Pateicība

Reitings 1180
Reģ: 03.06.2017
Situācija ir sekojošā:palīdzu vienam paziņam ar rasēšanu jau vairākus mēnešus.Un man jau sāk tas apnikt,ka katru reizi viņš nemēģina izpildīt darbu pats,bet prasa man,lai palīdzu.Stulbākais ir tas,ka kad es pateicu,lai atmaksā man(ne ar naudu)izpildīto darbu un iztērēto laiku,viņš pateica,ka man nav kauna:-D:-D:-DBet nu nopietni,cilvēkam nav problēmu ar naudu,tik grūti nopirkt vismaz šokolādi:-DUn nav tā,ka es vienkārši palīdzēju un re nolēmu,ka man kaut kas vajadzīgs no viņa.Es jau no paša sākuma pateicu,ka viņš ir mans parādnieks:-PKļuva interesanti,vai Jūs ņēmat/prasāt kaut ko kā pateicību par izpildīto darbu?:-D
19.07.2017 09:14 |

Reitings 1180
Reģ: 03.06.2017
nikitinna,tieši tā.Rasēšana ir diezgan dārgs prieks.Piem,tajā pašā ss.lv par darbu pieprasa kādus 10-15 euro(s)
19.07.2017 12:45 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
būs aitas, būs cirpēji :)
19.07.2017 12:46 |

Reitings 171
Reģ: 21.04.2014
tieši tā:
būs aitas, būs cirpēji

Pirmkārt, sāc pati ar to, ka nesauc to vairs par izpalīdzēšanu, jo tā nav.
Otrkārt, konkrēti definē nosacījumus un nebūs nekādu aizvainojumu vienam pret otru.
19.07.2017 13:10 |

Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
:-D uz kompja vai ar rolleriem un zīmuli? Bet nav tik svarīgi, tikuntā ja tas sistemātiski tad tevi +- izmanto, kādreiz dažas reizes jā, nu ja kādam visus priekšmeta uzdevumus "ņem priekšā" iziet vai nu uz apmaiņu, vai ja regulāri nelieli darbi, pa katru tik tik eināri piem. Kaut kādu motivāciju ta labāk vajag, citādāk cik stundas kāda dēļ nomestas, tikai tapēc ka tā lieta padodas? Kaut ko pa simbolisko izdomāt!
19.07.2017 14:49 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Saviem draugiem, radiem drīzāk maksāšu, nekā svešiem cilvēkiem.
Un pati par velti arī nestrādāšu arī ne 3 dienas, kur nu vēl mēnesi.
Viena lieta ir talkas vai kādi sīkumiņi, kam nepieciešams maz laika, bet ļoti specifiskas zināšanas, kas ejot pie cita speciālista izmaksātu pasakaini daudz, tad var izlīdzēt tāpat vien, par paldies un labu karmu, bet cita lieta ir pakalpojums, kaut vai tā pati rasēšana vai matu griešana. Ja eju pie draudzenes frizieres, dodu viņai tik pat, cik svešs klients. Savējiem tieši ir jāpalīdz!
19.07.2017 15:11 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Man RIEBJAS tādi cilvēki, kuri iedomājas, ka viņiem kaut kas pienākas par velti, jo viņi dzīvo kaut kā izlocīdamies, prasīdami, kā parazīti! Es zinu, kā ir, kad vecāki nevar finansiāli palīdzēt. Manā vecuma grupā daudziem tas ir pašsaprotami - paprasu, iedos. Man nav no kā prasīt! Zinu, ka paši knapi iztiek un būtu labi, ja man būtu lieka naudiņa, ko viņiem iedot. Tavā vietā man būtu vienalga, ko saka tas otrs cilvēks, es pateiktu, ko domāju. "Es darīju Tavā vietā, tikmēr varēju lasīt žurnālu/grāmatu, skatīties seriālu, kas man interesē, bet es izvēlējos palīdzēt TEV, bet Tev nav kauna mani nosaukt par nekaunīgu, jo es vienkārši vēlos, lai novērtē manu palīdzību par simbolisku samaksu? Tad zini, meklē muļķus citur! Vai ej, lai Tev profesionāļi paprasa tos 300. Redzēsim, cik negodīga tad es esmu bijusi." Viss. Uzskati, ka šoreiz esi nostiprinājusi savas prasmes, bet ja cilvēka attieksme nemainās un viņš joprojām Tevi apvaino, tad nu - citreiz automātisks "Nē, nevaru palīdzēt!"
19.07.2017 16:05 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Nekad neesmu piekritusi palīdzēt ar mērķi tikt pie pateicības. Ja šis cilvēks pēc tam izrāda savu pateicību, esmu priecīga, ja neizrāda - dzīvoju tālāk un nedomāju par to pārdzīvot vai cepties.

Tā atšķirība ir tajā, ka autore jau minēja, teikusi: "Es jau no paša sākuma pateicu,ka viņš ir mans parādnieks." Tad ir citi noteikumi un milzīgs darbs tomēr ieguldīts. Manuprāt "pasūtītājam" vajadzēja rēķināties šajā gadījumā ar to, ka kaut kā atlīdzinās. Autore neprasa 300 eur vai pat 200, bet pudeli, kuru varēja par 60 eur nopirkt. Varbūt ir cilvēki, kuriem nav bijusi saskarsme ar tādiem, kuri visu laiku uz kāda rēķina dzīvo. Tā tikai eksistē. Bijušajam draugam bija paziņa, strādāja vienā lielveikalā ar mani un vazājās riņķī, man prasīja "Var paņemt tur šito, kaut ko par blatu iedosi?" Es vienmēr atteicu. Draugs gan, labs cilvēks būdams, neatteica viņam, kad satiekot Rimi šis nāca klāt " O, Tu taču esi labs cilvēks, nopērc, lūdzu cigarešu paciņu, centi pietrūka..." Nu un? Mans draugs tad jau bija atmetis smēķēšanu, pašiem nebija nekāda idille, naudā nepeldējāmies, mācījāmies tikai dzīvot. Bet šim čalim, likās, laikam, ka viņam pienākās vienmēr kaut kas? Kāda velna pēc?
19.07.2017 16:15 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Kerija_, ir cilvēki, kas tā vien dzīvo - uz viena rēķina kaut ko nopērk, citreiz uz nākamā un tā peld uz priekšu. Bet arī daļa neatsaka, ļauj tā izmantot vienmēr sevi. Starp draugiem kādreiz jā, neskaiti tos centus, bet, ja sāk to speciāli izmantot, tad tomēr jāierāda, ka tas nav tev pieņemami.
19.07.2017 16:40 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
BananaGod
Stulbākais ir tas,ka kad es pateicu,lai atmaksā man(ne ar naudu)izpildīto darbu un iztērēto laiku,viņš pateica,ka man nav kauna

Ja Tu palīdzi nevienojoties, ka par to tiks samaksāts, tad šķiet jocīgi pēc tam prasīt kaut ko pretī. Tādas lietas parasti izrunā jau sākumā un, ja redzi, ka viņam pietiek nekaunības Tevi izmantot, tad Tev būtu jāpietiek nekaunības pateikt, ka lielos apjomos tas ir maksas pakalpojums.
19.07.2017 16:58 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Ai, ja iet vaļā šitāda nekaunība, es piekristu "izpalīdzēt" vēlreiz, sarasētu visu šķībi, greizi un paziņotu - kā maksā, tā strādā :D
19.07.2017 17:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits