Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā pareizi krāsot matus ar hennu un basmu? Pirmo reizi.

 
Reitings 16
Reģ: 12.05.2016
Drogās iegādājos 3 paciņas šādas hennas
un 3 paciņas šādas basmas
Jau vairākus mēnešus nevaru pieķerties pie krāsošanas, jo agrāk nekad neesmu krāsojusi ar dabīgajām krāsām un bail, ka nesanāks kā gribētos un arī nezinu kā pareizi krāsot un sagatavot to krāsu.
Mati man biezi, vidēji gari un ir apmēram 5% sirmu matu.
Kāda var apstāstīt par krāsas sajaukšanas un krāsošanas procesu? :-)
30.06.2017 22:58 |
 
Reitings 16
Reģ: 12.05.2016
Un jā - vēlos iegūt tumši brūnu toni. Var būt nedaudz oranžīgs vai sarkanīgs, galvenais ne zaļš! :-D Un lai nokrāsojas sirmie mati. (t)
30.06.2017 23:03 |
 
Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Biju meginajusi hennu. Krasojot tikai ar hennu mati sanaca pilnigi oranzi. Velak krasoju jaucot ar basmu. Bija bruni..bet loti sita cauri to oranzo krasu. Bet man matos pasos ir sarkanais pigments,tas notiek ar visam.krasam.
Masu jaucu liekas ar siltu vai pat karstu udeni. Sasmeret ir gruti, tad satinu un kadas stundas staigajos. Izmazgat to masu no matiem ir gruti. Loti gruti. Tada matu krasa kaa sanaks uzreiz nebus ista, jo taa vel pamainas. Kadam mati no hennas paliek veseligaki. Es ieveroju , ka manejie palika sausi tomer.
30.06.2017 23:11 |
 
Reitings 16
Reģ: 12.05.2016
Vienk. basmu ar hennu sajauc visu kopā uzlej karstu ūdeni, samaisa, ļauj mazliet atdzist un liek matos?
30.06.2017 23:14 |
 
Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Jaa jaucu kopa abas un ar karstu udeni, tad siltu smereju matos.
Seit labi pastastits kadas proporcijas jajauc, lai iegutu velamo toni http://calis.delfi.lv/spogulis/skaistums/matu-kopsana/matu-krasosana-ar-hennu/
30.06.2017 23:21 |
 
Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Par sirmiem matiem.gan nezinu kaa nokraso. Virmate kadreiz krasoja, vinai loti sirmi mati, bet vai nokrasoja skaisti jau neatceros. Mani mati pec sturkturas ir cieti un poraini. Un krasa turejas loti labi, kaut ari domaju, ka atri izmazgasies.
30.06.2017 23:24 |
 
