Pēc bakalaura uz maģistru.

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Pēdējā laikā daudz tēmas par studijām un izglītības nozīmi, tādēļ radās pārdomas.
Tām, kas izmācījās bakalaurus, stājāties uz maģistriem uzreiz vai pēc laika? Varbūt maģistru vairs vienkārši negribējāt vai jūsu jomā tas vairs nebūtu īpaši vajadzīgs? Kā viena dāma teica - bez maģistra mūsdienās neesot aršana, jo bakalauru dabū praktiski jebkurš un ar to vairs nepietiekot.
Tēma par un ap šo.
01.07.2017 19:00 |

Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Es bakalauru beidzu pagājušogad un maģistros iestājos uzreiz. Studēju to pašu jomu, ko bakalaurā un mans secinājums ir tāds, ka labāk vajadzēja nedaudz pamainīt jomu. Mācības pamatā bija viena liela vielas atkārtošana. Bet tie kursa biedri, kuriem bakalauri ir citā jomā, gan ir sajūsmā par studijām.
Vēl arī lomu spēlē tas, ka es nestrādāju savā jomā. Tāpēc droši vien man arī liekas viss šis pasākums nekam nederīgs..
Bet tā kā esmu iesākusi, palicis uzrakstīt maģistru, tad negribas ieguldīto darbu pamest novārtā.
Izlaidums man būs janvārī, tā kā līdz septembrim man būs laika vēl apdomāties, jo apsveru, ka gribēšu vēl vienu maģistru citā jomā. Bet redzēs, kā man būs ar motivāciju.
05.07.2017 14:20 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Es izmācījos bakalauru. Kad stājos iekšā, biju pārliecināta, ka uzreiz pēc beigšanas iešu uz maģistru. Bet labi, ka neaizgāju!
Mana bakalaura joma nebija specifiska, drīzāk tāda vispārēja (un tas ir stulbi), ko sapratu tikai otrā studiju gada otrajā pusē. Visas studijas bija viena liela vilšanās (vismaz iegūstamo zināšanu jomā, jo mācījāmies visu un neko, un darījām to hardcore režīmā). Pēc studijām likās, ka nekad mūžā mani neviens neiedabūs atpakaļ universitātē, par daudz labāku variantu uzskatīju pat iespēju profesionālajās skolās apgūt kādu konkrētu amatu. Pēc absolvēšanas aizgāju strādāt ar izglītību nesaistītā jomā, un tā mani noveda līdz sajūtai, ka beidzot esmu atradusi jomu, kurā tiešām vēlos ieguldīt savu laiku un naudu, ko turpināt darīt visu mūžu. Mans bakalaurs dod man iespēju mācīties šo jomu maģistra līmenī, un šeit tiešām būtu iespēja kaut ko iemācīties, nevis darīt to pašu, ko pārējiem, tikai ar fancy grādu CV.
_______
Kādreiz man bija arī doma mācīties otru bakalauru, taču, teikšu godīgi, bakalaurs ir laika izšķiešana un man ir žēl laika, ko zaudēju universitātē. Diez vai spēšu tam pārkāpt kādreiz pāri. Protams, ja mācās ko specifisku, tas ir svarīgi, bet esmu tik ļoti vīlusies izglītības sistēmā, ka vēlreiz tam visam cauri neietu.
05.07.2017 14:22 |

Reitings 3127
TRY, kas tev nepatika mācību procesā?
05.07.2017 19:16 |

Reitings 1832
Matilde, tieši tas, ka es neko neiemācījos.. Jo man neko nedeva iemācīties. Es godīgi teikšu, ka pat īpaši necenšoties, bet vienkārši lasot vairāk informācijas par šo jomu, es iemācītos visu to pašu, ko "ieguvu" studiju laikā. Es nezinu un nemāku neko konkrētu, ko nebūtu iemācījusies arī pati laika gaitā. Man nav nekādu reālu lietu, ko es vispār varu iesākt ar šo izglītību, viss, ko es varu darīt, ir visu mūžu rakstīt gudrus spriedelējumus par to, kā būtu, ja būtu, un arī tos balstot uz pašas izlasītu informāciju.
Vienīgais, ko iemācījos, bija ātri meklēt informāciju, lasīt pa diagonāli, rakstīt 10 lpp garas esejas 3x dienā par neko, un noliet tajās ūdeni tā, ka nesasmelt. Kritiski izvērtēt informācijas avotus. Tās, protams, ir labas un vajadzīgas zināšanas, bet, ja tas ir vienīgas, ko var iegūt pēc pāris gadiem un tūkstošiem eiro atstātiem universitātē.. No mana kursa NEVIENS nestrādā jomā, kuru mācījās. Visi darbojas nozarēs un amatos, kuros būtu nepieciešams mācīties pavisam ko citu.
Jā, es pilnīgi apzinos, ka mana studiju programma bija tāda, un nebūt tā tas nav visur, un zinu arī, ka pati vainīga, ka aizgāju tur, kur aizgāju, un rezultāts ir tāds, kāds tas ir.
06.07.2017 11:06 |

Reitings 344
Reģ: 29.01.2009
TRY, kas tā ir par izglītību?
Man līdzīgas sajūtas bija, pabeidzot LKA
06.07.2017 11:59 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Man līdzīgas pārdomas kā TRY, tāpēc nākamgad mācīšos bakalauru citā jomā. Piebildīšu, ka man ir akadēmiskais gads un man liekas, ka nemaz neatsākšu studijas maģistros, jo nu..tā vnk nav mana joma. :D Paldies dievam, ka nav nekas jāmaksā vispār. :D
06.07.2017 12:07 |

Reitings 1832
cassandra, politoloģija RSU
06.07.2017 14:06 |

Reitings 3127
cassandra, kādā programmā? Ir dzirdēts, kur tā daļēji varētu būt, arī citās skolās, lai gan atkarīgs, uz kuru programmu tieši iet. Tāpat kā visur, iepriekš daudz kas jānoskaidro, kursi un programmas atšķiras, bet to jau saprot tikai esot tajā visā iekšā.
TRY, nu skaidrs, labi, ka manā jomā viss bijis daudz labāk, citādi nezinu, kā vilktu uz priekšu. :D
06.07.2017 14:23 |

Reitings 786
Reģ: 18.05.2014
TRY, kas ir tā joma, kuru atklāji kā savu īsto aicinājumu?
06.07.2017 14:26 |

Reitings 3127
Pēc šodienas pieredzes, zobārsts 15-20 minūtes = 40 eiro. Iesaku izvēlēties šo jomu. :D
06.07.2017 19:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)