Kā tikt galā ar emocionalitāti?

Reitings 262
Reģ: 23.06.2017
Sveiki! Vairs netieku galā pati ar sevi, šausmīgi pārspīlētā emocionalitāte pārāk ļoti traucē.
Tas izpaužas gan kā raudulīgums par sīkumiem - skatoties kādu aizkustinošu video, sāku bimbāt, kad kāds atcērt kaut ko nepatīkamu pretī, atkal asaras acīs, strīdēties vispār ir ļoti grūti, jo gandrīz vienmēr apraudos, nespēdama neko pateikt pretī.
Raudāšana nav vienīgais - aizsvilstos es arī ļoti ātri, bieži vien viss mani kaitina, liela daļa apkārtējo nepazīstamo cilvēku kaitina par katru sīkumu, kad ko stulbu izdara, pie stūres skaļi lamājos, uz draugu par katru sīkumu apvainojos, gandrīz visi, kas apsēžas blakus sabiedriskajā transportā, manā galvā kļūst par lohiem, jo redz nevarēja citā vietā apsēsties :-D
Īsāk sakot - esmu staigājoša, negatīva un nokaitināta raudule. Es īsti nespēju to kontrolēt. Labi, pat ja es iemācīšos kontrolēt dusmas, tāpat viss iekšā paliks, es tikai iemācīšos to apslēpt, bet nu asaras gan noslēpt ir grūti.
Kā kļūt pozitīvai un visu tvert vieglāk? Vienmēr esmu apskaudusi cilvēkus, kas katru dienu smaidīgi staigā, vienmēr smejas un ir pozitīvisma iemiesojumi, jo es esmu tieši pretējais..
13.08.2017 22:36 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Nervozitāte ne vienmēr ir iedzimtība un cilvēks sevi var mainīt!
Saprotu problēmu, Tev nav viegli un apkārtējiem tāpat Tomēr pirms dodies pie psihologa, pamēģini:
savā ikdienā ievies nopietnas fiziskās aktivitātes. Fiziski nodarbināts cilvēks, mazāk svilstas;
pamēģini jogu, tas nav tikai moderns sporta veids. Joga māca ieklausīties sevī;
pirms katra emocionālā izvirduma apstājies. Noskaiti līdz 10 un dziļi elpo. Padomā vēlreiz, vai vajag turpināt sarunu;
Skaties romantiskās filmas, klausies pozitīvu mūziku, daudz staigā. Lasi romānus. Galvenais tiecies ar cilvēkiem, kuri Tevi pozitīvi ietekmē!!!
Atsauc atmiņā lietas, kuras darīja Tevi laimīgu. Varbūt riteņbraukšana? Varbūt muzeju apmeklēšana, teātris, puķkopiba?
Cilvēki paliek drūmi un īgni, jo nedara lietas, kuras patiešām sniedz prieku!;-)
Veiksmi ;)
16.08.2017 08:16 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Es arī ļoti emocionāla esmu. Agrāk vispār nemācēju tikt galā ar emocijām. Tagad esmu iemācījusies sevi savaldīt attiecībās, tās man ir pārāk dārgas, lai bojātu. Bet ar nepazīstamiem cilvēkiem joprojām varu izārdīties, nolamāt un man pilnīgi vienalga, ko par mani domā. Jā, pie stūres arī lamājos bieži :D Raudāšanu arī grūti kontrolēt, varu par sīkumiem raudāt, gan aiz priekiem, gan bēdām.
Bet nu tomēr esmu iemācījusies sevi kontrolēt tad, kad man tas ir vajadzīgs, nebija viegli, bet nu svarīgu mērķu vārdā izdevās. Noskaitu līdz 10, piedomāju ko runāju un nesaku visu, kas uz mēles. Agrāk arī apvainojos par sīkumiem, bet pamainīju attieksmi un sapratu, ka tas nav normāli, vairs tā nedaru.
Es gan neteiktu, ka būtu drūma un negatīva, esmu laimīga, pozitīva un ar dzīvi apmierināta , bet nu reizēm jau vajag izlikt tās emocijas.
