Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Antidepresanti

Reitings 406
Reģ: 29.06.2017
Jautājums tām, kuras ir ar to saskārušās. Ja cilvēks lieto antidepresantus, tad ir normāli, ka vismaz reizi mēnesī ir slimības saasinājums, cilvēks noslēdzas sevī, iekrīt negatīvismā utt.? Ikdienā viss ir labi, parasts cilvēks, bet mēneša laikā ir vismaz nedēļa, kad atkal atgriežas šī problēma. Viņš ar to cenšas cīnīties, bet brīžiem paliek bezspēcīgs. Nav pieredzes ar šādām lietām, līdz ar to vēršos šeit. :-)
03.08.2017 23:52 |

Reitings 365
Reģ: 27.07.2017
jā, tas ir iespējams. mani pašu vairāk ietekmēja blakusparādības - nogurums, apātisks noskaņojums, negribēšana neko darīt etc. -, kas brīžiem noveda gandrīz histēriskā stāvoklī, jo, esot zem zālēm, likās: viss, tās ir beigas, nekam nav jēga, neko negribu, cik ilgi tas viss turpināsies, lieciet mani mierā, nekam nederu etc. tad nu pati paijāju sev pa plecu un centos nomierināties.
04.08.2017 00:04 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu... Tīri loģiski spriežot - zāles jau problēmas uz burvju mājienu neatrisinās. Tās vnk nedaudz palīdz turēties "virs ūdens", bet jācīnās jau pašam vien ir. Neviens taču negribētu uzreiz dzert tik stipras zāles, kas tevi padara par eksistējošu dārzeni, nevis domājošu dzīvu būtni.... Bet ir arī tādi medikamenti.
04.08.2017 00:11 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Nav normāli. Jāmaina zāles. Lai cilvēks pastāsta ārstam, vai viņam tas šķiet normāli? Sakarīgs ārsts pamainītu kaut ko zāļu kombinācijā.
Lietoju zāles un, ja es mēnesī vismaz nedēļu justos ļoti slikti, tad kāda jēga vispār lietot zāles? Es tad nelietotu. Man gadās sliktākas dienas un zāles nepadara par priecīgu, pozitīvu cilvēku, bet noskaņojumam jābūt stabilam, nevar būt kaut kādi nedēļu gari gruzoni.
04.08.2017 00:46 |

Reitings 1335
Magdalenas piemērs ir neveiksmīgs zāļu izrakstīšanas piemērs. Nepiemērotās zāles, slikta kombinācija. Es arī esmu tam gājusi cauri, ka, šķiet, visu dienu varēju gulēt gultā, jo biju pārāk nogurusi, lietojot zāles. Tagad apmeklēju citu speciālistu, lietoju citas zāles un tā vairs nejūtos.
04.08.2017 00:49 |

Reitings 760
Reģ: 26.07.2017
Drīkst jautāt, kādu antidepresantus tieši konkrētais cilvēks lieto?
04.08.2017 00:51 |

Reitings 406
Reģ: 29.06.2017
Breivik, par to es diemžēl neesmu interesējusies, jo viņš man ir vienkārši draugs jeb labs paziņa, ar kuru saista dažas lietas.
petunijayyy, paldies par informāciju! Par spīti zināšanu trūkumam, kas ir manā rīcībā par šo tēmu, man arī šķiet, ka tik straujas noskaņojuma maiņas, ņemot vērā zāļu lietošanu, nav īsti normāli. Un, nē, es nerunāju par vienkārši čīkstēšanu, ka viss ir slikti, dzīve ir s*ds utt., bet to, ka cilvēks var jokot, smaidīt, apskaut un priecāties, bet jau pēc pusstundas ne ar vienu nerunāt, noslēgties, lūgt, lai vienkārši liek mierā. Tad nākošajās dienās necelt klausuli, neatbildēt uz ziņām, nav iespējams dabūt laukā no mājām, un vēl tik daudz visādu sīkumu. Un tā vismaz nedēļu. Vēlāk pats uzraksta ziņu, lai piedodu, ka viņš ir tāds, ka neko nevar sev izdarīt, bet gan jau drīz būs labi. Protams, nevajag piespiest cilvēku darīt kaut ko pret viņa gribu, jaukties svešā dzīvē, bet nu uz to vairs nevaru noraudzīties vienaldzīgi no malas.
04.08.2017 11:28 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Tad nākošajās dienās necelt klausuli, neatbildēt uz ziņām, nav iespējams dabūt laukā no mājām, un vēl tik daudz visādu sīkumu. Un tā vismaz nedēļu. Vēlāk pats uzraksta ziņu, lai piedodu, ka viņš ir tāds, ka neko nevar sev izdarīt, bet gan jau drīz būs labi.

Ko Tu viņam par to saki pēc tam?
04.08.2017 12:34 |

Reitings 1335
Nu tur var būt daudzi iemesli, kādēļ tā. Kāda diagnoze (var jau būt, ka nemaz nav depresija, bet bipolārie traucējumi vai kas cits), cik ilgi lieto zāles (piemēram, ja izraksta iepriekš nedzertus antidepresantus, tad tie sāk iedarboties pēc 2-3 nedēļām). Varbūt konkrētās zāles neder (vienmēr jau papildus antidepresantiem raksta vēl citas zāles), tad psihiatram jāmaina. Varbūt cilvēks nelieto zāles regulāri.
Nezinu, ko tu vari palīdzēt. Vari ieteikt viņam pastāstīt par to psihiatram vai nomainīt psihiatru, bet nezinu, vai viņš tevi klausīs. Mēdz būt arī neprofesionāli psihiatri, kuri cilvēku noved līdz sliktam stāvoklim, man tāds bija gadījies ceļā.
04.08.2017 13:51 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits