Tie "angļi" tāpat tur ik pa brīdim mainījās, cik atceros no sava laika. Man bija vēl šobrīd jauna skolotāja - Mulere. Tiesa gan, kādi gudri sākām pie viņas mācīties, tādi arī palikām. Bija ik pa laikam jāveido visādi mutiskie stāstījumi uz atzīmi - "My family," "My future profession," "My favourite film," "Life twenty years ago and nowadays." Manuprāt, galīgi ne vidusskolēniem. Vēl mēs kaut ko nedaudz no grāmatas paņēmām. Gramatiku mācījāmies ļoti maz. Paskaidrot vielu neprata vispār. Tiklīdz kādi jautājumi, viņa atcirta: "Meklējiet vārdnīcā." Eksāmenu modulēšanā arī bija ļoti zemi vērtējumi. Ar izņēmumiem, bet pārsvarā robežās no 3-5, neskaitot mutisko daļu, kā arī to, kurā jāraksta vēstule un argumentēts pārspriedums. Disciplīnas nebija kā šķira. Viņas diezgan paviršā darba dēļ man nācās iet pie privātskolotājas, un lielā mērā pateicoties viņai eksāmenu noliku uz 77% un esmu pilntiesīgs Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes budžeta grupas students.
Pēdējo gadu manai grupai jeb vispārizglītojošajai daļai bija viena papildstunda pie skolotājas Silas. Jutāmies tik atviegloti, kad nonācām pie viņas, un viena gada laikā iemācījāmies daudz vairāk nekā pie pirmās.