16.08.2017 08:51 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Taa ir tava rakstura ipasiba, es esmu stipri lidziga. Varu ieteikt padzert magni, d vitaminu, tas iesakumam. Un loti ar sevi jastrada, bet saprotu, ka nav viegli jo visas tas emocijas nak ara pavisam spontani un tiek apjaustas uzreiz ''pec fakta''. Ko nozime stradasana ar sevi? Es tadu ta, ka ja esmu loti aizkaitinata uz draugu piemeram, es tiesam reali galva skaitu no viens lidz desmit nevis blauju ara pirmo kas uz meles. Vai ari idealaja varianta aizeju citur kur vins nav taja bridi, uz virtuvi, istabu, balkonu, vienalga. Ir jalauj sev bridi attdzist. Bet busu godiga, nereti nesanak. Ari man skatoties miligus video, acis slapjas. NU tada esmu, stradaju ar sevi, bet neviemer sanak. Tas nav tik vienkarsi..
16.08.2017 10:31 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
V.L.K. par fiziskajam aktivitatem, tas vienmer neder, baigi individuali. Es pec skrejiena esmu loti uzvilkta, nervi loti ''uzbudinati''. Un tad ja ir kas labs noticies, prieks dubulta, ja kas slikts, viss klust sliktak. Mani fiziskas aktivitates nenogurdina un nenomierina. Tas ne vienmer der, bet ir jaizmegina lai zinatu, protams.
16.08.2017 10:33 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Meditācija, vingrinājumi (no sērijas, izskaitīt 1-10) utt.?
16.08.2017 12:52 |

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Man viss ir tieši tāpat.
Vienīgā problēma, kad es mēģinu apstāties, nedusmoties/neapvainoties par sīkumiem utt, tad apkārtējie bieži vien paši nevar apstāties un tas mani reāli uzkurina un kur nu vairs.. Tas reāli izjauc tādu kā līdzsvaru ar to, ko es cenšos izdarīt un viss izjūk. Tad liekas, - ''Kāpēc Tu par to cepies, tak liecies mierā..'' bet otrs nespēj apstāties un tas aizved līdz tam, ka man izbesī tas, ka otrs nespēj apstāties. :D Apburtais loks.
16.08.2017 15:09 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es arī esmu ļoti emocionāla! Darbā to neizrādu, bet vispār mājās un, kad esmu viena, par katru sīkumu var sākt tecēt asaras. Pie tam, es nevēlos raudāt! Tiešām! Par varītēm cenšos sevi noturēt, par ko līgavainis mani bar, ka, ja nāk asaras, tad vajag izraudāt. :D Bet nu dažreiz tie iemesli ir smieklīgi. Vienreiz apraudājos (dažas asaras iztecēja :D), ka viņš salātos ielika sīpolu, lai gan es biju lūgusi to nedarīt. :D :D :D Pašai tagad smiekli nāk, bet toreiz nenāca.
Bet es apsveru domu iet par šo runāt ar ginekoloģi. Jo, vismaz man, tā pārmēru emocionalitāte parādās gandrīz līdz ar ovulāciju, cikla vidū un turpinās līdz mēnešreizēm. Varbūt jāpārbauda hormoni, jo nu man vismaz precīzi.
16.08.2017 15:15 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
P.S. Es arī esmu laimīga, priecīga un ar dzīvi apmierināta. Tā emocionalitāte tajās dienās ir arī par labām lietām.
16.08.2017 15:16 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
Nav jau forši tā teikt, bet priecājos, ka neesmu vienīgā ar tādām problēmām.
Visu pārspīlēju, uztraucos, apvainojos, psihoju un raudu, raudu, raudu :-D
Cik sevi atceros, tā tas ir bijis vienmēr, tikai agrāk to neievēroju un noliedzu. Risinājumu pagaidām neesmu atradusi, bet cenšos kļūt racionālāka, kad kaut kas notiek, ievilkt elpu un izvērtēt, vai tas tiešām ir such a big deal, kā man liekas, vai atkal sabiezinu krāsas.
07.09.2017 23:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits