Feministes pret sievietēm

Reitings 137
Reģ: 24.05.2017
http://www.tvnet.lv/financenet/finansu_zinas/664965-ep_mudina_mazinat_gandriz_40_lielo_starpibu_starp_viriesu_un_sieviesu_pensijam
Tad nu tvnet.lv ir jauns feminisma sasnieguma raksts. Par sieviešu pensiju nevienlīdzību...
Lasīsim starp rindiņām. Sievietei nevajag pavadīt laiku ar savu bērnu, karjera un nauda ir svarīgāka. Piedāvā ņemt aprūpes kredītu, lai var strādāt. Elastīgākus darba grafikus, lai var maksimāli strādāt...
Šis pensiju raksts ļoti līdzīgs algu propagandai...
Ko tad feministes vēlas noniecināt ģimenes lomu, iznīcināt tēva un mātes tēlus, padarīt ģimeni bezpersonisku. Jo starp tām sievietēm, kurām ir mazākas pensijas visticamāk ir liela daļa ar 2 vai vairāk bērniem, vīru un lielu ģimeni. Bet tās kurām ir lielās pensijas visticamāk ir vecmeitas...
Lai kā arī šī sociālā inženierija censtos panākt, viens ir skaidrs feministes ienīst parastās sievietes.
Un to pierāda pētījumi, sievietes ir laimīgas pavadot vairāk laiku ar savu ģimeni un bērnu. Pieaugot sieviešu nodarbinātībai un ekonomiskajai vienlīdzībai ir ievērojam krities viņu laimes līmenis...
Tātad gala jautājums laiks ar savu bērnu un ģimeni vai lielāka pensija, labāka karjera un lai aukle audzina tos bērnus?
15.06.2017 00:20 |

Reitings 999
Reģ: 05.12.2016
Peekaboo1 miljons +
kur ir fakti, kas apstiprina Tavu viedokli?

Nezinu par ko ir runa, bet šis mani iecepīja - kopš kuriem laikiem savam viedoklim ir jābūt faktiem? Tāpēc jau tas ir tikai viedoklis :D
16.06.2017 11:37 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
kopš kuriem laikiem savam viedoklim ir jābūt faktiem? Tāpēc jau tas ir tikai viedoklis

Ja no citiem prasa faktus, tad pats lai liek galdā savus faktus, citādi, kāpēc Dūjas viedoklim ir jābūt pamatotam ar faktiem, manam arī, bet viņa ne? Ja ar faktiem, tad ar faktiem visiem, nevis mums jāsauc fakti, bet viņš lej ūdeni, turklāt tādu, kas parāda, ka reāli viņš par situāciju, salīdzinot ar tiem, kas faktus pārzina, nezina neko.
16.06.2017 11:41 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Piekrītu Peekaboo viedoklim.
Dūjai prasa faktus, jo no citām diskusijām skaidrs, ka bieži vien viņas argumenti ir balstīti uz "man nepatīk un viss" un "likums nav noteicējs".:-D
16.06.2017 11:45 |

Reitings 7408
Dūjai prasa faktus, jo no citām diskusijām skaidrs, ka bieži vien viņas argumenti ir balstīti uz "man nepatīk un viss" un "likums nav noteicējs"

Caloo citās diskusijās ir šī pati problēma.
16.06.2017 11:47 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Alexxa
Kādus vēl faktus es prasu Dūjai? Tu vispār lasi, ko rakstīju? Es visu laiku viņu iztaujāju, lai izvilktu, no kurienes aug kājas viņai pārliecībai par netaisnību un tā tālāk! Jo viņa visu laiku čīkst par netaisnību, bet nespēj nodefinēt, kas tieši ir netaisnīgs!
16.06.2017 11:51 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Labi zb, es nevaru atkal pavilkties uz kārtējo murgaino diskusiju...
16.06.2017 11:52 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Alexxa
Tu lieliski pamatoji savu viedokli. :) Un, ja kādam nepatīk, ka Tu atļaujies būt sieviete ar prātu, turklāt vēl izrādīt to, lai iet dillēs. ;)
16.06.2017 11:56 |

Reitings 7408
Kādus vēl faktus es prasu Dūjai?

