Soganare
Neteiktu, ka tā ir aizstāšana. Vnk vairs neprasās piena produkti, gaļa, zivis un olas, līdz ar to iznāk ka ēdu augu valsts produkciju plus kādu sēni un medus karoti. Ja kādam to patīk saukt par vegānismu ar sēņu un medus piedevu, man nav iebildumu. Karoč, lai sauc kā grib, man no tā ne silts, ne auksts. :D
.
Bet ir vēl viena svarīga uztura grupa, kuru esmu izslēgusi no sava ikdienas maltītes - tā ir rūpnieciski apstrādāta rafinētā un sintētiskā pārtika (arī sintētiskie vitamīni). Ēvielas, cukurs, kolas un citi saldinātie dzērieni, visādi batoniņi (pat it kā vegānie), saldumi, čipsi. Ai, varētu daudz ko nosaukt, ko šajā ēdienu grupā neēdu. Jo tas nav dzīvs un īsts, tas nedod man ne vitamīnus, ne minerālvielas un mikroelementus, ko dod ābols, burkāns, vai Brazīlijas rieksti - neko man tas nedod, un vienmēr paliek tāda, nez, piesārņošanās sajūta, kad kaut ko no tā tomēr gadās apēst. Pē un fui.
.
Kā diskusijas sākumā minēju, aizgāju līdz šim uzturam tā dabiski. Un tas dabiski nozīmē to, ka sāku vērot un analizēt, kas no tā, ko ēdu, man (tieši man, ne kaimiņu Zinai) der un kas neder. :)