Kontracepcija - sekas

10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 26.01.2016
Sveikas!
Vēlos palasīt pieredzes stāstus par to, kā lietas sagrozījās pēc kontracepcijas tablešu lietošanas pārtraukšanas?
Es lietoju vairāk kā gadu, pēdējā laikā pieņēmos strauji svarā. Dzīves veids tas pats, pārtika tā pati, nekas nav mainījies, bet svars nāca pat +2kg nedēļā. Biju pie ginekoloģes uz vizīti, pārrunājām mīnusus un nolēmām, ka jāpārtrauc lietot. Cik ilgā laikā Jūsu svars samazinājās? Vai Jūsu cikls bija regulārs?
Es dzeru daudz ūdeni, pieļauju, ka kontracepcija aiztur šķidrumu organismā. Kā arī pirms sāku lietot kontracepciju, cikls bija vājprātā neregulārs, drošvien tāds būs atkal turpmāk.
27.06.2017 08:47 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Pamēģini nopirkt aptiekā šo:
27.06.2017 11:57 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Rosèy, vajadzēja gadu pēc OK pārtraukšanas, lai atjaunotos normāla ovulācija, un tad arī uzreiz paliku stāvoklī. Jā, celulīts un liekie kg pazuda - salīdzinājumam tagad pēc otrā bērna, nelietojot OK, liekie kg vēl ir (gadi tomēr arī stipri vairāk), toties celulīta nav tikpat kā nemaz.
27.06.2017 11:58 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Zanusik, es jau vairs neatceros, sen tas bija. Šķiet paņēma uztriepi un tālak jau aparāts izprintēja smuku tabulu ar procentiālo saderību.
27.06.2017 12:12 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Lietoju aptuveni 5 gadus bez pārtraukuma. Svars nenāca klāt, bet celulītu gan pamanīju. Citas blakusparādības nebija. Kad pārtraucu, tad pēc ilgāka laika pazuda celulīts, bet sejas āda gan man likās nekāda, tad ovulācija bija ļoti izteikta, tad kādu pusgadu pāris dienas pirms MR bija ģībšanas sajūta, reiboņi, slikta dūša bezmaz vai likās, ka esmu stāvoklī, imunitāte arī kritās. Izmetās 2 aukstumpumpas pēc kārtas. Tad man lika dzert wobenzimu kādus 3 mēnešus. A un vēl vairogdziedzerī atklāja mezglus, nekas traģisks, it kā jau daktere teica, ka tas nevar būt saistīts ar OK, bet nu nezinu gan. Vienīgais stāvoklī palikšanu gan, tas nekādi neietekmēja. Ņemot vērā šīs blakus parādības es uzreiz atmetu domu pēc bērna lietot OK.
27.06.2017 12:55 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
es lietoju arī Evra plāksterus un man ideāli derēja , svars klāt nenāca un nebija nekādu citu nepatīkamu blakņu . Pēc pārtraukšanas cikls turējās regulārs vēl 3 mēnešus .
27.06.2017 13:27 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
https://www.youtube.com/watch?v=UKNUXjYAJP4
Labs video paskaidro kāpēc rodas šie blakusefekti un šo tablešu mehānismu, izslēdzot auglību nobrūk kas cits organismā, tas viss ir saistīts, nevar izņemt ārā reproduktīvo sistēmu, la tā neietekmētu pārējo organismu, daudzas blakusparādības rodas tikai pēc daudziem gadiem. Man nepatīk tas, ka neviens ārsts neizstāsta kā īstenībā strādā tabletes.
27.06.2017 13:53 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Lietoju Nuvaring kādu 1.5 gadu, pieņēmos svarā apmēram par kādiem 6 vai 7kg. Dzīvesstils nebija mainījies, tieši otrādi, vairāk sportoju, bet svars kā stāvēja, tā stāvēja uz vietas. Pārtraucu, bet svars nekādi nekritās. Cikls atgriezās pie iepriekšējās neregularitātes. Nolēmu izmēģināt diētu, bet tieši tad uzzināju, ka esmu stāvoklī. :Pēc bērna cikls kā pulkstenis un svars stāv uz vietas kāds bija kopš brīža, kad sāku bēru piebarot. Kā kontracepcijas metodi izmantojam Lady Comp. Darbojās arī ar manu neregulāro ciklu pirms bērna, vienīgi vajadzēja ilgāku laiku, lai ierīce pie tā "pierastu".
27.06.2017 14:00 |

Reitings 177
Reģ: 15.10.2015
Man savukārt tieši pēc OK pārtraukšanas svars pienāca klāt 10 kg. Nezinu, vai tas saistīts ar tabletēm, bet tieši pēc pārtraukšanas strauji kāpa augšā. Nācās krietni pasvīst, lai dabūtu visu nost. Bet vistrakākais, ka jau 2 gadus neizdodas palikt stāvoklī. Tas ir tas, kas visvairāk sāp, un kādēļ no visas sirds nožēloju, ka lietoju to drazu.
27.06.2017 14:01 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Labs video paskaidro kāpēc rodas šie blakusefekti un šo tablešu mehānismu, izslēdzot auglību nobrūk kas cits organismā, tas viss ir saistīts, nevar izņemt ārā reproduktīvo sistēmu, la tā neietekmētu pārējo organismu, daudzas blakusparādības rodas tikai pēc daudziem gadiem. Man nepatīk tas, ka neviens ārsts neizstāsta kā īstenībā strādā tabletes.

+
Nevar cerēt, ka dzerot sev iekšā hormonus, kaitējuma nebūs. Tas nav dabiski, tādēļ izmaiņas ir, bet tas ir liels bizness. Ja vien nav kādas nopietnas problēmas, ko citādāk nevar ārstēt, nesaprotu, kā var neredzēt sekas un lietot ilgtermiņā šo ķīmiju. Svars, garastāvokļa maiņas, celulīts, uzblīdums, slikta pašsajūta, apetīte, nervi, nespēja palikt stāvoklī, nespēja tikt vaļā no kg u. c.
27.06.2017 14:08 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Kādas tabletes jūs lietojat?
27.06.2017 14:10 |

Reitings 174
Reģ: 05.06.2017
Lietoju Gesytil 75/30 bez pārtraukuma jau 6 gadus un pa šiem gadiem nav bijusi neviena, patiešām neviena sūdzība - svars nav nācis klāt, slikta pašsajūta vai garastāvokļa maiņas nav bijušas, izmaiņas organismā nav bijušas, libido ir tikai audzis, savukārt menstruācijas, kuras agrāk bija mana lielākā problēma, jo sākās neregulāri, tagad ir tik regulāras un sākas vienā laikā, ka bez bailēm varu ieplānot dažādus pasākumus kaut gadu uz priekšu, zinot, ka menstruācijas neatnāks kā negaidīts viesis. Turklāt tās kļuvušas ievērojami īsākas, vieglākas un, ja runā par sāpēm, tad tādas vispār nepazīstu. Tā ka, manuprāt, viss atkarīgs no konkrētās kontracepcijas un organisma spējas to pieņemt/nepieņemt.
27.06.2017 23:36 |

Reitings 7
Reģ: 27.07.2010
Savukārt es ieteiktu lietot spirāli,ja nav bijušas dzemdības tad mini, ja ir tad jau izvēles spektrs palielinās;) nav japiedomā ikdienā par kontracepciju vispār-uz vairākiem gadiem miers,pa cik hormonu deva vispār praktiski nav,tad arī blakusparādības nav, protams ir horomonālās spir;ales arī. ;)
08.08.2017 11:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits