meitene pateica - ka cer uz prinčiem, bet prinči ne vienmēr atjāj.