Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Interesanti augļi

Reitings 795
Reģ: 10.12.2014
Ko ieteiktu pamēģināt?
Nesen pamēģināju papaiju, tā tagad noteikti ir manos top 3 mīļākajos augļos. Nedaudz saldas kafijas garša un ļoti laba maiga tekstūra, ne pārāk sulaina, ne pārāk cieta.
Pastāstiet par citiem mazāk zināmiem, "dīvainajiem" augļiem.
23.06.2017 08:35 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Esmu ēdusi šādus:
- tamarindi, ļoti garšoja, jo ir tādi skābeni, man viss skābais gašo
- līčes - garšoja, bet nepatīk noņemšanās ar lobīšanu
- duriāns - smirdīgs un negaršīgs auglis. :-D Sīpola deserta versija
- rambutāns - atgādināja lielu līči, garšīgs
- passion fruit - ļoti garšoja, arī tieši skābenās garšas dēļ. Konsistence kā pašķidram gurķim vai tomātam
- svaigas vīģes - nu jau vairs laikam neskaitās nekas eksotisks, bet vēl pirms dažiem gadiem bija gan. Ja svaigas un stingras, ir ļoti garšīgas, pie mums tirgo pārsvarā pārgatavinājušās un tas vairs nav tas. Bet arī nenormāli saldas, īsta cukura bumba
- pitaija ir ēsta, tas laikam tas pats dragon fruit - garšīga, par spīti ļoti citplanētietiskajam izskatam, garšu raksturotu kā diezgan klasisku.
- esmu ēdusi arī kaktusu augļus, ne jau tos no Kastaņedas grāmatām, bet gan parastos - pēc izskata atgādina bietes, garšo labi, līdzīgi kā pitaija, tikai viena problēma - visi pirksti un mēle pēc tam ir ar mazām adatiņām.
- mangostāna - izskatās ļoti interesanti, tumšā apvalkā tādas kā baltas ķiploka daiviņas, garšo labi (skābena), bet ir viegli uzrauties uz iebojātiem augļiem
- soursop (angliski), nezinu, kā saucas latviski. Pirku Rimi. Nebija slikts, atgādināja skābu, cietu bumbieri, bet otrreiz nepirktu.
__
Jā, man patīk pagaršot visu jauno un interesanto. :-D
23.06.2017 12:09 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Daenerys1.,
vīģēm ir daudz šķirnes.... ir tādas, kas nemaz nav saldas. Mūsu dārzā ir gan baltās, gan sarkanās, gan saldās (cukura bumbas), gan nesaldās.
Pieredze rāda, ka eksotiskie augļi vislabāk garšo valstī, no kuras tās nākušas. Tas pats mango, papaija.. pat vienkāršais un netik eksotiskais kiwi... tikko plūkts no koka .. garša ir nesalīdzināma ar Latvijas veikalos nopērkamo.
23.06.2017 12:35 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
p.s. man ļoti garšo nespoles, jeb pazīstamas kā loquat.
23.06.2017 12:37 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Nu vairumu augļu es arī nogaršoju izcelsmes valstīs, izņemot tamarindus, līčes un soursop - tos pirku Rimi. Ā, bet līčes esmu ēdusi arī dienvidos. Svaigas vīģes pirmoreiz pagaršoju Grieķijā, tad mēģināju pirkt Latvijā - galīgi nav tas.
23.06.2017 12:57 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits