Piemēram, ja pastāv variants tur atrast dzīvesvietu un darba vietu (kaut kādi dzīves pamati tā kā ir). Nesaku, ka uz turieni pārceļos, bet tomēr - man tur ir vairāk radu, tuvāk ģimenei būtu un tā. Un tomēr.. Mani attur tas, ka tā priekš manis ir pilnīgi sveša vieta. Ja pazūd radu dotais darbs, nezinu vairs kur un ko dabūtu atbilstošu. Kā arī - man ir sajūta, ka es tur justos ļoti vientuļi, jo liekas, ka cilvēki, kuri tur iepazīstas, noteikti to dara klubos vai kaut kā "satusē", bet es par sevi teiktu, ka neesmu tāda tipa cilvēks, tāpēc liekas, ka privātā dzīve būtu nulles līmenī.
Lai gan, es jūtos ne mazāk vientuļi tur, kur jau tagad esmu. Daudzi man no malas saka, ja arī pārceltos, vai es šeit ko īpašu zaudētu? Tāpat īrēts dzīvoklis, parasts darbs, tuvu bijušajam dzīvoju (vakar pat redzēju viņa mašīnu, kā viņš brauca uz mājām. Pašas zināt, kāda Rīgā satiksme, kur nu vēl atšķirt, kāda kuram mašīna.. Kārtējais atgādinājums par to, ka bijām kopā).
.....
Tātad, kā jums liekas - vai Jēkabpilī ir interesanti dzīvot? Man liekas, ka tur ir vientuļi. Nezinu, kāpēc tā.