Iekopēšu no spoku diskusijas savu stāstu, bet ir viens nesens. Pirms neilga laika nomira pazīstams vīrietis vārdā Aleksejs. Manu puisi arī sauc Aleksejs. Naktī sapņoju, ka redzu, ka nomirst mans puisis Aleksejs, piecēlos raudādama, teikdama- Aleksejs miris, Aleksejs miris. Bija dīvaina diena, vakarpusē uzzināju, ka nomiris otrs Aleksejs, ar kuru arī reiz bijām tā kā iemīlējušies. Dīvaini un skumji.
Laikam jau esmu stāstījusi, bet varu pastāstīt.
Kad gāju vidusskolā, ar draudzenēm saucām spokus, gariņus u.t.t, pirmo reiz kad saucām spogulis uz kājas pats no sevis uz galda sāka lēkāt un nokrita, paldies Dievam, nesaplīsa, saprotams, ka gars vai kas nu tur ir , centās izkļūt no spoguļa. Pēc pāris gadiem ar draudzeni manā vecāku dzīvoklī saucām mājas gariņu, jo es viņu jutu bieži. Ar adatu un burtiem u.t.t, ticiet vai nē, adata pati kustējās un gars atbildēja uz jautājumiem, zināja manu vārdu un visādus noslēpumus , stāstīja kā viņu sauc, cik viņam gadu un kā nomiris, esot tur dzīvojis. Ak, atceros , vēl nu bijām maziņas, un ar draudzeni meklējām kur man pazudis otrs zābaks, gribējām iet ārā, un no otras istabas izlidoja mans zābaks, es pati savām acīm redzēju, kā mēs raudājām, laikam stundu zem gultas bijām, kamēr man tētis neatnāca. Vēl kad biju maziņa, kaut ko neapdomīgi pateicu sliktu par Dievu un spuldzīte lampā pārsprāga. Sakot, ka mana tēva mammai esot bijušas spējas, viņa varējusi noņemt sāpes, rozes ārstējusi, un mirstot teikusi , ka grib lai man viņas spējas tiekot. Esmu bijusi pie ekstrasensiem un tie teikuši, ka spējas man esot , bet jāattīsta , un es arī baidoties. Mani tiešām baida spoki, mistika u.t.t, bet arī piesaista. Kad biju maziņa un krustmāte gaidīja pirmo bērnu , es mammai teicu, ka sapnī redzēju, ka miris bērniņš krustmātei vēderā, diemžēl, bet man bija taisnība. Reiz nosapņoju, ka nākšu mājās no skolas un nebūs elektrība un sāksies vētra. Pienāca nākamā diena, atnācu no skolas- nebija elektrības, sākās vētra. Arī pēdējos gadus , kad man ienāk kāda doma pēkšņi braucot uz darbu, vai ejot gulēt, tā notiek. Tā esmu paredzējusi tikšanās, kas neienāktu pat prātā. Un paredzējusi nelaimes, un pat tās novērsusi. Sīkāk negribu stāstīt, bet bija man slikta aizdoma par draugu , ka jāsagaida viņš pēc darba, jāaizbrauc sagaidīt, un pareizi izdarīju, jo ja nebūtu aizbraukusi, būtu vedis kolēģis mājās, kurš cieta avārijā. Ticu mistikai, spokiem, gariem. Tas viss ir!
Baigi gari aizrunājos.