Izdzīvošana

Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Ienāca prātā tēma :-), klasiska - kas tiktu ēsts, kā iegūts atrodoties dabā, piemēram Latvijas apstākļos, vis kas ir ēdams vai pārbaudīts ēdams !
24.06.2017 13:29 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
ja drēbes no augiem jāpin tās nevarbūt pārāk smagas, vajādzīgs ērtums normalai kusībai un pietiekoši izturīgas.

No augiem izturīgas nebūs. Tik līdz augi izžūs, tie sabirzīs gabaliņos un drēbes izjuks. Var pagatavot dziju no dzīvnieku izkritušās vilnas un no tās - drēbes. Salasīt to vilnu gan nav viegli. Lai no mājas labradora dabūtu vilnu zeķu pārim, kāds mēnesis aiziet.
25.06.2017 16:43 |

Reitings 2244
:-D varēt var nav šaubu, cik Latvijas apstāķļos būtu reali ātri tikt pie ādas drēbēm - jānogalina vairākas lapsas, vilks, meža kuilis, vai zaķi neskaitāmi. Augu pinumi atkal nav tik izturīgi, elastīgi un silti, bet materiāls pieejamāks.:-D Ādas var māzgāt, augu atkal nevar.
25.06.2017 17:17 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Ļoti simpatizē tas, ko raksta Alexa. Man diemžēl pašai jāatzīst, ka manu zināšanu nepietiktu pat lai mežā vienai pārlaistu nakti (bez palīgrīkiem).
.
Bet vēl jau jāmāk dzīvnieku ne tikai nomedīt, bet arī no tā aizbēgt. Agresīvie meža zvēri skrien ļoooti ātri. Tāpat var apdraudēt pamestie māju suņi (ja visi mēs pēkšņi atrastos tādā situācijā).
25.06.2017 18:31 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Zivis skaitītos ekskluzīvi jo reāli varinati pie tām tikt bez makšķeres, vai tīkla gandrīz nekādi

Seklā upē var ķert ar rokām, padzenot zem akmeņiem vai pie krasta saskalotiem kokiem, zariem. Vienam varbūt grūtāk, bet iespējams. Bērnībā tā darījām. Protams neko lielu nenoķert, bet izdzīvošanai pietiktu.
25.06.2017 19:24 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Mans vīrietis stāstīja, ka bērnībā esot ar plikām rokām ķēris akmeņgraužus. Izskatās pēc mazas vēdzeles. Resp., viņš ilgi domāja, ka ar rokām ķēris mazas vēdzeles, kamēr uzzināja, ka patiesībā tie ir akmeņgrauži.
Un makšķeri izgatavot ir daudzreiz vienkāršāk nekā kādu nopietnāku medību rīku lielāku dzīvnieku nogalināšanai vai arī drēbes sev. Vismaz es neprastu sev pagatavot drēbes no zvērādām, bet makšķeri vajadzības spiesta es, iespējams, izgatavotu.
25.06.2017 19:42 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Dzīvnieku āda un vilna nav vienīgais veids kā tikt pie jēdzīgām parpalām. Senie latvieši tērpus darinājuši arī no nātru šķiedras - tā esot ļoti sildoša. Apavus var vīt arī no kārklu mizām vai kā tos sauca - lūku vīzes tās laikam skaitījās. :)
Domājams, ka nātres un kārklu mizas nav vienīgais veids, kā tikt pie augu valsts tekstilšķiedrām un izejmateriāliem LV Meža Chanel modes skatei - atliek tik rakt. 8) :)
25.06.2017 19:42 |

Reitings 2244
Googlējot ne tam vien "gudrības" atradīsies ticu :-), realitātē aizraujošais, kad ar ko jāsaskaras nav ne gugles, ne pātari, kad jādomā kā...un tas tai visā ir vilinoši tā pirmatnējā aura un kad jautājumi - a kā...
25.06.2017 21:32 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Es pat gribētu pamēgināt tådu izdzīvošanu. Bet nu , man laikam ietu viegli, es ljoti labi pazīstu augus, sēnes, dzīvnieku paradumus. Protu uztaisīt makškeri, protu uzpīt grozu, tīklu utt. Arī uzcelt ūdensnecaurlaidīgu naminju mežā es protu (man bija jautra bērnība, tiešām)
26.06.2017 04:05 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Gribēju tieši teikt par IceCream minēto šovu. Mūsu daba vēl ir ziediņi, salīdzinot ar vietām, kurās viņiem jāizdzīvo. Un, jo vairāk es skatos, jo vairāk saprotu, ka man baigi grūti ietu tādā situācijā, labprātīgi nekad uz kaut ko tādu neparakstītos. :-D Vairāk jau gan tādēļ, ka nogalināt dzīvniekus (tb medīt) es nespētu, par savām zvejošanas spējām arī īsti neesmu pārliecināta. Var jau, protams, iedomāties, ka varētu ēst odziņas, bet cik tad dienas tā izvilktu? Sāktu prasīties olbaltumvielas utt. Turklāt nav jau tā, ka apēd tās ogas un tur jaunas vietā uzrodas, līdz ar to būtu diezgan daudz jāpārvietojas..tātad jātērē enerģija, kā rezultātā vēl vairāk gribētos ēst.
26.06.2017 08:21 |

Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
No raidījumiem vēl varu ieteikt Dual survival http://www.imdb.com/title/tt1673441/
Tur gan vairāk ir kā izdzīvot īstermiņā (72 h sērijās, ko esmu skatījusies), lai atrastu palīdzību un tiktu prom, izdzīvotāji ir profesionāļi, bet iejūtas kāda lomā (apmaldījies zinātnieks/makšķernieks/muļķis) un viņiem iedot somu ar lietām, kas varētu būt līdzi šādam cilvēkiem, tad attiecīgi izmanto, piemēram, baterijas uguns iekuršanai, utt.
26.06.2017 08:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits