Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dīvaina kaķa uzvedība

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Sveikas! Varbūt kādai ir bijusi līdzīga pieredze vai varbūt spēsiet dot kādu padomu.
Pēdējās 2 dienas kaķis uzvedas ļoti dīvaini. Dzīvo laukos, mājā, apkārt kaimiņu nav, kas spētu ko nodarīt. Kaķis ir neizsakāmi pārbijies. Laukā pārvietojas pieplakusi pie zāles, noraustās, ieraugot jebkādu priekšmetu, pat garāku zāles stiebriņu. Mājā pari vairs nenāk, stāv pie sliekšņa pieplakusi un ostās. Istabā ienesam, bet arī tad pieplok,baidās no jebkā, kas viņai apkārt. Arī uz mums, saimniekiem, skatās nobijusies un ar baltu aci. 2 gadi, potēta ir gan pagājušajā gadā, gan šogad (maijā), ēd, dzer. Uzvedas tā, itkā savā vidē būtu pirmo reizi un pirmo reizi ieraudzītu arī mani u.c. ģimenes locekļus. Dzirdēt dzird, redz arī, bet neizrāda interesi, ja iepriekš bija ziņkārīga, skrēja pie cilvēkiem, mīļojās.
Ko iesākt? :'-(
15.07.2017 20:13 |

Reitings 39
Reģ: 11.07.2017
gan jau kādu poltergeistu sajuta :-D
15.07.2017 20:52 |

Reitings 406
Reģ: 29.06.2017
Pēdējās dienās nav bijis liels stress? Viss var gadīties, arī tad, ja saimnieku nav blakus - dzīvnieks (suns, meža zvērs uzbruka utt. ), mājas iekšpusē nav elektrības vadu vai kaut kā tamlīdzīga, kur kaķis varēja saņemt strāvas triecienu? Iemeslu var būt daudz, mēģini atcerēties pēdējo dienu notikumus.
.
Ņemiet klēpī un vairāk glaudiet, samīļojiet, lai kaķītim mazinās stresa sajūta. Ja pēc laika bailes nesamazinās, tad ir vērts aizvest pie veterināra, lai tālāk domātu par nomierinošiem līdzekļiem. Par iemeslu šādai reakcijai var dažos gadījumos kalpot arī infekcija.
15.07.2017 21:08 |

10 gadi
Reitings 493
Pa dienu kaķis ir viens mājās. Vasarā visu dienu uzturas ārā. Pirms pāris dienām pagalmā ir noverots liels vanags, nekas cits nav zināms. Varēja notikt jebkas. Drauga mamma arī nespēj neko komentēt (viņa darba dienās ir ar kaķi, brīvdienās mēs pievienojamies). Vien to, ka kaķis ir pilnīgi neadekvāts un uzvedas kā jucis.
Es esmu izdomājusi krustu šķērsu... Ja butu nobijusies no kaut kā, kas ārā ir bijis, noticis, tad taču sēdētu mājā un ārā neietu. Rudenī bija pieklīdis tālāko kaimiņu suns. Viņa ārā negāja, jo baidījās, taču arī tad bailes nebija šādas un istabā uzvedās droši, reaģēja uz mums. Tagad uz mūsu saucieniem neatsaucas, sajūta, ka ārā kaķa nemaz nav. Nolien kaut kur tā, ka nepamanot var mierīgi paiet garām. Mājā nenāk. Pie durvīm pieplok un ošņājas pastiprināti, laukā tas pats...pārvietojas pieplakusi un uz katru priekšmetu skatās ar pārbīli. Pretī garāka nezāle - pieplok pa visam pie zemes pieglaudusi ausis... Es nezinu, ko domāt.
15.07.2017 21:20 |

10 gadi
Reitings 493
Ļausim spokiem un citiem tās pasaules radījumiem dzīvot savu dzīvi ;-)
15.07.2017 21:53 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Ļausim spokiem un citiem tās pasaules radījumiem dzīvot savu dzīvi

To viņi arī dara tavā mājā, vnk kaķis to visu redz un piedirš bikses.
15.07.2017 21:55 |

10 gadi
Reitings 319
Reģ: 17.09.2010
Ja šāda uzvedība turpinās iesaku tiešām vērsties pie veterināra.
16.07.2017 01:14 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
vērsties pie veterināra.

Labāk pie eksorcista.
16.07.2017 11:44 |

Reitings 303
Reģ: 31.10.2016
Man gan nekad nav bijuši kaķi, bet, kad suns sāka uzvesties tieši tā pat, izrādījās, ka galvā audzējs bija sācis attīstīties. Tāpēc iesaku labāk pie vetārsta aizvest, vai nu mazums kas.
16.07.2017 12:35 |

10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Trakumsērga? Tikai minējums, neesmu saskārusies ar inficētiem dzīvniekiem, nezinu, kā viņi uzvedas.
16.07.2017 12:38 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Ja baidàs gan màjà, gan laukà- ved labàk pie vetàrsta, jo tiešàm var būt kàds audzèjs. Vèl apskati kàrtīgi, vai nav bišu sakosta? Un jà, var būt vanaga vai sunju pàrbiedèta, kad màja bijusi ciet un nav bijis iespèjams rast drošību tur, tàpèc arī màju vairs neuztver par drošu vietu. Manupràt, kakjim vienmèr jàatstàj iespèja tikt drošībà - mājá. Ja mana iet laukā, es durvis atstàju valjà. Un tad ja vinju kas sabiedè vinja skrien uz màjàm un vai nu lien zem segas vai iet uz skapja savà gultà. Tavam kakim izskatás, ka nekur nav drošības vietinjas, kur nolīst un kur vinju neviens neaiztiek.
Mana kakene radusi dzīvot 3 gadus dzīvoklī. Pàrvàcàmies uz màju. Pirmajàs dienàs uzvedàs kà tu apraksti, àrà logiski, ka negàja. Uzreiz izvèlèjàs sev 2 vietas, kur vinja jutàs drošībà un tad pamazàm aprada ar màju. Un tikai pèc pusgada regulàri mūs redzet pa logu esot laukà vinja izdomàja, ka varètu iziet pastaigàt. Pirmàs pàris reizes bija tà, kà apraksti- pieplakusi sabijusies. Bet pie mazàkà trokšnja vinja varéja mukt atpakalj- drosībà.
16.07.2017 13:14 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits