Attiecības, kuru nav

Reitings 12
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, dāmas!
Esmu nonākusi diezgan dīvainā situācijā, kurai īsti nespēju rast risinājumu un nesaprotu, ko domāt.
Tātad, long story short. Pusotru gadu atpakaļ satiku brīnišķīgu puisi. Tiešām manu sapņu puisi. Viņš ārzemnieks, es vietējā. Viņš divus gadus jaunāks ne kā es, tādējādi sanāca, ka es tajā laikā jau strādāju, bet viņš bija pēdējā kursa students Erasmus programmā Rīgā. Satikāmies un samīlējāmies viens otrā līdz ausīm. Viss, protams, nonāca līdz kopdzīvei. Lieki piebilst, ka puisis priekš manis ir perfekts. Tādu mīlestību un atbalstu, cieņu, rūpes un maigumu neesmu nekad dzīvē no citiem puišiem saņēmusi. Kad Erasmus programma beidzās, bijām tuvu izmisumam, jo viņam bija jābrauc atpakaļ uz savu valsti, taču viņš atrada risinājums - prakse kādā kompānijā, kas ļāva mums būt kopā vēl sešus mēnešus. Tajā laikā viņu atbrauca apciemot mamma. Un te nu visas problēmas sākās, jo mamma neuzskatīja, ka esmu pietiekami laba viņas dēlam. Iemesli bija visdažādākie, piem., es neesot sportiska. Jā, viņiem ģimenē visi sporto, bet nu c'mon!Man ir pilnīgi ok izskats, nekāda vaina. Tā nu viņa manu puisi gribēja piespiest atgriezties savā valstī. Terorizēja ar skandāliem tik ilgi, kamēr viņš piekrita. Viņš apsolīja, ka tur atradīs darbu un lidos pie manis katru mēnesi, līdz es būšu gatava pārvākties uz dzīvi pie viņa. Tā arī notika, pus gada laikā viņš lidoja pie manis katru mēnesi. Pat, ja dažreiz tas bija uz vienu dienu. Šī pus gada laikā viņš bija arī nolēmis, ka vēlas riskēt un mēģināt piepildīt savas dzīves sapni - būt par policijas/armijas leitnantu. Lai tiktu tajā skolā, ir jāistur nenormāli grūti pārbaudījumi. Par šo visu es tiku informēta. Protams, man ideja ļoti nepatika, jo tas nozīmē, ka viņam būs jādzīvo kazarmās un arī mežā (burtiskā nozīmē). Viņš būs atrauts no ārpasaules, jo ir aizliegts izmantot jebkādus saziņa līdzekļus. Burtiski derdzās man šī ideja, bet atbalstīju mīļoto kā spēju, taču klusi cerēju, ka netiks tālāk. Protams, ka viņš tika tajā skolā. Sākās viss garais sagatavošanās periods. Divas nedēļas pirms došanās uz skolu, es aizlidoju uz divām nedēļām viņu apciemot. Divas burvīgas nedēļas, kurās laime plūda pār malām, izņemot to, ka viņa ģimene mani maksimāli ienīda. Taču priekšpēdējā dienā atnāca skolas plānojums pirmajam semestrim. Un te nu es apraudājos. Pirmos 2 mēnešus mēs vispār nevaram kontaktēties, tad, varbūt, es saņemšu kādu ziņu. Varbūt pēc 5 mēnešiem viņš varēs atbraukt pie manis. Varbūt. Tad nu pienāca laiks izlemt, ko darīsim ar attiecībām. Kad es knapi spēju izdabūt pār lūpām vārdus - vai tu gribi šķirties no manis, tad bija klusums, un tik kaut kur it kā tālumā dzirdēju atbildi, ka iespējams, tā būs labāk. Raudājām abi un, pat šo rakstot, man ir jāraud. Tajā brīdī likās, ka sāpes nespēšu izturēt. Viņš saka, ka lai es šos divus gadus, kas viņam tur jāpavada, uztveru vairāk kā pauzi. Taču kad pajautāju, vai es tagad skaitos kā brīva sieviete, viņš atbildēja ar jā. Saka, ka tas neesot godīgi no viņa puses, likt man gaidīt divus gadus, nezinot, vai pati pēc tam vēlēšos būt ar viņu kopā, varbūt būšot atradusi kādu citu. Nu jau vienu nedēļu un četras dienas dzīvoju bez jebkādām ziņām no viņa. Tad nu mani gala jautājumi - vai kādai ir bijis vismaz līdzīgi? Kā izturēt tos 2 gadus? Arī bailes, ka viņš varētu mani pārstāt mīlēt vai es viņu. Un ja nu viņš atgrižas kā pavisam cits cilvēks, kuru es nespēšu mīlēt, taču būšu gaidījusi divus gadus un viss veltīgi? Ko šādās situācijās cilvēki dara, kā to pārcieš?
Paldies par izturību lasot. Vienkārši kopainu vēlējos izstāstīt pēc iespējas precīzāk . :)
10.08.2017 21:31 |

