Jā, pēdējā laikā tieši sanāk daudz domāt par to, kāpēc esmu izsvītrojusi cilvēkus no savas dzīves, un kā to izdarījusi.
Par dažiem cilvēkiem tagad ir žēl - ne tāpēc, ka izsvītroju, bet tāpēc, ka nepaskaidroju, kāpēc es to izdarīju. Jo, manuprāt, cilvēkiem tomēr ir tiesības zināt. Es zinu, ka es šobrīd novērtētu, ka kāds man pasaka, ka viņam ar mani tomēr nav pa ceļam "tāpēc ka".
Šķiet, ka es varu izdalīt 2 gadījumus:
1. Nav novilktas pietiekami skaidras robežas. Es neesmu pateikusi, kas man nepatīk, tāpēc otrs to nezinot, nemitīgi šīs robežas pārkāpj. Es ar cilvēku par to nerunāju, domājot, ka viņš nolasīs man no acīm, ko es gribu un kas man nepatīk, bet, kad tas nenotiek, tad tajā emociju kausā iekrītot pēdējam pilienam, tiek pielikts trekns punkts attiecībām. Šis ir tas skumjais variants, jo vienkārša izrunāšanās, manuprāt, var daudz ko izmainīt uz labo pusi.
2. Otra tipa situācijas varētu būt, kad cilvēki, kuri nemāk veidot veselīgas attiecības, no tevis sāk kaut ko pieprasīt, kaut ko pārmest, kaut ko konkrētu gaidīt, nerēķinoties ar to, ka tu esi nevis viņa papildinājums, bet iedomājoties, ka tu esi kaut kas, kam jāatbilst viņa vēlmēm, cerībām un gaidām. Otrs cilvēks nav spējīgs pieņemt to, ka tev ir savas vēlmes, vajadzības, emocijas, domas, viedokļi, utt., bet viņš gaida, kad tu pielāgosies viņam, papildināsi viņu, utt. Un, ja tas nenotiek, tad manipulē. Šīs ir tās patiešām toksiskās attiecības, kurām, manuprāt, punkts ir jāpieliek bez nožēlas un atpakaļceļa.
Šobrīd es laikam tomēr censtos atrast veidus, kā otram paskaidrot, kāpēc izvēlos pārtraukt kontaktu, izņemot gadījumus, kad zinātu, ka pār mani gāzīsies pārmetumu gūzma (un tas ir pierādījums tam, ka šīs attiecības patiešām ir toksiskas un esmu veltīgi tērējusi savu dārgo enerģiju un nervu šūnas).