Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Līmes traips

 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Sveiki!
Kā no biksēm var dabūt ārā ieēdušos PVA līmes traipu?:-/
03.07.2017 15:27 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Nu polivinilacetāts (PVA) šķist šķidinātājos . Ja tas drēbes gabals ir balts un kokvilna/lins tad var arī paturēt verdošā ūdenī un pēc tam pamēģināt izmazāt . Parastā PVA līme , karstā ūdenī mēdz palikt mīksta , kuru jau var provēt izmazgāt . Ja uz reiz ķersies pie TĪRA šķidinātāja , tad, var gadīties, ka saķezi (90%). Ja šķidinātājs nešķidinās pašu audumu, tad izšķidušais PVC sasūksies šķiedrās un tomēr būs pleķi. Ir gan viena metode , kā diezgan veiksmīgi var dabūt smērējumis , kuri šķist šķidinātājos, ar šķidinātāja/ūdens/virsmas aktīvās vielas ( mazgājāma līdzekļa) maisijuma palīdzību. Paņem kādu ŠĶIDRO mazgājamo līdzekli , tipa trauku mazgājamais, sajauc ar šķidinātāju (nu 1pret1, vai citādā proporcijā-galvenais lai veidojās, kad sakrata vienveidīgs šķidrums) un ar šo maisījumu mazgā pleķi . Princips gaužam vienkārš- šķidinātājs šķidina , bet ūdens kas mazājamajā līdzeklī, ņeļauj izšķidušajam kur pieķerties ( nu tipa emulsija) . Starp citu , paša PVA līme arī ir polivinilacetāta (PVA) emulsija ūdeni - kā ūdens iztvaiko, tā molekulas saķerās kopā un veidojās līmējums/plēve.
PS šakumā provē ar kādu saudzīgāku šķidinātāju , tipa vaispirits, bet tik tālāk , ja nesanāk , ķerīes pie kreptīgākiem tipa acetons vai benzols, jo savādāk var sabojāt krāsu. ( un ar acetonu arī var tīri viegli izšķidināt dažus sintētiskos audumus)
PSs- atcerējos, ka , pēc , idejas , tam PVA būtu labi jāšķist parastajā spirtā- sāc ar to . ( tik dievs vien zin kas tai līmei ir bijis klāt , jo diezin vai tikai tīrs PVA)
03.07.2017 23:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits