Es kaut kad ritīgi filozofēju par to, kas es esmu un mēģināju uz šo jautājumu atbildēt dziļāk.
Manuprāt, kad cilvēkam prasa - "kas tu esi?" viņš atbild ar, piemēram, "skolotājs", man gribas teikt - "nē, tā ir tava profesija, nevis tava esība."
Resp, iesaku sevi nevērtēt pēc izglītības, profesijas, attiecībām un citām lietām. Tas viss ir mainīgs. Vari studēt, tad studēt vēl, tad kaut ko citu. Vari mainīt darbus, cik uziet. Vari satikties un veidot tik attiecības, cik vēlies.
Tas ir ok, ka Tev nav par visu viedoklis / pieņemtas izvēles. Man arī tā ir bijis. Manuprāt, tas pat ir labāk, kā tas, ka tev par visu ir ietiepīgs un muļķīgs viedoklis.
Štrunts, par to, ka nekāp vienā un tajā pašā karjeras kalnā, bet lēkā pa pauguriņiem. Kas tur slikts? Kur rakstīts, ka vajag vienu un to pašu karjeru? Es tūlīt, tūlīt, no septembra, lecu nost no sava pauguriņa un sākšu no nulles rāpties pilnīgi citā. Manuprāt, tas pat ir foršāk. Tu daudz vairāk iemācies, piedzīvo, un beigās ir tāaaada pieredze un dzīvesstāsts! Tu jau priekš sevis to dari. Dari to, kas patīk un nebaidies mainīt, ja nepatīk.
Man liekas, ka 20+ kakraz ir īstais meklējumu laiks. Tu pieminēji arī reliģiju - pati neesmu reliģioza (mans dievs ir mežs un reliģija - "esi labs cilvēks"), bet, ja šķiet, ka tev to vajag - droši eksperimentē. Aizej uz vienu baznīcu, uz otru. Esmu bijusi baznīc-īga, pat iesvētījusies savulaik un mana personīgā pieredze ir, ka man ļoti patika Torņakalna Lutera draudzē, bet nepatīk visādas modernās baptistu/sektantu draudzes, not my thing. Bet tak katram savs. Pamēģini sportu, jogu, moš tev tuvāka kaut kāda jogistu filozofija.
Katrā ziņā, ja pārdzīvojums ir par to, ka tev šķiet, ka tev savos 22os jau viss būtu jāzina - nav. Ne tuvu nav. Kad man bija 22, es biju tikko nomainījusi augstskolu, sākusi dzīvot viena pati, vispār nesapratu, kas patīk un ko gribu, bet biju atradusi studiju programmu, kas patīk, un vienkārši ķēros pie tā, ticot, ka pārējie lēmumi un saprašana ar laiku atnāks. Daži ir atnākuši, daži vēl nāk. ;-)