studijas+darbs veiksmes stāsti

Reitings 893
Reģ: 17.01.2011
Sveikas! Vēlos dzirdēt jūsu pieredzi pilna laika studiju savienošanā ar darbu :) Protams, izvēles nav, kas jādara, tas jādara, viss ir reāli.. To es saprotu. Dalamies pieredzē :)
27.07.2017 00:12 |

Reitings 1602
Reģ: 29.04.2017
Es strādāju, bet mans darba laiks bija pakārtots studijām. Mācījos darbā brīvajā laikā, visu paspēju.
27.07.2017 10:58 |

Reitings 2715
Reģ: 13.12.2013
Kad es sāku studēt 1.kursā, strādāju klasisko biroja darba laiku, pilnu slodzi, pēc tam vakaros un sestdienās mācījos. Tā, kā virsstundu nebija, varēju apmeklēt lekcijas, visu mierīgi paspēju izdarīt, bet tāpat laiks bija jāplāno. Darbs nebija nozarē, to ātri pametu.
--
2.kursa beigās sāku strādāt savā nozarē, elastīgo darba laiku. Uz gadu klāt paņēmu vēl vienu darbu, kopā sanāca vairāk par 160h mēnesī, dienā tās bija 9-11h, strādāju pirms lekcijām, bieži pēc lekcijām turpināju nepabeigto. Tas man netraucēja labi mācīties, bet savas dzīves nebija.
27.07.2017 11:01 |

Reitings 893
Reģ: 17.01.2011
Super palasīt, ka viss izdevās un visu paspējāt :) paldies par stāstiem, ļoti noderēja :)
27.07.2017 17:18 |

Reitings 190
Reģ: 06.09.2015
Paturpināšu - varat padalīties ar darbiem, kādus ieteiktu studiju laikā?
(elastīgais darba grafiks, lai nav jāsēž darbā visu laiku, un puslīdz laba alga sanāk, jo man ar augstākās matemātikas apgūšanu pirmajā kursā ies grūti, pēc tam jau lietas tur kļūst vieglākas, plus, nesanāks savā nozarē strādāt, jo datorinženierija un automātika, saprotiet pašas :D )
27.07.2017 17:31 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Jaunībā ķermenis daudz ko piedod :D Tā kā studiju laikā rāvu, tagad ne tuvu nevarētu tādu slodzi izturēt! Strādāju divos darbos un mācījos pilna laika klātienē ar vidējo atzīmi 9+ :D Kādai ballītei arī laiku pamanījos atrast, bet nu reizēm arī negulēju vairākas diennaktis no vietas... Galvenais saprast, ka tas nav režīms, ko vajadzētu uzturēt ilgstoši, kādā brīdī ir jāprot apstāties. Vēlams pirms fiziskas un mentālas krīzes iestāšanās.
27.07.2017 18:33 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Jā, pilna laika studijas + mazāk nekā pusslodze darbs, atzīmes necieta vispār (kā mācijos minimāli pirms tam, tā turpināju minimāli mācīties).
27.07.2017 21:14 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Man zināms cilvēks šogad mācīsies ārstniecību un strādās slimnīcā, viss ir iespējams. :) Pati arī apvienošu studijas ar 8-17 darbu, bet man jāmācās ne katru dienu, lai gan ir pilnā laika klātiene.
27.07.2017 21:16 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Paturpināšu - varat padalīties ar darbiem, kādus ieteiktu studiju laikā?
(elastīgais darba grafiks, lai nav jāsēž darbā visu laiku, un puslīdz laba alga sanāk, jo man ar augstākās matemātikas apgūšanu pirmajā kursā ies grūti, pēc tam jau lietas tur kļūst vieglākas, plus, nesanāks savā nozarē strādāt, jo datorinženierija un automātika, saprotiet pašas )

Online kazino
Var pašam izvēlēties, kādas maiņas ņemt - rīta, dienas, nakts, ja ieliek tomēr tā, kā tev neder - var samainīties. Labi sanāks nopelnīt.
27.07.2017 21:17 |

Reitings 7
Reģ: 25.07.2017
Pēc 9.klases iestājos tehnikumā ekonomikas nodaļā. Pateicoties kvalifikācijas praksei pēdējā kursā, atradu pirmo darba vietu savā speciālitātē. Uzreiz iestājos bakalauros uz nepilno laika klātieni.
Studijas notika sestdienās visu dienu. Un tā gandrīz 5 gadus.
Pirmais gads laikam bija visvieglākais, jo esi entuziāzma un apņēmības pilna. Ar katru gadu paliek grūtāk, jo viena brīvā diena liekas par maz, gribas vairāk atpūsties utt. Galvenais izturēt un nepamest studijas...
Bet kad diploms beidzot bija rokā, tad bija liels gandarījums par paveikto :-)
Es ļoti iesaku apvienot studijas ar darbu tajā pašā speciālitātē, ko studējat. Ja nesanāk uzreiz atrast darbu, kaut vai neapmaksātu praksi, jo tā ir pieredze, kas pēc tam atmaksāsies.
27.07.2017 23:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)