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
Es gan neteiktu, ka viss tik dramatiski slikti kā te visas saka. Pirmkārt, es domāju, ka ļoti labi, ka atbalstīji viņa sapni. Normāls vīrietis to noteikti novērtētu. Iespējams, šajā laika posmā viņš tiešām arī visu pārdomās un sapratīs cik Tu viņam svarīga. Veljovairāk, nav jau tā, ka viņš grib šķirties, lai ar meitenēm iztusētos, bet dzīvos mežā, smagos apstākļos. Var būt tā, viņš sapratīs, ka esi mūža mīla, vai tā, ka viņš sapratīs, ka grib ko citu...
Lai cik tas grūti nebūtu, esi pacietīga un uztver šo laiku kā sevis izzināšanas un attīstibas laiku. Iemācies būt laimīga arī bez viņa. Ja jūsu mīlestība ir patiesa, busiet kopā. Bet, iespējams, Tu pati izaugsi un to vairs negribēsi. Varbūt atradīsi kādu citu, kura ģimeni Tevi mīl un pieņem, un Tu jūties tik pat laimīga (zinu, zinu, tagad liekas, ka tā nekad nebūs ar kādu citu).
10.08.2017 23:12 |

Reitings 4218
Visvarenā
Tavs ex ir memļaks, jo
nešaubos, ka liela daļa pateicības man būtu jāvelta viņa mammai, kura visu laiku terorizēja ar savu naidu pret mani.
puisītis vēl nav atrāvies no mammas pupa un dara visu, ko viņa viņam liek, jo mamma piedraud ar pupa nedošanu. Ak, jā, armijnieka gods vēl nepadara zēniņu par vīrieti, un neatrauj puisīšus no mammas pupa. ;)
Ja arī viņš ir vislabākais cilvēks uz pasaules, savus visvisvislabumus viņš pasaulei parādīs tikai tad, kad atrausies no mammas pupa un pierādīs sevi ar vīra cienīgiem darbiem, ne skraidīs mammītes pavadiņā. A Tu (vai kāda cita) viņa lēmumu šai ziņā nekādi nevari ietekmēt - tas viņam tikai pašam lemjams un izlemjams. ;)
.
kā tad lai tagad tām piekāsto cerību sāpēm tiek cauri?
Mani tik interesē, kā lai tiek ar sāpēm galā.
Esmu par šo tēmu jau izteikusies citās diskusijās, bet varu arī atkārtot domu. :)
Jauna dzīvesvieta, jauni paziņas, jauns vaļasprieks, jauni kursi vai profesionālās izaugsmes kursi, jauns darbs vai kaut kas mainīts šībrīža darbavietā utt. - viss, kas jauns vai vēl neredzēts Tavā dzīvē ļaus Tev sevi saskatīt no vēl neiepazītās puses. Un tā vēl neiepazītā puse ir tieši tā vispasakainākā un brīnišķīgākā. ;)
.
P.S. Esmu brīva meitene nu jau vairākus gadus. :-P Un ellīgi labus gadus. :-P :)
10.08.2017 23:16 |

Reitings 71
Reģ: 07.08.2017
nerātnā
+++ :)
10.08.2017 23:19 |

Reitings 365
Reģ: 27.07.2017
Mani tik interesē, kā lai tiek ar sāpēm galā.

ņem laiku sev (tieši sev, ne jaunām attiecībām) un mācies būt pašpietiekama. iespējams, viņš atgriezīsies, bet tikpat liela (ja ne lielāka) iespēja, ka šis punkts ir attiecību beigas, tāpēc ieteiktu tā vietā, lai sēdētu pie loga ar asaru lakatiņu, turpināt attīstīt sevi un savu personību, jo, neskatoties uz to, ka apgalvo - viņš ir viens no labākajiem cilvēkiem, ko savā dzīvē esi satikusi, laiks un dzīve iet uz priekšu.
10.08.2017 23:22 |

Reitings 12
"Lai cik tas grūti nebūtu, esi pacietīga un uztver šo laiku kā sevis izzināšanas un attīstibas laiku. Iemācies būt laimīga arī bez viņa. Ja jūsu mīlestība ir patiesa, busiet kopā."
Serenay, šis ir gandrīz citāts no tā, ko viņš man teica, kad atvadījāmies. :D
10.08.2017 23:23 |

Reitings 59
Reģ: 13.03.2016
Ja ir liela mīla, tad izturēs. ;-)
10.08.2017 23:38 |

Reitings 174
Reģ: 05.06.2017
Godīgi? Es gaidītu. Bet nu es vispār esmu no tiem cilvēkiem, kuriem attiecības vispār nav primāra lieta, jo ļoti laimīga spēju justies arī esot viena. Līdz ar to man nebūtu nekādas vitālas vēlmes meklēt sev jaunu draugu. Noteikti gaidītu - ar nosacījumu, ka jūtas patiešām ir īstas. Būtu lemts - būtu! Nebūtu - nebūtu! Katrā ziņā, cerību pie malas nemestu un jaunas attiecības meklēt neskrietu.
11.08.2017 00:10 |

Reitings 174
Reģ: 05.06.2017
Oi... Kārtīgāk izlasīju, saprotot, ka pats vien piedāvājis šķirties. Nu ok, tad gan negaidītu. :D
11.08.2017 00:20 |

Reitings 471
Reģ: 28.03.2013
Mans tētis pirms došanās uz armiju apprecēja mammu un viņa gaidīja 2 gadus. Tajos laikos nebija ne telefonu, ne i-neta.
11.08.2017 00:48 |

10 gadi
Reitings 4681
Jā, sava deva patiesības jūsu teiktajā noteikti ir. Taču es viennozīmīgi varu apgalvot, ka viņam nebija mērķis mani kaut kā gļēvi pamest, jo tāds viņš nav.