Reitings 76
Reģ: 10.05.2017
Tad, kad es kāsoju, tad uz 3-2 basmas paciņām liku vienu hennas paciņu(gribēju tumšaku toni, bet esmu likusi arī 2:2, bet tas rižiks vairāk šauj cauri), tieši tādas kā tavās bildēs. Jaucu ar karstu ūdeni, dažreiz ar kādu zāļu tēju, kumelīšu vai piparmetras, vēl var mēģināt ar bērzu lapu novārījumu, līdz masa līdzinās krējuma konsistencei, man patika bišķu šķidrāku, tad vieglāk klājas, bet toties arī tek vairak pa kaklu, un nedrīkst paastas pagatavosanā izmantot metāla traukus, karotes, es visu maisiju stikla bļodā ar koka karoti, matus pirms tam izķemmēju un saslapinaju, lai ērtāk to šmuci likt iekšā, tad uzvilku maximas maisiņu galvā un ietinos dvielī un atstju uz aptuveni 2h, var mazak, ja tkai arstniecības nolūkos, var ilgak, ja vēlies košāku toni.
Bet nekad mužā vēlreiz negribētu piedzīvot šo murgu ar hennas krāsošanu, jo vēl ir liela iespēja apdedzināt galvas ādu, jo uz rokas tā pasta varbūt liekas pieņemamā temperatūrā, bet galvas āda ir jutīgāka, līdz ar to var sanākt sāpīte. Tad ir jābūt talantas to visu masu vienmērīgi dabūt iekšā matos ( ir gadījies, ka nenoklajas visi mati, jo pasta sanāca pasausa un viņa neklājas kā parastā ķīmiskā krāsa, nav tā maigā krēmīguma). Un tad ja tu domā to visu putru matos atstāt uz nakti, tad tur vajadzes visu gultu ar plēvi noklāt, jo tie traipi praktiski nav atmazgājami.
Man viss čakarīgākais bija dabūt to visu āra no matiem, mazgāju kādas 5 reizes pēc kartas, tagad liekas, ka vajadzeja vnk spainīgalvu iebazt un lai tā massa vnk izšķīst ūdenī un tad skalot būtu veglāk, beigās rokas, kakls un ausis bija zilā krāsā, bet tas tāpec, ka man bija daudz basmas pielikts klat.
Mati beigās sausi kā slota, krasa smuka, tāds purvains tonis, man patika. Ar laiku paradījās nesmuks rūsains tonis.
man bija žēl laika un negribējās čakarēties tik ļoti, tapēc kad atauga saknes nopirku tumši brunu palette un nokrāsoju matus visā garumā, un pašai par pārsteigumu, mati sāka labāk izskatīties un palika vieglak veidojami. Bet jareķinās arī ar to, ka ja tu pēc tam gribesi gaišakus matus, tad tu aplauzīsies- pirms es nokrāsoju patu ar hennu un basmu, mani matu gali bija vēl krasoti ar ķīmisko krasu, bet saknes bija jau savējās, un pēc hennas un jau pēc tam kad pārkrāsoju ar palette pa virsu es zidomāju izbalināt šķipsnas, un tā matu daļa, kur henna bija likta uz dabīgajiem maties, palika vnk zaļgana, vnk apkārt galvai bija tāda zaļa svītra, ar laiku pabaleja u saplūda ar pārējiem matiem, bet tapat dīvaini izsktījās.
30.06.2017 23:58 |
 
Reitings 16
Reģ: 12.05.2016
Paldies! Sāku domāt, ka laikam tomēr nekrāsošu pati ar hennu un basmu :-D
Frizieri jau arī ar šādām krāsā neņemas...? Tad jau vispār atkrīt...
Varbūt kāda grib iegādāties 3 paciņas hennas un 3 paciņas basmas? :-D
"beigās rokas, kakls un ausis bija zilā krāsā, bet tas tāpec, ka man bija daudz basmas pielikts klat." - vai to varēja viegli nomazgāt?
01.07.2017 17:31 |
 
Reitings 76
Reģ: 10.05.2017
par frizierēm nezinu, var jau uzprasīt personīgi vai krāso. vēl esmu padzirdējusi, ka tās drogu hennas un basmas nav īsti kvalitatīvs produkts, tāds kādu var iegādāties tajās zemēs, kur augt tie augi no kuru lapām taisa hennu, bet nu tas tā.
Ir pagājis diezgan laiciņš, kopš krāsoju,atmiņa vairs nav tā, atceros, ka pieri un deniņus grūti bija nomazgāt, jo āda bija sausa, bet labi ka tolaik man bija čolka, man škiet ka 2 dienas tiešām sanāca līdzināties fantomasam, bet pati biju vainīga ka tā noķēpājos, vajadzēja rūpīgāk to visu darīt. Varbūt vajadzēja ietaukot ādu ar kādu treknu niveju, to pašu iesaka arī kad lieto ķīmiskās krāsas, un tās tik traki man nekad nav tecējušas. )
01.07.2017 18:26 |
 
Reitings 76
Reģ: 10.05.2017
aizmirsu piebilst, ka es lietoju aizsargcimdus krāsošanas procesa laikā, bet kad mazgāju jau laukā to visu, tad viņas iekrāsojās.
01.07.2017 18:30 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)