Un
Es visu laiku viņu iztaujāju, lai izvilktu, no kurienes aug kājas viņai pārliecībai par netaisnību un tā tālāk! Jo viņa visu laiku čīkst par netaisnību, bet nespēj nodefinēt, kas tieši ir netaisnīgs!

Ja tā nav faktu prasīšana, tad kas vēl tas ir?
Un, ja kādam nepatīk, ka Tu atļaujies būt sieviete ar prātu, turklāt vēl izrādīt to, lai iet dillēs.

Paldies! Tev arī labi sanāk! :-) Žēl, ka ne visi saprot, kad ir laiks notīties, kamēr vēl kripata cieņas palikusi.
16.06.2017 12:00 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Kādās auzās aizbraucāt, runa jau nav par to, kurš var vai nevar dzemdēt pēc dabas likumiem, bet gan par to, kāpēc darbs ar bērnu nav pietiekami svarīgs, lai no tā sievietes pensijas apmērs nesamazinātos.
16.06.2017 12:53 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
kāpēc darbs ar bērnu nav pietiekami svarīgs, lai no tā sievietes pensijas apmērs nesamazinātos.

Jo to par darbu neuzskata. Pavisam vienkārši :)
16.06.2017 12:55 |

Reitings 3127
Jo to par darbu neuzskata. Pavisam vienkārši

Tātad sanāk, ja pāris vēlas bērnus, tieši sievietei ir ''jāziedo'' tā labā visas šeit pieminētās lietas, ko neatkārtošu.
16.06.2017 13:15 |

Reitings 3127
Respektīvi, ja vēlies bērnus, tad samierinies ar zaudējumiem. Vīrietim daudz minēto problēmu tiešām atkrīt.
16.06.2017 13:23 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Gribēju komentēt par diskrimināciju darba vietās. Nesen biju uz interviju, kur iepriekšējā darbiniece gāja dekrētā un tika meklēta aizstājēja. Uzņēmuma vadītājs, ar kuru man bija intervija, nekautrējās pateikt, ka nav apmierināts ar situāciju, ka darbiniece iet dekrēta atvaļinājumā. Viņš man jautāja, kāds ir mans ģimenes stāvoklis. Tad pasmējās, pateica, ka šādus jautājumus nevar uzdot.. Bet tomēr cik gadus uz priekšu es neplānoju bērnus? Biju šokā, jo vakance bija - jurists, un tādā normālā uzņēmumā.
16.06.2017 13:55 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
petunijayyy, tu zini ir darba vietas kur tiešām ir čakars ja jāņem jauns darbinieks, tagad paziņa tieši meklē un no tādām kas varētu aiziet dekrētā turas pa gabalu. Jo darbs gana grūts un laika lai apmacītu un ņemtos ar nepieredzējušu darbinieku vispār nav. Tev reāli pus gadu jādara pa pusei ari jauniņa darbi un jāmāca viņu vēl plusā ļoti daudz savu pienākumu un tad kad beidzot tas cilvēks ir apmacits pec pus gada aiziet dekrētā un atkal viss sākas no gala. Padomā arī no darba devēja puses...kam viņam tādu čakaru? Bet tas vnk piemērs..ne visur tā ir problēma protams.
16.06.2017 14:55 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Tajā uzņēmumā, kur es biju intervijā, apmācība ilgtu mēnesi, jo bija skaidrs datums, kad darbiniece iet prom.
Jebkurā gadījumā tā ir diskriminācija.
16.06.2017 15:02 |

Reitings 3127
Par darbiem runājot, pazīstu 19 g meiteni, kura gāja uz vakanci, jo paplašinās uzņēmums. Tur pretī krietni vecāks vīrietis, stāsta par pienākumiem, tad pajautā caur puķēm, vai viņa esot brīva vai aizņemta. Draudzene nodomāja, ka nu jau piesit kanti, atbildējusi, ka tagad attiecības neinteresē, lai tiktu vaļā. Pēc intervijas paņēmusi jaku, viņš pavadot sakot, kas tā par jauno modi un tendenci, ka visām vajag bērnu, turklāt gandrīz vienlaicīgi. Tad draudzene saprata, ka laikam runa bija par ko citu, nekā viņa sākumā padomāja. :D
16.06.2017 17:12 |

Reitings 75
Reģ: 08.01.2016
Visu diskusiju nelasīju, bet par dažiem pēdējiem komentāriem pēdējās lpp runājot - piekritīšu Caloo. Tie teksti ''sieviešu nav labi apmaksātos, augstos amatos, jo darbā ņēmēji ir seksisti'' ir tipiski feministu textbook citāti, tāda cilvēka rakstīti, kurš tos top darbu pat ap stūri nav redzējis. Nē, kompānijas neatsaka sievietēm, jo viņas ''var aiziet dekrētā'' - top darbus nedod cilvēkiem 25 gadu vecumā. Un augsta ranga speciālistu ir tik maz, ka kompānijas par katru ir ar zobiem un nagiem gatavas plēsties, nevis vienkārši atteikt, jo taču sieviete. Caloo minētā 12h slodze ļoti daudzās kompānijās sākas jau ap vidēju līmeni, prestižākajās kompānijās bieži pat zemāko darbu nav iespējams iegūt, ja neesat gatavi strādāt 12h 6 dienas nedēļā. Slodze un stress ir liels, ko ne vienmēr var teikt par sākotnējām algām. Man nav bijuši tie prasīgākie darbi, bet pat tur esmu redzējusi ne vienu vien sievieti raudam, ņemam pēkšņus atvaļinājumus ko pavadīt psihologa krēslā, kādu dienu pēkšņi vairs neierodamies darbā u.tml. No vīriešiem - nevienu. Sieviešu biežajiem zemākajiem ienākumiem, domāju, ārkārtīgi reti iemesls ir seksisms. Tīnes gados šim skaidrojumam vēl ticēju, bet reāla darba pieredze manas domas krasi mainīja.
16.06.2017 19:37 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
QTF
Ja par tām 12 stundām 6x nedēļā ir attiecīgi samaksāts, tad labi. Bet bieži vien prasa strādāt virsstundas par pliku neko, arī it kā prestižās kompānijas. Un sievietēm ir tāda īpašība šādu netaisnību emocionāli vairāk ņemt pie sirds. Vīriešiem tas nav tik izteikti, sevišķi vēl, ja mājās ir lieliska atmosfēra (bet arī te nav bezgalīgas iespējas ieslīgt darbaholismā).
.
Patiesībā šādu 'prestižo' kompāniju rīcību varētu mierīgi saukt par slēpto vergturību. Turklāt strādāt vairāk nenozīmē strādāt produktīvāk, jo, lai uz darbu dotos ar prieku, dzīvē vajag ko vairāk par kā tikai darbu (un miegu).
16.06.2017 19:57 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nezinu, par kurām prestižajām kompānijām QFT runā. Es varu kā piemēru minēt starptautiskus vairumtirdzniecības uzņēmumus. Prasības ir augstas, jā, stress arī, bet nekur neesmu redzējusi, ka cilvēki tik maz strādā laika ziņā. Un jo augstākā amatā esi, jo vairāk laika vari pavadīt ārpus biroja (iepērkoties, ar bērniem utml.).
16.06.2017 20:23 |

Reitings 75
Reģ: 08.01.2016
Runa nav par virsstundām, bet līgumā ierakstīto stundu skaitu. Bet protams, ir arī virsstundas, kuras sievietes tiešām strādā ievērojami retāk nekā vīrieši. Respektīvi, objektīvu iemeslu dažādiem pay-gapiem netrūkst.
16.06.2017 20:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!