Oi..pilnīgas muļķibas. Es arī kādreiz ko līdzīgu esmu skandinājusi, līdz mana un citu pieredze pierādīja pretējo.
Tev nav ne jausmas uz ko vīrietis ir spējīgs, kad iemīlas kādā citā vai saprot, ka vairāk negrib būt kopā, bet nespēj(baidās) pārtraukt esošās attiecības un Tev nav ne jausmas par to, kas notiek Tev aiz muguras un svēti tici visam labajam un vēl attaisno viņu.
Un tajā pašā laikā, ja vīrietis MĪL Tevi, viņš apgāzīs kalnus, lai nešķirtos, nevis pateiks - taisam pauzi. Kur ir problēma kontaktēties šos divus gadus pat tad ja maz, bet tomēr. Ja ir mīlestība tad nav problēma, ja nav mīlestiba - ir problēma ;-)
Pavisam vienkārši - viņš vairāk nevēlas būt ar Tevi un punkts.
11.08.2017 13:47 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
irmkārt, es domāju, ka ļoti labi, ka atbalstīji viņa sapni. Normāls vīrietis to noteikti novērtētu.

Nu.. autorei jau nemaz citas izvēles nebija, jo viss tur tika izlemts bez/ar viņas atbalstu. Vienkārši nostādīja fakta priekšā un voilā.
Man laikam šķiet dīvaini, ka tik lielās mīlestības rezultātā tik ātra tikšana vaļā un šķiršanās, jo manā izpratnē 2 gadi ir tieši nekas, ja tas ir Tavs cilvēks (un pēc autores domām, tad abi kā cimds ar roku saplūst). Turklāt atkal, puisis jau visu bija izlēmis - un tas atrunas, ka tā Tev būs vieglāk blā-blā-blā... kāds vieglāk, ja mīl tā, ka acīs cērt? Un ja mīl, tad gaidīs, tikai puisis pat tādu variantu nav piedāvājis, jo vai nu padevies mammas spiedienam, vai nu tiešām nemīl tik ļoti
11.08.2017 14:26 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Šis viss izklausās pēc kaut kādas neizdevušās romantiskās filmas scenārija. No sērijas "Ej, dzīvo bez manis... Tu esi pelnījusi vairāk..." (un tad klusībā cer, ka sieviete ķersies viņam ap kaklu, raudās un teiks, ka mīlēs viņu mūžam un gaidīs).
11.08.2017 15:14 |

Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
Nelasīju tālāk komentārus, ja tādi no tavas puses bija, bet viņš jau ir šķīries ar tevi, tu esi brīva, viņa izvēle bija par labu iet katram savu ceļu. Pauze ir populārs aizbildinājums, lai nebūtu jāsaka tieši.
11.08.2017 15:34 |

Reitings 5
Reģ: 05.08.2017
Ieraudzīju diskusiju un atcerējos līdzīgu pieredzi pirms gada - iepazinos ar šķietami 'ideālo'' puisi (arī ne vietējo), tikāmies kādu laiku, samīlējāmies līdz ausīm un tad pēc 4 mēnešiem sākās distances attiecības. Sākums likās brīnišķīgs, arī pirmās sarakstes nedēļas tikpat lieliskas, viss ritēja gludi un es biju gatava pie viņa pārcelties semestra beigās. Šķita, ka abi esam uz viena viļņa. Līdz dienu pirms viņa ieplānotās ciemošanās pie manis Latvijā viņš atsūtija pagalam garu vēstuli, cik žēl esot, ka vairs nespējot tā turpināt, jo tas esot nežēlīgi pret mani, ka tiekamies tik reti utt. No manas puses nebija nekādu problēmu, bet viņš nespēja pateikt, ka pats grib izbeigt attiecības, tādēļ nepārāk drosmīgi izbeidza attiecības ar vārdiem '' es tevi gribu aizstāvēt, tādēļ mums jāšķiras. Es esmu izdarījis ko labu, kādreiz tu sapratīsi''. Tā nu tas arī beidzās. Dzīvē visādi gadās, tu noteikti satiksi savu īsto :) Ja cilvēki patiesi viens otru mīl, viņi darīs visu, lai paliktu kopā. Atradīs kā pazvanīt, kā uzrakstīt, kā atbraukt viens pie otra jebkuros apstākļos.
15.08.2017 17:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits