Mums gan vanniņa noder, jo, ja iedomājos, ka vajadzētu pieliet speciāli lielo vannu ar ūdeni..liekas baigi ilgi un čakarīgi. Mazajā vanniņā 1 min, un viss ir gatavs. :-D Tas, kas tajā sakarā nav noderējis (vismaz līdz šim), ir vannas paliktnis, bet pieņemu, ka tas vēlāk var noderēt, kad uz rokas vairs nebūs tik viegli noturēt..arī tētim. :-D
Liekie pirkumi bija swaddle me, biju salasījusies, cik noderīgs, lalala, nopirku riktīgi smukos, bet sākumā viņa ar pilnīgu neizpratni raudāja, kad tinu, tā es 3x pamēģināju, un neesmu vairs nemaz mēģinājusi, mūsu dāmai acīmredzot labāk patīk brīvība. :-D Un nemaz tik daudz viņa tās rokas neplivināja, katrā ziņā miedziņam tas tik ļoti netraucēja, lai baigi vajadzētu tīt. Turklāt biju domājusi, ka mazo liksim gulēt uz muguras, bet slimnīcā pirmo reizi noguldīja uz sāniņu, tā arī mēs paši turpinājām (nu, tās pirmās nedēļas, kad viņa pati vēl guļot nepagriezās uz muguras), un ar to swaddle jau tā īsti nevarētu. Bet, nu, ja kādu interesē varu pārdot 2 pavisam svaigus swaddle me, haha
Vēl pavisam sīkumiņš - nagu griešanai nopirku gan knaiblītes, gan šķērītes ar domu, ka jāskatās, kas ērtāk. Tā kā ar nagiem parasti piņķerējos es, un es pati sev izmantoju tikai šķērītes, arī ar bēbja nagiem daudz vieglāk tikt galā ar šķērītēm, līdz ar to tās knaiblītes pavisam lieki pirku (tas bija ar domu, ka tētis varētu ar nagiem ķimerēties, un viņš izmanto tikai knaiblītes).
Par tiem knupjiem. Es jau, protams, biju no tām māmiņām, kas domāja "mans bērns knupi nelietos" (ahahahaha), taču vēdersāpes sākumā bija tik trakas, ka man tur vajadzētu pusi dienas pavadīt ar bēbi pie krūts, jo tā viņa nomierinājās, līdz ar to knupi tomēr lietojām. Biju gatavojoties kaut kādus paķērusi, īpaši nepievēršot uzmanību. Tad, kad sapratu, ka tā mums būs vajadzīga lieta, palasīju ko vairāk..izrādās nejauši paņēmu tieši tādu, kas pa TOPu augšām dzīvojas visādos rakstos, līdz ar to turpinām to pašu lietot (pačeko pati netā). Bet, nu, nevar zināt, vai tas vispār Tev būs vajadzīgs, daudzi bēbīši to māneklīti nemaz negrib un nav vajadzība. Mūsējai arī tagad, kad puncis sācis pierimt, knupis ir tikai tad, ja ir jāpačuč, bet gribas pacīnīties ar miedziņu. :-P
Kas tur vēl bija..ā, tas piena atslaukšanas aparāts būtu bijis pavisam lieks pirkums (turklāt ne tas lētākais), lai gan pirms bēbja likās, ka baigi vajag..ne reizi nav bijusi vēlme tādu izmantot. Nez, man pašai liekas k kā dīvaini tur čakarēties, ja var iztikt bez (manā gadījumā - uzsveru, jo lasu, ka citām tieši ļoti noderējis), man nav grūti fiksi izskriet tur, kur vajag, un uz nākamo barošanu būt jau atpakaļ. Līdz ar to manā gadījumā nenoderīgs pirkums bija arī pudelīte, kas paredzēta pirmajiem mēnešiem. Bet, nu, drošībai jau labāk nopirkt laikam..
Par segām. Tās mums nav, vispār nekādas, jo ir lodger bunker, kas pavisam noteikti ir labākais pirkums. Nav jāsatraucas, ka būs auksti/karsti..un nav jādomā par to, par ko man laikam visvairāk būtu bail - lai neuzmet segu sev uz sejas.
Vēl tikpat labs pirkums bija bounceris. Mums ir līdzīgs babybjorn, bet nav tas, jo likās, ka tam pusi cenas sastāda brends. :-D:-D Beigās gan esošais arī nemaz tik lēts nebija, bet šķiet ļoti labs muguriņai..ir baigi smuks, bet nav no tiem raibajiem ar visiem tiem grabuļiem apkārt (un bez tā lieliski iztiekam, jo to vietā viņai esmu es, kas ļurina apkārt un visādi citādi nodarbina), jo tie man vienk nepatika, un daudziem bija dīvains muguras izliekums...un vispār ir superīgs, varam abas kopā gatavot ēst utt. Bet par šo arī esmu dzirdējusi, ka ar nemierīgiem bēbīšiem tik labi neiet, un nenoder tas.
Nedaudz vēlākam vecumam pilnīgi lieki būtu bijis pirkt jebkādas rotaļlietas. Tās es, kā biju plānojusi, taisu pati (piemēram, tos kontrastu b&w plakātiņus), un dažas ir jau paspējuši iedāvināt. :-)
..
Ak, šausmas, cik gari sanāca pieļurkšķēt, biju domājusi uzrakstīt tikai par knupīšiem un vanniņu, visu rīta miedziņa laiku būšu iztērējusi cosmo, hahaha. :-D