Sveikas! Nāku pie jums ar sasāpējušu problēmu. Ir vecākais bērns,meitene,14 gadi. Pirms diviem gadiem viņai sākās,es nezinu pat kā nosaukt,niķošanās,viņa vairs neklausīja,sāka darīt blēņas. Pēdējais gads vispār ir visšausmīgākais,vēlu nāk mājās ap kādiem 23 jau vai pat vēlāk,ir divas reizes no tuvējā parka nesta uz pleca mājās,jo bija piedzērusies,esmu jutusi arī,ka ir atnākusi iedzērusi,pīpē. Es tieku saukta visdažādākajos veidos-kuce,daune,lose,cirvis,sūtīta prom trīsstāvīgiem vārdiem. Nerespektē nevienu. Bija sarunājusi ar kaut kādiem 18 gadīgiem puišiem,ka tie ieliks lombardā viņas datoru,kuru uzdāvināju uz dzimšanas dienu,to naudu kaut kur iztērēja,uzzināju tikai pēc kāda laika,kad sāku prasīt,kur dators ( bija teikusi,ka aizdeva draudzenei) pazaudēja arī telefonu,bet man tomēr aizdomas,ka tas arī ir lombardā. Gada sākumā trīs mēnešus neapmeklēja skolu,teica,ka tas ir tā dēļ,ka tur viņu citi skolēni pazemo. Izlūdzās,ka labosies,tāpēc viņu pārcēlu uz citu skolu,bet jaunajā skolā viss pa vecam,turpina neapmeklēt.
Kad viņa palika pie manas māsas,kamēr viņa bija darbā izvadīja mantas un nozaga pāris drēbes,es sapratu,ja viņai nebūtu,ko ģērbt,bet meitene tiek nodrošināta.
Nesen mums apzaga dzīvokli,nozaga vīra datoru un viskija pudeli,bet dīvainākais jau bija tas,ka dzīvokļa durvis bija nevis uzlauztas,bet atslēgtas ar atslēgām. Man uzreiz aizdomas krita uz meitu,jo viņa tieši tajā dienā pateica,ka savas atslēgas pazaudējusi,bet nākošajā dienā atklājās,ka tie bija kādi viņas paziņas,kas bija atraduši viņas atslēgas.
Es nezinu,ko iesākt,jo runāšana nelīdz,fiziski neiespaidoju,visu laiku mēģinu pa labam.
Tagad arī,uz nedēļu aizbrauca pie omas uz laukiem,domāju varbūt tur paliks prātīgāka,bet nē,paņēma līdzi vēl savu draudzeni,es neļāvu,bet omei izlūdzās. Tur izrādās ir uztaisījušas nekārtību pa visu māju,kaut ko vēl nozagušas,pīpējušas istabā,aizcūkojušas ar saulespuķu sēkliņām,un divos naktī vēl izlēkušas pa logu un atbraukušas uz mājām. Šodien,protams,visi man krīt virsū,bet es nezinu ko ar viņu iesākt,man vairs nav ideju,negribu,lai viņa sev sabojā dzīvi :'-( Bija doma varbūt meklēt kāda speciālista palīdzību?