Gan cilvēki ar invaliditāti, gan garīgiem traucējumiem man vienmēr ir izraisījuši cilvēcisku žēlumu, bet ne tādā līmenī kā ''oj, nabadziņš, dzīve tevi ir apdalījusi''. Jūtu līdzi viņiem, ka dzīve ir tā iegrozījusies, bet labprāt parunāju ar tādiem cilvēkiem, uzklausu dzīvesstāstus utt., jo man patīk, ka šādi, it kā ''citādie'', cilvēki māk uz dzīvi paskatīties no citas puses un bieži vien pat pozitīvāk kā garīgi un fiziski veselie cilvēki. :)
Kas attiecas uz garīgām slimībām un to ārstēšanu Latvijā - man šķiet, ka Latvijā cilvēki izvēlas tādas slimības kā depresiju, ēšanas traucējumus, bipolāros traucējumus, šizofrēniju u.c. vienkārši ''nogrūst'' malā un izlikties, ka mūsu valstī tādas problēmas nepastāv. Man ir pazīstama meitene, kura slimo ar anoreksiju. Viņa aizbrauca ārstēties uz ārzemēm, jo Latvijā nav tādu klīniku, kur varētu pilnvērtīgi izārstēties (vivendi centrs neesot palīdzējis, tikai naudu ''izkāsis'' - pēc viņas vārdiem). Uzskatu, ka šo jomu noteikti vajadzētu attīstīt & mācīt bērniem skolās par to, ka šādas slimības pastāv un ka cilvēki, kas ar tām slimo, nav dīvaini vai trakie. Viņi ir vienkārši slimi, tāpat kā kāds, kurš saaukstējies vai lauzis roku, tikai uz ilgāku laiku.