Man šķiet, tu rīkojies /gribi rīkoties muļķīgi. Tēvs ir gatavs apmaksāt tev augstāko izglītību, tas ir ļoti liels bonuss Latvijā, kur daudzi sitas pēc budžeta vai ņem kredītu. Tā ir laba iespēja. Ja neapmierina tieši studiju programmas, ko viņš piedāvā, var piedāvāt savus variantus, iziet uz kompromisu - varu derēt, viņš piekristu kompromisam, jo izklausās, ka viņam ir vienkārši svarīga, lai ir laba izglītība. Ja vien tās nebūs komunikācijas zinātnes vai filozofija, ko tu piedāvāsi, domāju, viņš piekritīs arī tavam variantam, ja uzliksi uzstādījumu - es gribu mācīties, bet iešu tikai uz to, to, to, jo fizika man nepadodas un es tāpat tavā vēlamajā studiju virzienā nebūšu laba.
Frizieri, manikīri - nepelna daudz. Krutākajos salonos Rīgā - jā, bet parastajos salonos Rīgā vai kur nu vēl ārpus tās pelna ļoti maz, ne velti ir visi tie piedāvājumi "nadziņi mājas apstākļos par 10eur". Šādi piedāvājumi nebūtu, ja varētu pelnīt 1000 eur katrs. Turklāt painteresējies, ka vairums šo meistaru strādā kā pašnodarbinātie salonos un viņiem ir lielāks čakars ar nodokļu maksāšanu un mazāka sociālā aizsardzība no valsts puses (no darba devēja/salona īpašnieka - nekāda). Runāju tā, jo ģimenē ir šīs profesijas pārstāve. Viņas salonā nāk arī jaunie frizieri mācīties praksi ik pa laikam, viņa saka, ka pārsvarā tie ir nemotivēti un diezgan nemākulīgi.
Tu aizgāji no mājām, jo gribēji veidot savu dzīvi. Ja tava dzīve ir nemācīšanās un mājas pavarda uzturēšana, lai tā būtu, tas nav nekas slikts, ja tavs vīrietis var tevi un tavu topošo bērnu uzturēt, katrai ģimenei savs modelis. Man tas šķiet pat ļoti jauki. Bet ja tava ideja ir iegūt kaut kādu profenes izglītību, lai tikai vieglāk izmācīties, tad...... Tavs tēvs vēl tev to labāko. Bet ticu, ka, ja tev pašai tāda attieksme, ka neko nevajag, neko negribi, tad nekas nesanāks.